Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (279)

genetique 

všechny recenze uživatele

Originálno-klišéovitá zábava pre dospelých, ktorá nepozná hraníc vo verbálnom, či neverbálnom humore. Ultimátne hlášky a sympatickí predstavitelia zaručia skvelú zábavu po celých tridsať minút. Škoda, že seriálov tohto formátu nie je viac a ešte väčšia škoda je, že tohto sa natočilo len trinásť dielov. 85%. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Už pomalu chápu, proč je Louis C. K. vnímán jako největší současný stand up komik a proč si může říkat apsolutně co ho napadne. Protože Většina "normálních" lidí bere jeho humor jako apsurdní, ale tohle je realita, kterou žijeme čím dál tím víc. A nebo ti co připustí, že jsou takový jako postavy ve scénkách a seriálech tohohle asexuálního mumlala. A udělají to jen proto, že je to vlastně díky němu cool. Tudíž není důvod se stydět za to, že jsem schopnej žrát jídlo ze země a nebo na hajzlu rovnou při sraní a nebo si ho honit pod stolem v kuchyni. Ve zkratce řečeno, je to průkopník. A tenhle sitcom a jeho životnost je důsledkem otravné komediální produkce, která pod Americkou vlajkou vychovává stáda ovcí. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Očividně nízkorozpočtové, neambiciózní, ovšem také na nic si nehrající, sympatické a skrz naskrz přirozené dílko. Louie je typický looser středního věku s naprosto nezajímavým, všedním až "ubohým" životem. V obyčejných situacích však nachází zábavnou absurditu a životní upřímnost, kterou když okoření drsnými vulgaritami, dokáže pobavit své publikum. Některé scénky jsou záměrně přepálené po vzoru britského humoru, podobné vedlejší postavy působí lehce "mimoňsky", aby s cynickým Louiem výrazněji kontrastovaly. Rušivé jsou v několika místech drsné sexuální narážky, které se možná až příliš urputně snaží být nekonvenční a mazat veškerá tabu. 7/10 ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Další způsob jak ztvárnit seriál o obyčejné rodince, ovšem tenhle je velice netradiční, spíše taková parodie a člověk musí brát tenhle typ humoru a musí ho mít rád. Mé pocity z filmu jsou, že je všechno přehnané, ale přitom reálné. Těžko vysvětlovat. Mé 4 hvězdičky má hlavně pro jeho netradičnost a skvělé hlášky. I když nejsem zastánce dabingu, zde je ještě jeden z posledních dobrých českých dabingů. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

První díl jsem jen tak vlažně "přetrpěl" s tím, že tohle asi nebude nic světoborného. Ale ve chvíli, kdy si hlavní postavy trochu ošaháte a poznáte, to jsme se pak s manželkou chlámali na celé kolo až do konce série, ačkoli jsme na sebe neustále pomrkávali, že tohle je přesně jako u nás. Konečně žádné zidealizované sitkomové manželství, tady se píčuje a nasersiuje o sto šest a celé je to pak daleko více uvěřitelné a především vtipné. Vedlejší postavy jsou bombastické (až na toho sociálního debila - bratra Kim) a znělková píseň až nechutně chytlavá. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • První sitcom HBO nahrávaný před živým publikem. (D3VIL)
  • Louis C.K. po škole pracoval jako automechanik, stejně jako jeho postava v seriálu. (boul)
  • Keď sa Louie (Louis C.K.) v siedmej epizóde seriálu dostáva do bytu cez okno, Lucy (Kelly Gould) uteká do komory so zmrzlinou v ruke. Keď ju Louie zachytí, zmrzlina je už položená no stole. (Gerdomila)

Reklama

Reklama