Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Perfektne uvodne epizody prvej serie chrlia na divaka skvele napady, nad ktoremu zanrovemu fanusikovi zavlaju vsetky vlasy :) Originality a vtipu vsak postupne ubuda a nastupuje stereotyp, ktory sa ako tak dari obnovit az v tretej serii. Kazdopadne je vsak Metalocalypse mimoriadne sviezim vankom s tonou perfektnych napadov a odkazov, ktore vsak divakovi "neznalemu problematiky" nepovedia nic. FISH METAL RULEZZZZ 3,5/5* ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dosť sklamanie. Po komentároch som očakával že to bude niekde medzi 95-100%. Takto je to na nejakých 75%. Čo je dosť. Ale ako fanúšik metalu a drsného čierneho humoru v kreslených seriáloch typu south park, som si myslel, že to bude pre mňa ako stvorené. Nestalo sa. Nechápte ma zle. Seriál ma bavil, nevedel som sa od neho odlepiť. Ale čakal som, že sa pri ňom nasmejem lepšie. Proste to nebolo dostatočne vtipné. Čakal som viac.Keby som mal hodnotiť postavy. Nathan a manažér dethkloku super. Skwisgaar a Pickles sú solídny. Toki a Murderface mi však prišli niekedy až moc debilný a vadili mi. Niekedy mali aj oni dobré vtipy, ale proste často sa stávalo, že mi proste liezli na nervy. Inak nápad spraviť seriál o ultra úspešnej death metalovej kapele, ktorej členovia sú idioti, ktorý sú kombináciou drsného chlapa, temného okultistu a rozmaznanej celebrity typu Paris Hilton, beriem ako geniálny. Len keby to bolo ešte viac vtipné. Má to u mňa 5* istých. PS: po ďalších videniach Dvíham na 85%. Nové diely sú super. A Staré tiež pokiaľ nemá človek prehnané očakávania. ()

Reklama

HuanCraven 

všechny recenze uživatele

To je hodně brutální brutalita. Jako milovníka úchylných projektů mě tohle pobavilo. Brutální odpočinková záležitost, když je potřeba vypnout. Jen škoda některých slabších vtipů, které ale možná nechápu protože nemám dlouhé vlasy a nenosím brutální nátělník Metallica. Druhá série mi zatím přijde lehce zmatená a až příliš brutálně rychlá, uvidíme, co se z ní ještě vyklube. Nejvíc mě ale fascinuje, že celou kapelu mluví dva brutální chlapíci. ()

wraith 

všechny recenze uživatele

No, nejdřív jsem čekal něco horšího, ale už po pár dílech jsem zjistil, jak zatraceně jsem se mýlil. Brutální smršť od začátku až do hořkého konce, sice nic pro slabší povahy, ale pro nás ostatní nemůžu jinak, než doporučit... a to obzvláště těm, co mají blíže ke "kovové" muzice :) Běžný divák totiž nejspíš nepobere některé narážky a odkazy, namířené skrze scénaristickou mušku na onu unikátní metalovou kulturu. To vše ještě podtrhuje perfektní dabing, na kterém se okrajově podíleli i např. Mark Hamill, Metallica, Nevermore, Arch Enemy, Cannibal Corpse nebo King Diamond. ***** Pickles: [v ruce držící humra] Hold on, now, so yer telling me that you put these little guys in boiling water and they shreik and they turn red and they die? Prodavač: Yes, sir... Pickles: ... That is the most metal thing I ever heard in my whole life. High five! ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

První dvě série mě svým brutálním námětem a skvělou hudbou nadchli. Dethklok je prostě ikona světa, kteréhož jakékoliv rozhodnutí může stát stovky, nebo i miliony životů. Připočteme-li humor, který v každém díle paroduje jiné metalové kapely, nebo každodenní život obyčejného člověka, perverzní choutky a nebo sarkasticky kritizuje svého manažera, musím jít hodně do kladných čísel. Bohužel třetí série byla podle mě shot mimo publikum. Témeř v každém díle romantické songy mi totálně kazili chuť jít dál. Trochu to napravila čtvrtá série, ale ta pachuť zůstala. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Pan Grishack, který se objeví v epizodě Dethstars, je pojmenován po muzikantovi Countu Grishackovi ze skupiny Burzum (vlastním jménem Varg Vikerens), který byl v roce 1993 odsouzen za vraždu kytaristy Mayhem Euronyma ke 21 letům vězení. Propuštěn byl v březnu 2009 na podmínku. (liquido26)
  • Tommy Blacha mluvil Williama Murderface původně tak, že si do úst vložil papírový ubrousek. Později se ale naučil imitovat jeho hlas i bez ubrousku. (liquido26)
  • V epizodě s názvem „Dethwater“ je možné na začátku klipu ke skladbě „Thunderhorse“ spatřit hlavu Dicka Knubblera nabodnutou na kůlu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama