Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

Redi 

všechny recenze uživatele

Tohle už lze označit za čistý průměr. Nečekal jsem oproti jedničce takovou odlišnost od předlohy, ale pokud by tomu tak nebylo, tak by z toho musela být min. trilogie a už bych asi nevydržel se dívat na otřesné herecké výkony a na trapně ztvárněné hlavní postavy oproti anime serie. Rem se mi oproti Ryukovi líbila a aspoň nám ukázali malý kůsček Shinigamského světa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nečetl mangu až dokonce (hlavně proto, že česky ještě celá nevyšla, myslím, že jsem se ochudil o to, abych poznal, jaká bude pointa komiksu až přímo na stránkách komiksu. Přesto to, co jsem dostal ve filmové podobě, je dobré. Ten konec je přesně v tom duchu, v jakém já sem tam někdy přemýšlím. Ne snad v tom duchu, že bych chtěl nastolit jediný správný řád, ale v tom smyslu, kde je spravedlnost, co to je? Zajímavé zamyšlení a s těmi démonickými prvky funguje výborně. Na stránkách komiksu ale přece jen o něco lépe. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

871. hodnocený film: Ať už se díváte na první či druhý díl, musíte být nadšeni z toho, co se před vámi odehrává. Dokonalá zápletka, skvělá kombinace animovaných postav a živých herů. Vynikající hra s divákem a slovíčkaření o smrti. Tohle je jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděl. Sice nesahá animovanému seriálu ani po kotníky, ale přesto musím ocenit nápad s převedením Death note do filmové verze. Možná bych sice uvítal raději jeden díl a nebo dva díly, které by obsáhly více celý seriál, ale i tak jsem byl spokojen. 5* a spíše bych doporučil ostatním zájemcům shlédnout nejprve animovaný seriál a pak až oba filmové díly. Abyste pak nebyli na rozpacích. 5* ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se děj zbytečně vleče a přehnaně kombinuje (uvidím, jestli tak i kombinuje seriál). Přesto celý film čekáte a těšíte se, zda bude napsáno slibované poslední jméno a komu bude patřit. I já jsem nervozitou žužlala své umělé nehty :o) Nevěřila jsem vlastním očím, jak dva mladící Japonského původu dokáží být tak chytří a hlavně mazaní. Jejich boj na život a na smrt mě nepřestával bavit, i když můj čumáček Ryuk neměl tolik prostoru. Naštěstí druhý díl si vzal příklad z dané číslovky a na scénu přišel anděl smrti č.2 :o) Rozum mi říká, uber hvězdičku, můj anděl smrti protestuje. Koho jsem asi poslechla? :o)) ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Súboj inteligencie! Tak toto bol už trochu iný odvar ako jednotka. Bol viac prepletený, napínavý, drsný, mytologický. A možno aj trochu patetický. Dakedy mám pocit, že dakde v pomyselnom ("Olympe") majú málo krásnych bohýň. Preto sa bohovia musia zaľúbiť do "našich" smrteľníčok. (kto by im odolal, že?) Ešte, že to skončilo pri "Kirovi 3" lebo keby to prišlo k desiatemu, tak ten by už asi odpaľoval jadrové hlavice. Hlavne preto, že tretia Kira je už úplne iný level. Kvôli nej by som z toho "Olympu" asi zoskočil :o ... P.S taký metabolizmus ako mal L by som tiež chcel mať. V kuse sa napchával a nicht :D. P.S 2 zahral ho bravúrne a vlastne celé herecké osadenstvo ide na jednotku. Takže nechápem tie žvásty čo tu čítam, že otrasné herecké výkony ... P.S 3 WB by mohol viac spolupracovať z Japonskom pri tvorbe filmov, pretože im ide karta. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)
  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)

Reklama

Reklama