Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od jedničky do trojky je to vcelku povedená vtipná záležitost, plná dobrých akčních scén. Mnoho lidí to zde odsuzuje, ale i tak si toho nevšímám a na trojku se s radostí znovu a rád podívám. Když jsem viděl že má vyjít čtyřka a ještě k tomu se točit kolem fotbalu puknul jsem radostí. Jenže ejhle. Při sledování už není tolik honiček jako dřív, akční scény jsou nemastné neslaná, nudné a hlavně je to všechno natolik bláznivé, že se čtyřka na rozdíl od předešlích dílů vcelku vyjímá. Ne svojí grandiózností, ale tím, že si z ní spíš i tvůrci dělají legraci, páč chvílemi je to nanejvýš zbytečné. Sice se tam pár scén objeví a i jsem se zasmál. To mi ale neutvrdí fakt, že jsem se také neskutečně nudil a divil, jak některé scény dokážou být natočen aniž by se v nich neobjevil kus dobrého vtipu. Jednou to přijít muselo, nejspíš se to stalo nyní. Po pár dnech sem dopisuji fakt, který jsem absolutně zapoměl a přitom mě děsně nasral! Když už je Taxi známé, tak také díky skladbě, která je tak známá už z Pulp Fiction. Proč teda doprdele do tohoto dílu dali tu dementní, prachbídnou verzi od Black Eyed Peas? --- Co se mu proboha stalo? - Prostřelil se uspávací šipkou. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, určitě se na to dá dívat, ale nemůžu si prostě pomoc, tahle série by se klidně obešla bez té kupy nadsázek, které jsou v ní díl od dílu čím dál tím víc. Něco je v pohodě, ale něco je kolikrát už moc přehnané, že byste tomu neuvěřili ani po vypité flašce slivovice. Co sem vypozoroval, připadá mi, že hlavním zdrojem zábavy se již zcela jistě stal sám šéf inspektor, což není špatné, ale pokud ho někdo vyloženě nesnáží, tak má zkažený celý film. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se už těžce vaří z vody, příběh je dosti málo napaditej, prakticky všechny fórky tady obstarává Bernard Farcy jako komisař Gilbert, ten tady dostal neobvykle hodně prostoru a i když je to fakt hodně přehnaný, tak to ději jenom prospělo, protože jinak se vůbec, ale vůbec nic neděje a i v prvních 3 dílech výborná dvojička Samy Naceri a Frédéric Diefenthal byla totálně nulová, kvůli fakt hrůzostrašnýmu scénáři. No tak teď sem to pěkně zkritizoval. A proč tomu teda dávám 3*? No protože ta řežba na konci nakonec aspoň částečně tenhle film zachraňuje. Nadopovanej komisař Gilbert s dvěma M60, prostě nemá chybu. A taky potěší malá rolička Djibrila Cissého ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí zklamání, po druhém průměr, po třetím (celkem) nadšení, po čtvrtém opět průměr.:-( Pár gegů se povedlo, vidět staré známé zahřálo u srdce a Émilien překvapil svou inteligencí (je minimálně o level chytřejší než kdy předtím, a to je co říct). Je t'aime, Émilien, ale "Taxi 5" už by mohl být vážně průser.;-) ()

ladko odpad!

všechny recenze uživatele

Túto sériu mám celkom rád a pri trojke som sa dokonca výborne bavil. Pri štvorke som sa však nestačil niekedy čudovať. Tak dementný humor sa len tak nevidí. Pripadá mi to, akoby cieľová skupina mala byť od 4 do 7 rokov. Zasmiať som sa nezasmial ani raz(ak tak iba neveriacky). A akcia sa tiež akosi vytratila-možno prvých 5 a posledných 5 minút aj to vrcholne trápna. Pre mňa za mňa nech si natáčajú aj 10 dielov, ale bude to už bez mojej účasti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)
  • V čase 1:20:10 vyskočí komisař Gibert (Bernard Farcy) nadopovaný kokainem se dvěma automatickými zbraněmi. Je ověšený nábojovými pásy. Avšak lze vidět, že několik nábojnic je navrtaných (je v nich dírka), takže se jedná o neaktivní střelivo. (HonzaR.)
  • Televízny hlásateľ, ktorý informuje na začiatku filmu o futbalovom transfere, je legendárny francúzsky hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor, považovaný za najznámejšieho fr. hlásateľa. V záverečných titulkoch má aj špeciálne poďakovanie, spolu s Djibrilom Cissém. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama