Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Původní Pevnost Boyard mě vždycky spolehlivě odpudila svojí nelidsky dlouhou stopáží a ne příliš atraktivním vizuálem. Prostě jsem nikdy neměla zapotřebí sledovat to v televizi více než pět minut. Když se ale začla vysílat česká příživnická verze a zrova hned první díl oplýval mými oblíbenými celebritami z českého šoubyznysu, obětovala jsem tomu zhlédnutí a musím říct, že jsem se docela dobře bavila. Jediné co mě tam sralo byl asi pan Bouček, ten mě ale sere všude. Samozřejmě tomu nemůžu dát víc než dvě hvězdy už jen z principu a hlavně jak říkám, tuto show jsem v životě nesledovala ani v originále, takže nemám právo porovnávat, proto soudím objektivně a možná se mrknu zase až tam bude někdo zajimavý. ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

No ty vole! Tohle je flusnutí originálním a původním dílům do obličeje. Co to tam je za "úkoly"? Aby se mi to líbilo, tak bych musel být nejspíš na kreku. "Houbičková místnost" je suprová pro někoho na LSD, brození se v petflaškách zas pro bezďáky. No já se nestačím opravdu divit, že na tohle někdo dobrovolně kouká. Kdyby tam obsadili normální lidi, které by to bavilo a nedělali by to jen pro tupé celebrity, které se chtějí mermomocí zviditelnit v čele se špekatým Boučkem...NE NE NE --->0% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původní Boyard jsem milovala a byla soutěží přímo fascinovaná, proto jsem se bála, co s tím Prima provede. Čekala jsem velký průšvih, ale nakonec jsem se bavila a hlasitě podporovala soutěžící. Libor Bouček jako moderátor je špatnou volbou. Třeba ale ze svého stínu ještě vystoupí. Jan Rosák má příjemný hlasový a herecký projev, protože je kultivovaný, ale do Otce Fourase mu hodně chybí. Ten původní byl mnohem víc záhadný, mystický a filosofující, asi za to mohla i ta slušivá maska. Přišlo mi pak hrozně vtipné, když za Rosákem přišli soutěžící do věže a oslovovali ho Dobrý den, Otče Foura. V souteži omezit mluvení a sestřihy, zabírají moc času. Nostalgie dělá divy. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Viděl jsem různé verze Boyardu, včetně několika originálních francouzských sérií. Na těch je vidět, jak se hra postupně vyvíjela až téměř k dokonalosti a k výborné dvouhodinové zábavě včetně soubojů se strážci apod. Pak Prima zařadila pár národních verzí — britskou a já nevím jakou další. Českou verzi nelze porovnávat s originální francouzskou, ta bude vždy čnít nad všemi ostatními jako nedostižný idol. Podle mě to není v ničem jiném než v penězích. Každá televize má takový Boyard, jaký je schopna a ochotna si zaplatit. Lze tedy srovnávat s těmi národními a tady se mi zdá Primácka verze o trochu lepší, i když celkový čas pořadu je uměle natahován jednak reklamami a jednak úseky typu „viděli jste — ještě uvidíte“. Ale to jsme zase u peněz. Myslím, že byl docela dobrý tah udělat otce Fourase z Jana Rosáka a namaskovat ho jenom mírně, ukazuje to, že tvůrci byli trochu nad věcí. Hádanky jsou tedy jak z mateřské školy a překvapuje mě, že s nimi mají soutěžící problémy. Myslím si, že v současné době natočit takovýto Boyard, byť s našimi vlastními soutěžícími, je už zbytečné, protože to nic moc nového nemůže přinést. Na druhou stranu je to uděláno obstojně a moje původní katastrofické obavy se po dvou dílech nenaplnily. Na Libora Boučka můžeme mít různé názory, ale zhostil se své role celkem sympaticky. Kdyby tento Boyard nebyl, nikdo by se kvůli tomu nevěšel, ovšem není potřeba se věšet ani z toho, že je. Rozhodně je to mnohem lepší, než když se Nova rozhodla pod názvem „Co na to češi“ reinkarnovat pořad, který před lety vysílali také na Primě pod názvem „5 proti 5“, a kde moderátor Tomáš Matonoha mluví tak, jako kdyby si nasadil zubní protézu, kterou právě našel v popelnici. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kromě fantastické znělky mě to nikdy nějak extra nebavilo a v české verzi je to obdobné. Potěší to, že všemu rozumíte, znáte protagonisty i Otce Honzu Fourase Rosáka. Libor Bouček dělá přesně to, co musí a tak, jak ho znáte. Jako kulisa určitě slušné, ale pro pravidelné dívání to pro mně není. Hudba: Paul Koulak, ALP Music Publishing ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)

Reklama

Reklama