Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (384)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Taková teenagerská komedie, ve který ale místo 16-tiletejch hrajou dospělí:) Jinak je to samozřejmě zábava, nicméně než se něco pořádně stane, tak je film v polovině, protože prostě ubíhá v dost volnym tempu. No a od 50. minuty je zcela jasné, jak to vše dopadne. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem čekala nějakou oddychovou komedii. Ale Dan In Real Life není komedie. A vlastně ani drama. Nezasmála jsem se ani jednou a vůbec mě nezajímalo, jak film dopadne (přestože to bylo dost předvídatelné). Steve Carell je fajn moula, ale tady mi lezl spíše na nervy (Kdo by si mezi kráskou Emily a příšernou Juliette vybral tu druhou možnost?:)) ) Být jedním z hostů na chatě a muset po ránu cvičit nebo celý den hrát jen křížovky, tak si to asi rovnou hodím. Jedna hvězdička za výbornou Emily. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Steve Carell je bůh. Nejen v Božským Evanovi a komediální poloze, ale i v té civilní a lidské. Hluboce to na mě ve správný moment a životní etapě zapůsobilo. Škoda, že ve Stevově filmografii to spíše zapadlo, nespravedlivě. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka rodinna komedia. Chvilkami to bolo trosku zdlhave, ale Steve Carell, ktory si u mna ziskava stale viac sympatii zachranil vsetko, co sa dalo. Neocakavajte blaznivu komediu len kvoli Carellovi, je to skor zo zivota... 02.04.2008 ________ Steve Carell - (Dan) +++ Juliette Binoche - (Marie) +++ Dane Cook - (Mitch) +++ Alison Pill - (Jane) +++ Brittany Robertson - (Cara) +++ Marlene Lawston - (Lilly) +++ Diane Wiest - (Nana) +++ John Mahoney - (Poppy) +++ Amy Ryan - (Eileen) +++ Emily Blunt - (Ruthie Draper) +++ Hudba: Sondre Lerche +++ (Videl v kine 01.04.2008) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se Steve Carell pouští i do vážnějších látek (samozřejmě s velmi komediálním nádechem), stačí vzpomenout na Malou Miss Sunshine nebo nedávnou Bláznivou, zatracenou lásku. Naštěstí přesně tenhle ovdovělý Steve Carell jezdí se svými třemi dcerami každoročně na rodinnou sešlost na Rhode Island. Hned první ráno ale při nákupu novin narazí na Marii, sympatie rostou nebezpečně rychle, jenže další rozpačité setkání na sebe nenechá dlouho čekat. Nebudu prozrazovat, i když možné překvapení mnohým zřejmě překazil trailer. Tvůrci přesto velmi umně smíchali neuvěřitelně svěží mix, až divák škemrá, aby si mezi touhle bandou mohl v dřevěné chalupě prožít alespoň jedno odpoledne. Netlačí na pilu, nehodlají za každou cenu dojímat nebo rozesmávat, prostě chtějí na půl druhé hodiny zatáhnout do velmi příjemné společnosti plné výborně napsaných postav. Místy podlézavé, ale především velmi příjemné!! A herecky pak (Binoche, Carell, Cook, Wiest, Blunt nebo méně známé trio dospívajících dcer Alison Pill, Brittany Robertson a Marlene Lawston) nadmíru uspokojivé. Společně s britskou taškařicí Horší než smrt a americkým Klikařem Charliem dle mého nejdojemnější a nejpříjemnější film roku 2007.. 80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který rozesměje i pohladí, a jehož inteligentní scénář nezneužívá romantickou zápletku k citovému vydírání, což je rozhodně jeden z největších Danových plusových bodů. Skvělý Steve Carell, kouzelná Juliette Binoche, tři dcerky, z nichž ani jedna není nesympatická nebo jinak otravná... No, to jsem koukal, co všechno se může stát během obyčejné rodinné sleziny. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a uvoľnený Steve Carell, ktorý musí riešiť problém, že sa zamiloval do tej istej osoby, ako aj jeho brat. Film patrí do kategórie "peďmesisadnúťnavienocektelke", aj keď sa v období Vianoc vôbec neodohráva ...3*** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na začátek roku. Steve Carell si po Božském Evanovi napravuje reputaci a září v tomto rodinném dramatu s jemným humorem. Všechno to funguje a vyvolává přesně ty pocity jaké má. Možná jenom že vztahu s dcerami bylo dáno trochu míň prostoru Juliette Binoche je úžasná a Dane Cook mě čím dál víc překvapuje. Jeden z filmů, které vás v každé situaci zaručeně potěší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkný a pohodový snímek, jeden z nejpříjemnějších, jaké jsem poslední dobou viděl. Hedges v podstatě mapuje jedno "stereotypní" rodinné setkání, vlastně takové její každoroční (?) sezení u rodičů na chatě, ale daří se mu to tak zábavně a nenuceně, že z toho režisérská zručnost přímo bije do očí a neměl jsem šanci se ani minutu nudit. Takhle si představuji inteligentní dojemnou romantickou komedii pro nové tisíciletí - velice vydařené! Steve Carell je neskutečně roztomilý, to je v tomto případě kupodivu asi první slovo, které mi k jeho Danovi vytanulo na mysli. Jako osamělý rodič tří (ta prostřední je nehorázný kus!) sester byl naprosto úžasný, v komediálních scénkách vtipný (tolikrát jsem snad u filmu nikdy nezasmál, jen u starých klasik ala Smrtonosná zbraň), a při dramatických chvilkách, kdy se sám uzavírá do malé komůrky s kamarádkou pračkou k sežrání. Moc doporučuji. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jemne nadpriemerná romantická komédia od ktorej som vďaka poniektorým vysokým hodnoteniam očakával podstatne viac humoru. Pre mňa iba príjemná romantická jednohubka akých som videl viac než dosť, aj keď uznávam, že "vrah lásky" ma pobavil. 60%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie moc nevyhledávám a vlastně jsem ani nevěděl o čem to je. Tím pádem jsem býl víc oslněn zápletkou a celkovým vývojem i když závěr byl dost předvídatelný ve všem směrech. , Dan in Real Life je výborně napsán tak, že působí strašně přirozeně, nic extra nadneseného, co by mělo člověka pobavit až překvapit svojí hloupostí. Ono taky obsaditkrále novodobých komiků Steva Carella byl skvělý nápad! Tohle je jako ze života, nic složitého, prostě story o magickém slovíčku, které má krasnou teorii, ale pekelnou praxi. Láska. 8/10 ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Začnem tým, že človek vždy vie, čo má od všetkých romantických komédií čakať... Zaláskované vzťahy, ničím neprekonateľnú túžbu milovať, mať, vlastniť niekoho či niečo, následne vzniká frustrácia, pretože láske niečo bráni a nemôže byť naplnená a bla bla bla. Hej, sú to také tradičné piliére, okolo ktorých sa to všetko vždy točí. S obdobnými očakávaniami som si sadala aj k Dan in real life. Po pár minútach som sa pristihla ako sa úprimne rehocem na milých a nevtieravých fóroch a užívam si to, že som počas filmu vlastne nemusím absolutne nič riešiť - ani nudu, ani klišé. Kategórii cukrových romancí obvykle nedávam vyššie ohodnotenie, no táto je príkladom toho, že aj oddychové "láskuriešiace" komédie majú punc kvality. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

To bolo príšerné. Nepomohla mi ani Emily Blunt, kvôli ktorej som si to pozrel, ale ktorá sa tam len mihla. Horko ťažko som pri filme vydržal cca 40 minút, ale vzdor popisku v tlačenom programe nenašiel nič komického. Zamilovať sa do priateľky brata môže byť zápletkou slušnej komédie i drámy; za tú dobu som nenašiel ani jedinú takú dávku, aby som pri tom vydržal. A keď nevydržím, viac dať nemôžem. Celé to pôsobí tak nejako vykalkulovane, strašne je cítiť ako chcú urobiť ten feelgood film s presahom, až je to proste kŕč. Tá modelovo anglosaská dokonalá rodinka z Rhode Islandu mi miestami až liezla krkom, dialógy rozhodne nevydarené, humor tiež žiadny. Proste nedá sa nájsť žiadne pozitívum. Ale splnil som si cieľ, že musím dopozerať do konca aj ten najhorší film. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Film o tom ako sa Steve Carell zamiluje do priatelky svojho bratra, je síce blbý nápad, ale vzdoruje sa tomu dosť ťažko. Neveril som, že by ma to mohlo zaujať, ale je to tak. Tento príbeh je nie len dobre napísaný, ale aj dobre zahraný, obsadený, zrežírovaný a obalený príjemnou hudbou. Steve Carell ako Dan ma aj ďalšie problémy a to postarať sa o svoje tri dcéry. Vtipných scén sa tu nájde tiež dostatok, takže nuda rozhodne nehrozí. Kto má rád inteligentnejšie komédie rozhodne odporúčam. 85% - 4* ()

burina 

všechny recenze uživatele

Úplne obyčajná lovestory, ktorá sa môže prihodiť každému z nás. A možno preto som si ju tak veľmi zamilovala. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

=woody= mě upozorňoval, že z toho budu hotovson. Ne že bych úplně řval slastí, ale na poli romantických komedií jsem už hóóódně dlouho nezakopnul o takhle zralou úrodu. Kdyby si snad někdo myslel, že takhle to vážně nechodí, moje pošta je vám k dispozici. Jenom mě děsně zklamala bowlingová scéna... Nezlobte se na mě, ale když už si někdo dá tu práci s originálním zpracováním, proč mu to na konci takhle ujede? Jinak ovšem bez výhrad, podle Dana bych žil rád. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá atmosféra jesene pri pobreží Atlantického oceána, rozkošná rodinka a skvelý Steve Carell. Škoda, že moje dojmy sú zakryté otravnou Juliette Binoche a dejom, z ktorého som viac tŕpol ako si ho vychutnával. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Až nepříjemně přeslazené. Film začíná skvěle, ale ve chvíli nástupu Juliette Binoche začne být ve špatném slova smyslu směšný. Její zcestovalá, sportovně založená intelektuálka, která každému hned učaruje (proč, protože byla v Asii a dokáže vyluštit křížovku?) mě od první chvíle docela srala. Binoche jí zbytečně přehrávala a po většinu času působí jako vykulená slepice. Mnohem víc jsem Danovi fandil, aby si více padl do oka s "prasečím rypáčkem" Emily Blunt, ta sice na extrémně malém prostoru dokázala zaujmout výrazněji než vyjevená Binoche. To, jak je ve filmu ve všech pádech skloňována láska s velkým L taky brzy přestane člověka dojímat a nutilo mě to k posměšnému povzdychování (hlavně proto, že jsem na to koukal s přítelkyní a film vybásnil, jakožto určitě perfektní zážitek, takže jsem jí musel dát najevo, že cukrová vata co se na obrazovce odehrává mě nepříjemně překvapuje stejně jako jí). Umírněný Carell nebyl špatný. ()

Reklama

Reklama