Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že už to nebylo zas tak skvělé. Chybělo mi tam trošku toho akčnějšího ježdění, chyběla mi tam Marion Cotillard, která si začíná vybírat samé lahodné filmy (konečně aspoň někdo) a hlavně mě tam chyběla 406. Ale znovu musím zopakovat, že na tyhle filmy se musí : 1. do kina a za 2. s partou lidí co se nestydí zasmát i stupidnější scénce a tím zlepšit náladu celému kinu. Daniel a Emilien stále dokáží rozesmát, nyní i rodičovskými starostmi. Komisař Gilbert svým nasazením. Mimochodem měl dobrou scénku s tím jak si trošku šňupnul. Vadilo mi tam trošku to hulení, kterého přibylo. Ale jinak celkem fajn. Nelze očekávat, že se čtyřka vyrovná jedničce a s tím se musí počítat, jinak se budete samozřejmě víc nudit a uškodíte tím jen samy sobě. Takže proto, že mám taxíka rád tak za tři. Jinak bych dal o půl hvězdičky méně. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No tak chtěl jsem dát o * více, ale přece jen Taxi 3 bylo lepší. Neřekl bych zábavnější, ale celkově na vyšší úrovni. Problém vidím teda hodně ve scénáři, ale taky, v tom, že v předchozích dílech to bylo o francouzské "policii" a hlavně o Taxi(což vypovídá v názvu), ale tady to je naopak. Zaměřuje se to především na pěkně hloupé, ale i vtipné Marseillské policisty a taxíku si užijete pramálo. Naceri s Diefenthalem pořád skvělí. Jen to také trochu přehnali s komisařem Giberém(Farcy). Dali mu až moc prostoru, a tak jsou jeho hlášky, o to méně cennější. 49% bych nechal, ať to je těsně pod vrcholem 50%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +původní herecká sestava, několik nových nápadů, spád, akce, humor -trochu se opakuje a vykrádá sám sebe, některé scény jsou hodně pitomé, přesto bych uvítal pátý díl, který zatím nevznikl/// Tak jsem konečně zhlédl čtvrtý díl, mojí oblíbené filmové série. Asi budu jediný, kdo bude tvrdit že má tato série vzestupnou tendenci. Alespoň tedy do třetího dílů. Čtvrté pokračování i vzhledem k tomu že ho vidím 5 let po vydání a 9 let od zhlédnutí předešlého dílu už nemá takové grády jak tomu bývalo. Přesto jsem se hodně pobavil a často i pořádně zasmál. Stále je to ta stejná odlehčená akční komedie, která opět přinese hodně nového humoru a občas dobrou a rychlou akční honičku./// Celkem 70%/// ()

prome 

všechny recenze uživatele

Prvni taxi bylo v pohode a vtipne... Dvojka se jeste dala, i kdyz chyby byly uz ve vetsi mire ... trojka jeste horsi ale jeste stale obsahovala par dobrych vtipu a veci.... ale tenhle dil je uz cerpani penez ze zabehle znacky. Film neobsahuje skoro zadny vtip a celou dobu jsem si rikal tohle tady uz bylo. A nejvice me sklamali ze vymenili peugeota 406 za tohle auto ktere vypada jako auticko z obchodu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní série Taxi, která v prvním i druhém dílu předvedla slušnou akci a dostatek humoru, měla skončit hodně slabou trojkou, kterou nad vodou zapomnění udržela pouze předtitulková scéna se Sylvestrem Stallonem a velmi podařené úvodní titulky alá Bond. Jinak to byla podprůměrná akční komedie. Bohužel Luc Besson chtěl dojnou krávu úplně dorazit a tak zplodil naprosto nudnou, neakční šaškárnu, která nudí už od úvodní dementní scény s Djibrilem Cissé a ukazuje, jak nudným způsobem jde natočit akční komedii. Zbytek už je pouze o dementní šaškování Bernarda Farcyho jako zcela praštěného komisaře Giberta. O nic víc v tom filmu snad ani nejde. Na závěr jedna akce s Petrou a Émilienem a o ničem střílečka. Auto taxi se ani nezahřeje, je tam úplně k ničemu. Tento film nemá čím zaujmout a 20 % si zaslouží snad jen proto, že jsem se párkrát slušně zasmál. Až se za to skoro stydím. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)
  • Film išiel do kín vo februári 2007 a úvod filmu hovorí o potenciálnom transfere Djibrila Cissého do Olympique de Marseille. TV hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor dokonca aj spomína čiastku vo výške 60 miliónov eur. V realite skutočne Cissé prestúpil do OM v lete roku 2007 z anglického Liverpoolu, čiastka však bola "len" 9 miliónov eur. (Real Tom Hardy)
  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)

Reklama

Reklama