Reklama

Reklama

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (894)

genetique 

všechny recenze uživatele

Mňamka, ktorá postupom času prestávala chutiť, i keď vlkolaci mali vo filme narastajúci apetít. Filmovú predlohu nepoznám, ale citeľná inšpirácia filmovou horrorovou atmosférou štyridsiatych rokov je pozitívnym faktom hneď od začiatku, a určite nebude šmakovať modernému divákovi odrastenom na sérii 'Saw'. Réžia Joea Johnstona je naozaj odvážna, nebojí sa zaexperimentovať tak po príbehovej stránke, ale hlavne v horrorových a ľakacích scénach, ktorých bolo neúrekom. A aj napriek štúdiovým prieťahom je cítiť režisérov nadhľad a značnú hereckú podporu. 75%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zatímco originál byl naivní, tato verze je prostě jen hloupá. Zřejmě proto, aby byl film politicky korektní a nenavážel se do cikánů, byla jedna podstatná část změněna. (Jinak, než snahou o politickou korektnost si to vysvětlit neumím). Původcem nákazy lykantropie tak neni cikánský vykladač budoucnosti, ale někdo úplně jiný... a s touto změnou přišly nepřehlédnutelné logické chyby. První hodina jinak "jede" docela věrně podle 70 let starého originálu, ale v okamžiku, kdy původní film končil, tento ještě přes půl hodiny pokračuje a to ne zrovna nápaditě. Některé myšlenky jsou trestuhodně nevyužité - například obvinění z duševní choroby. Objevují se zde ale i motivy, které mě potěšily (ačkoliv jsou také nevyužité) : že je Larry shakespearovský herec a také to, že jeho otec je lovec s indickým sluhou. Abych to nějak shrnul, tak to nejlepší na celém filmu je Hugo Weaving ve vedlejší roli. Něco je špatně, že? Verdikt: Rychle zapomenutelná nuda. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ach bože, kdo měl na svědomí ty masky? První třetina naprosto super - blata, ponurost, mlhy, Anglie, Del Toro, Blunt, Hopkins... No dokonalost! Tajemství, mystika, atmosféra gotického hororu, paráda! Bohužel pak nastoupí "vlkodlak" čili chlápek v košili a kalhotách s obličejem porostlým chlupy. Jediné, co bylo na jeho přítomnosti pozitivní, byly potoky krve a skvělé gore, kterého se teda tvůrci nebáli. Jinak ale fakt slabota, některý záběry mi přišlo skoro jako parodie a SPOILER závěrečný fight s Hopkinsem, to byl poslední hřebíček do rakve. Opravdu si nemyslím, že to, co jsme potřebovali vidět, byl morfující se vytuněný chlupatý Hopkins, jak ve zpomalených záběrech wrestluje s dalším chlupatým valibukem. KONEC SPOILERU Škoda, nebýt tohohle rušivého elementu, tak je to minimálně na 4! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Z "Vlkodlaka" mám rozporuplné pocity. Vlastně se mi líbíl a dá se říct, že mi na něm zásadně vadila pouze jediná věc. Ovšem u horroru dost podstatná - absence napětí... Divoká bestialita vlčího muže snímaná kamerou, která neuhýbá ani před opravdovými orgiemi krve a vnitřností (a já ji beru jako plus :)), totiž sama o sobě pocit tísnivého strachu nevyvolá. Osnova „dorůstající měsíc – úplněk – proměna – masakr“ působí dost mechanicky, vlkodlačí scény se opravdu nesou jen v duchu efektního otevírání lidských konzerv, postupné budování atmosféry hrůzy chybí. A to mě mrzí… Na druhou stranu výprava, a to od vymazlených kostýmů přes rodové panství až po blata a viktoriánský Londýn, nemá chybu, tady se vysoký rozpočet projevil na výbornou. To samé kamera. K výkonu herců taktéž nemám námitek, Hugo Weaving si roli inspektora Abberlina (příjemné pomrknutí na diváka) evidentně užívá, Benicio působí dostatečně temně i v lidské podobě a Anthony Hopkins zase jednou předvádí, že nečitelní a i přes nasazený úsměv děsiví samorosti mu jdou skvěle. O nikom jiném nemá cenu mluvit, Emily Blunt funguje jen jako ozdoba a zbytek jako více či méně důvtipný dobytek na porážku… Celkově jsem zklamán rozhodně nebyl, ale čekal jsem přece jen víc. Ty tři hvězdičky proto berte spíš jako 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo vzťahu k predchodcom nevýrazné a zbytočné. Ľakačky a napätie nefungujú, aspoň že krvi sa tvorcovia nebáli. Pekná retro výprava a kvalitné obsadenie bojujú s vanhelsingovským komplexom samoúčelných digitálnych atrakcií. A vzťah otec-syn, ktorý mal byť dramatickým motorom filmu, nefunguje vôbec. Oscaroví laureáti Hopkins a Del Toro sú tu bohužiaľ iba preto, aby pre letnú hollywoodskú jednohubku evokovali punc vyššej kvality. Viac diváckej radosti než oni dvaja, vzbudí inšpektor Scotland Yardu - „vedľajšák“ Hugo Weaving. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Inspirací pro postavu inspektora Francise Abberlinea (Hugo Weaving) je skutečný detektiv téhož jména, který koncem 19. století vyšetřoval v Londýně vraždy Jacka Rozparovače. (casyy)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama