Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

sahe 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem se na to dívala, jako malá a ráda bych se dívala i dnes... ale to jde bohužel jen z nahraných kazet :-((( škoda :-( Mimochodem... když se na to podíváte v dnešní době - tyto hry měly něco do sebe... a ne jako stálé opakování soutěží typů hledáme star, pěvecké či jakékoliv jiné reality show... Nynější soutěže jsou bez ducha.... ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší sportovně-soutěžní seriál co kdy Č(S)T vysílala. Tohle byla vždycky sranda - i když pravda nakonec trochu jednotvárná, protože většina soutěží spočívala v tom něco někam přenést a nezabít se při tom a pokud možno zkazit to soupeřům. Díky tomuhle pořadu vím, kde je Algarve (tam jsem tenhle název slyšel poprvé), poprvé jsem tam slyšel Dvořákovu předehru Domov můj (i když jsem tenkrát ještě netušil, že to je právě ona), díky tomuhle pořadu se mi taky tříbilo vnímání jednotlivých států Evropy - Malta vždycky na chvostu, nejobvyklejší vítězové Italové nebo Britové, Řekové také většinou bída..., nebo naše oranžové nejprve CS a pak už CZ - díky tomuhle pořadu jsem si tak nějak uvědomil, že se Československo rozpadlo (bylo mi 7, takovéto věci jsem moc nevnímal... :-) ). Mimochodem věděli jste, že celou myšlenku tohoto pořadu má na svědomí někdejší francouzský prezident deGaulle kladoucí si za cíl spřátelit mezi sebou zase trochu Francouze a Němce, jejichž vztahy nebyly od konce války úplně nejlepší, zde formou veselého sportovního zápolení? ()

Reklama

chessbeer 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem každý den, kdy to vysílali (už nevim kdy), slintal u televize už hodinu předtím. Výborná soutěž se zajímavými disciplínami, kde se navíc účastnili i čeští borci a tak bylo komu fandit. Spoustu disciplín jsem poté zkoušel ve svém malém pokojíčku a ne vždy to dopadlo dobře. Několik dílů jsem viděl asi dva roky zpátky a občas mě to dost nudilo. Ale ne, nenechám si zkazit dětský ideál a sen! Takže 4* (přeci jen bych to dokázal udělat lépe). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Týmová Drtivá porážka, kde hrají země Evropy proti sobě v co nejšílenějších a nejdementnějších disciplínách. Je sranda nejenom pozorovat snažení soutěžících v nemožných kostýmech, ale především fandit českému "nároďáku", protože prostě člověk chce porazit ty Portugalce, Angličany a tak. Stupidní paráda. 95% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších soutěžních pořadů typu Pevnost Boyard či Po stopách Xapatanu. Sledovat jsem to začal více až někdy v 90. letech, ale dodnes si pamatuji i díly bez české účasti. Můžu to vidět i po několikáté repríze a pořád to přináší moře zábavy. Jenom naše moderátorka Marcela Augustová to trochu přeháněla z optimismem :-) Jsme čtvrtí nejlepší v Evropě a to je pořád skvělé :)) (ze 4 týmů) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama