Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší krátký film z Paris je taime. Natalie Portman v tomto snímku není ani tak důležitá (bez ní by to bylo také dokonalé) jako Tom Tykwer, který si vzpomněl na tempu svého dřívějšího snímku Run Lola Run a rozjíždí od prvního okamžiku strhující jízdu jedním vztahem, která vás nenechá chladným. Dokonalý střih, úžasné tempo, perfektní a jednoduchý scénář, který maximálně využívá 7 minut. Tuhle jízdu si nikdo nesmí nechat ujít, je to citlivé a při tom dech beroucí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* povídkový film "Paříži, miluji Tě" jsem kdysi viděl, ale paměť mi už tak daleko nesahá, tak si dovolím ještě ohodnotit tento Tykwerův kraťas, který se v něm objevil. Jeho snímky většinou chválím a tento nebude vyjímkou, protože do pár minut dokázal vecpat intenzivní emoční prožitek jedné netypické milenecké dvojice. Samostatně si ho můžete prohlédnout tady, i když české titulky moc nesedí ;( [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

S.v.T 

všechny recenze uživatele

Nejen řemeslně naprosto skvělé dílko, ve kterém ani tolik nejde o to, že v něm hraje Natalie Portman. Jakoby odměřený gradující komentář hlavního hrdiny vyústí v závěrečnou větu při telefonním rozhovoru, kterou si každý může vyložit po svém. Proč sledovat nekonečné love story, když může mít člověk stejně silný dojem i ze sedmiminutového filmečku? ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem poprvé a dech mi to nevyrazilo. Jenže..pak se vám to začne rozléhat v hlavě a pustíte si to znovu - bum. Jako bych předtím viděla jinou povídku. Srdce mi bilo.."Ne, já tě vidím" srdce mi ztuhlo. Rty se mi chvěly a koutky směřovaly k úsměvu. Ten pocit, který to ve vás zanechá..je .. neuvěřitelný. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tykwerův příspěvek ke skupinovému dílu je neuvěřitelně působivý - v průměhu filmu se na diváka snáší tíha života, víc a víc... a víc a víc a víc! až nakonec témař nejde snést, a pak - přijde pointa, taková, jakou myslím nikdo nečekal - a veškerá tíha padá pryč. Tenhle režisér v tom zkrátka umí chodit. 80%! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama