Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Recenze uživatele sdf1 k tomuto seriálu (2)

Death Note - Zápisník smrti (2006) 

Chce se mi věřit, že většina lidí co tohle hodnotila viděla z tohoto seriálu maximálně tak těch 17 prvních epizod, které si toto hodnocení ještě s přimhouřenýma očima zaslouží, protože 88% a titul jednoho z nejlepších anime je opravdu moc na tento seriál. Prvních 17 epizod jsou opravdu v pohodě. Příběh je zajímavý, vyvíjí se vcelku rychlým tempem... Je to zkrátka dobrý detektivní seriál. Přibližně 17. epizodou však končí snad všechno co bylo na seriálu tak dobré. Kdyby byl v tuto chvíli seriál ukončen nějakých solidním finále asi bych si na nic nestěžoval, ale seriál pokračuje dál. dále spoilery! Najdou se sice chvíle (epizody), kdy je seriál stále dobrý, jako např. smrt L nebo otce Lighta... a hudba je taky fakt dobrá, ale jinak je to většinou fakt špatný. 17. epizoda totiž prakticky ukončí (nebo zastaví) všechno, co budoval, jelikož L v tuto chvíli přestane podezřívat Lighta, že je Kira a musí začít od začátku. I Light samotný zapomene, že je Kira a pomáhá L vyšetřovat nového Kiru, který je oproti tomu předchozímu úplná nula a celou dobu je moc dobře vidět, kdo má navrch. Postava Misy Amane je v tuhle chvíli úplně nehorší stránkou seriálu, jelikož je opravdu otravná a v příběhu je už skoro úplně k ničemu. Když se Light konečně dotkne "deníku" a vrátí se mu vzpomínky, jedná se sice o epickou scénu, ale příběh je stále nudný, jelikož už to není ten souboj mezi dvěma génii. L totiž Lighta už nepodezřívá. Když poté L zemře, seriál už nemá co nabídnout, a tak se musí objevit N. L-ova kopie, jenom horší, s horším dabingem a jinou barvou vlasů. Nakonec finále nebylo tak špatné (za mě bylo jen ohromně nezajímavé), ale opravdu nedokázalo zachránit zbytek seriálu. ()

Spojenec (2007) (E18) 

Ze zajímavého detektivního seriálu se postupně začíná stávat úplně něco jiného. Příběh, kterému už dochází zajímavé nápady, jakoby šel znova od začátku s tou výjimkou, že Kira teď už není člověk, kterému jde o vytvoření lepšího světa, ale skupina chlápků, kterým jde pravděpodobně jen o peníze. ()

Reklama

Reklama