Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

bourec 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman je dobrej herec,ale hraje v hodně zvláštních filmech.Ten začátek připomínal drama dvou manželskejch párů a řešení jejich problémů.A já se nudil.Pak se objevila holčička s deformací,kterou začali hledat chlapi s puškama,a já přemejšlel,co z toho vyleze .Ale měl sem bujnou fantazii,protože to vysvětlení,proč ty lidi dělali to co dělali je tak jednoduchý,že sem byl zklamanej.Kdepak evropský filmy,tam nic,co nepřipomíná skutečnost,nehledejme.A proto mě evropskej film(kromě vyjímek)nebaví.40%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka se skvělým Gary Oldmanem (Jako vždy) v jedné z hlavních rolí. Ačkoliv film nijak nekopíruje, nevykrádá a má svůj vlastní příběh - dost mi připomněl Strašáky (1971) s Dustinem Hoffmanem. Bylo to jistě prostředím opuštěného domu, hustých lesů, podivných venkovanů i námětem se znásilněním od kterého se spouští kolotoč zabíjení.... Tady jde ale o střet kultur, dá - li se to tak říci o Angličanech z města a prostých španělských venkovanech. Škoda toho konce, po skvělé lesní honičce v bouři film začal ztrácet na tempu. Ale i tak jsem se dobře bavil. Dávám tři náboje do brokárny. * * * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomhle temném lese divák spolehlivě nezabloudí, kvůli zajímavému hereckému obsazení a neotřelému námětu, jež apeluje na realistické pojetí. Mrazivý thriller s bezútěšnou atmosférou se odehrává v roce 1978 na severu Španělska a čtyřem přátelům (Oldman, Ledoyen, Considine a Sánchez-Gijon) se idylický pobyt na odlehlé usedlosti rázem změní poté, co objeví v lese zuboženou holčičku zamčenou ve zchátralém domě, a s kterou bylo nakládáno jako se zvířetem. Události se dají do pohybu v okamžiku, kdy místní usedlíci zjistí, že holka zmizela a začnou na výletníky pořádat hon. Sice se nedozvíme, proč vlastně malou holku tak nelidským způsobem týrali, ale napětí, hutné atmosféry a skvělých hereckých výkonů, včetně výtečné španělštiny Garyho Oldmana a pohledné Virginie Ledoyen, si užijeme do sytosti. Zajímavý thriller s nepříliš optimistickým závěrem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Eh, ne že bych čekal, že to bude nějaká syrová řežba, již herecké obsazení mi našeptávalo, že se to bude držet trochu zkrátka, ale že až takhle? Příběh by i šel, ale celkově mi vyzněl dost do ztracena, dost šilhal a ještě více šibalsky pomrkával na všechny strany, jednou, že to bude něco buranského, pak, že rape and revenge (vysvlečení Virginie - ne že bych si stěžoval!!! - do spodního prádla mi přišlo neskutečně samoúčelné, prvoplánovité a okaté - potěšilo mě ale, že od dob Saint Ange krásně přibrala), pak naháněcí drama - a nakonec to vlastně nebylo pořádně nic ani jedno a jen se to utopilo v bezduchíém mixu všeho toho bez špetky atmosféry. Ano, absenci atmosféry považuji za asi největší nešvar toho filmu, který nevyváží ani uchvacující příroda (ty lesy jsou fakt parádní), dobrá hudba, sedmesátkové retro (ty zvony, ty zvony), Virginie Ledoyen a povedený výběr herců (Oldman mi ve své roli moc neseděl navíc mě až iritovalo, jak debilně se jeho postava chovala, když utíkala před "lovci" a místo, aby se před nimi schovávala, skákala přímo před ně, jen aby ji viděli). Řekl bych, že se film, ve snaze otevřít se širšímu publiku a moc netlačit na pilu vzdal a promarnil šanci. Vlastně mi u něj chybělo již jen oznámení, že je natočen podle skutečných událostí. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobení filmu "Jako štvaná zvěř "se nevydařil. První polovinu se nic neděje, občas se jedni manželé pohádají, občas kamera rychle přeostří na jinou postavu. Zřejmě aby divák samou nudou neusnul. V druhé polovině se již občas něco přihodí a film začíná být málem i napínavý. Poměrně rychle potom uběhne k pitomé pointě. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama