Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic

  • USA The Messengers (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Solomonových se přestěhuje na zchátralou slunečnicovou farmu. Jak farma začíná po letech chátrání ožívat, rodina zaznamenává nepříjemné a alarmující změny v chování svého otce. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. The Messengers [2:56] ,2. Flashback [3:01] ,3. Girl In The Cellar [1:46] ,4. Buying The Farm [1:26] ,5. Crow Storm [1:11] ,6. Crow Scare [1:15] ,7. First Night [2:11] ,8. Crab Boy [1:45] ,9. In The Cellar [2:57] ,10. He Likes You [0:53] ,11. Can You See Them? [5:07] ,12. Beneath The Floor [2:37] ,13. In Sunflowers [3:46] ,14. Enough [1:16] ,15. Mistakes [1:05] ,16. Jesse Takes Off/Through A Wall Darkly [1:38] ,17. Pitchfork Man [1:55] ,18. No Child Left Behind [2:58] ,19. Family Matters [2:22] ,20. A Family Again/End Titles [5:12] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak to teda, na horror hodně málo. Nebál jsem se, nesmál jsem se a když už na nějaký koukám, tak doufám, že alespoň smíchu se dočkám. Možná to bude tím, že se autoři opravdu snaží a jak koukám na bratry Pangovi, zjišťuji, že v tom vlastně mají zkušenosti, tak co je na tomto filmu tak špatného? Řekl bych, především to, že nepřináší vůbec nic nového. Opět kombinuje asijskou mythologii a zanáší ji na americký venkov. Neskutečná nuda. Do kina bych na horor nikdy nešel, ale jít na tento, brečel bych sám nad sebou, že jsem se odvážil jít na něco, jako je toto. Nezáživná nudná snaha o něco, co už jsem viděl několikrát a v daleko lepším provedení. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměrný, nic nového nepřinášející horůrek, kterému by prospělo pár zvratů navíc, protože takhle vypadá jen jako jeden z dílů nějakých Krajních mezí. Kamera i režie jsou solidní, ale celkově skutečně začne film po čase nudit, a když něco nudí, člověk začne přemýšlet a klást si takové divné otázky po logice děje, což není dobře. Protože proč například ti duchové šli po té holce, proč nestrašili taky rodiče, proč ti havrani (kde se vzali, kdo je poslal, nebo jsou sami od sebe nadaní nějakou nadpozemskou spravedlností?), proč ten traktůrek? Atd atd. --- Hororů o strašidelných domech napočítáme hodně. Tento má sice hezkou atmosféru a kameru, ale nijak ze zavedeného rámce nevybočuje, ani nemá nic navíc. Tatínek koupil farmu a bude zde pěstovat slunečnice. Farma je pěkně z ruky, barák nic moc, všude havrani. Manželka, dospívající dcera a malý synek, který nemluví (a teprve později zjistíme, proč a čí je to vina a jaké trauma tato rodina má - nejde o žádné velké odhalení, nebojte) se pokoušejí tady zabydlet. Jenže najednou se začnou ozývat podivné zvuky, nejprve synek vidí podivné stíny (ale nemluví, takže to nikomu nepoví), na zdi se objeví prapodivná skvrna. Ano, v tom domě se odehrála tragédie a duchové se vracejí, neb hledají pomstu. Omšelé a otřelé téma ničím nevybočuje z řady podobných příspěvků, snad jedině nelogičností některých scén (např. proč se duchové snaží dostat tu holku?). Na úvod disku se spustí nemilovaný protipirát, trailery na filmy Next, Katakomby, Vlci, Vdáš se a basta, reklama na jednu televizní stanici, v bonusech najdeme audiokomentář tvůrců bez titulků, trailer (2:24) a film o filmu (26:14), oboje s CZ titulky, přičemž film o filmu je takový ten hřejivý záznam toho, jak se všem na place líbilo a měli rádi pány režiséry. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vizualně a trikově docela zajímavý a povedený horor (natřepávání peřiny je zřejmě nejpovedenější a nejoriginálnější hororový záběr co jsem za hodně dlouhou dobu viděl, fakt parádička). S dějem a zápletkou už to tak žhavé ale není. Klasická, asií načáchlá, duchařina. Dům, který dělá bububu, pomsta, která se nakonec podaří a k závěru to i trochu načáchne slasherem (ale jen trochu). Hodně mám problém se základní pointou, buď jsem totálně blbej, nebo nevím, ale je to jeden velký nelogický kiks. Ztvárněné je to ale dobře, triky jsou v pohodě (sklepní koupel v hlíně, "duchové" atd.), odehrává se to na nádherném místě (osamocená farma uprostřed slunečnicových polí - nádhera), na Kristen Stewart se dobře kouká, ale hlavně - nezahrála to vůbec špatně!!!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Takže bratia Pangovci tentoraz čisto priemerný. Pripomenulo mi to kombináciu vydarenejších amerických remakov 3:15 zomrieš, Temnej vody a Kruhu. I keď toto nie je remake, nič nové neprináša a variuje staré zabehnuté spôsoby amerických produktov ázijských originálov až tak že Pangovský vizuál je potlačený na úroveň zameniteľnú s ktorýmkoľvek iným priemerným americkým klonom. Bohužiaľ scenár tiež nie je z tých vydarenejších a vďaka tomu že som sa v priebehu filmu dosť nudil mu nedám ani 3*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Postava chlapca Michaela Rollinsa je hraná dievčaťom - Jodelle Ferlandovou. (rador)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 48. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Dveře do sklepa mají v různých scénách různé umístění. Jednou jsou na konci chodby, podruhé zase na levé straně chodby. (CjKukis)

Reklama

Reklama