Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Ridick 

všechny recenze uživatele

dostal 88 minut, aby si zachranil zivot. v celku chytlavy namet, kt. sa vynikajuco ujal avnet a len malokedy upusta z velmi rychleho tempa (vzdy sa nieco deje, vsetko je v pohybe). jednym velkym plusom tohto snimku je aj angazovanie al pacina, kt. vyzdvihol film do nadpriemeru, pretoze jeho charizmou a celkovym vystupovanim si kradne vsetku pozornost na seba. mozno trosku zamrzi zaver a vypointovanie, ale 1 a pol hodiny sa celkom dobre zabavite. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

88 minut jsem si pustil bez velkých očekávání. Dynamická režie v první polovině spolehlivě udrží oči na obrazovce a dokonce nabídne náběh k nevyzpytatelnému konspiračnímu thrilleru. Většinu času jsem tak byl dostatečně zabaven a těšil se z pohledu na sympaťačku Alicii Witt. Pak se ale zpočátku energická hříčka zvrhne ve změť slabě provedených žánrových rekvizit a vyvrcholí ohromně hloupým závěrem. Škoda. Mít lepší scénář (nebo aspoň jeho druhou polovinu) a udržet krok s nadějným začátkem, šlo by rozhodně o nadprůměrnou podívanou. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEŠ ŽÍT JEŠTĚ 88 MINUT…TIK TAK TIK TAK… Předně musím napsat, že Al Pacino vypadá jako ďábel i když hraje psychiatra. On a jeho charismatický hlas mají u mne rozhodující váhu při hodnocení. Dobrej úvod, a toho, jenž se nebude moc zaobírat tím, jestli je reálné vše v daném čase stihnout, může uspokojit i tempo. Pořád se něco děje, trocha akce a pokud ,,vypnete mozek“ víc než jindy, tak si v klidu odpočinete a závěr vás snad i překvapí. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

K "profesorovi" Al Pacinovi bych chodil klidně i na přednášky z jaderné fyziky. Pokud čekáte megathriller jako z dílny Davida Finchera asi budete zklamáni, ale pokud chcete nenáročný, zajímavý, ale vydatný zákusek s porcí tajemství, určitě jste na správné adrese. I díky famóznímu Pacinovi se určitě nudit nebudete. Pointu jsem neuhodl, ale určité podezření jsem měl :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Scott Thompson .. Zase někoho dohnal stín minulosti, jeho údajná pochybení a omyly. Rutinní thrillerová skladba s levnou vizáží, kde poletuje roztěkaný, ale stále přesvědčivý Al Pacino a má kolem sebe spoustu sličných žen, fungujících převážně jen jako líbivá kulisa pro oko divákovo. Režie je průměrná a scénář s každou minutou hloupější, včetně fádního a nudného vyústění. Na to, že se většina děje má odehrát právě v 88 minutách je to navíc značně nevěrohodně seskládáno, např. jen ježdění po městě by samotné zabralo celé dopoledne.. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)

Reklama

Reklama