Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Už z názvu jsem si myslel, že to nebude nic extra. Ale ono to chvilka bylo drobátko napínavé, ale v případě, že tam hlavní partička žolďáků bojuje s nepřemožitelným nepřítelem, se mi prostě nelíbilo. Alespoň se mohlo něco vymyslet na konec, ale ono to skončilo, jak to skončilo. Proto pozor na staré německé bunkry, mohlo by se Vám stát, že tam bude něco v nepořádku ;-) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Natočit sedm let po Greenově Bunkru tuto tématickou vykrádačku, sice s nápadem, ale naprosto nevyužitým, bylo podle mého názoru celkem zbytečné. Ze snímku vůbec nedýchá ta pravá atmosféra, jaká by měla, a zdejší podzemní bunkr vůbec nepůsobí jako bunkr. Scénář nepřichází s ničím originálním a rozjezd snímku je dost pomalý. Postavy jsou navíc také docela nezvládnuté a jen těžko budete hledat nějakého toho sympaťáka, kterému fandit. Tenhle film mě teda vůbec neoslovil, ale chtělo by to víc takových válečně hororových pokusů. Myslím, že tento okruh poskytuje hromadu námětů. Jen je správně využít. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád skupinu žoldákov, ktorý sa vydajú do zemi nikoho. Mám rád bunkre, experimenty a hlavne náckov. Tento film ponúka všetko. Netvrdím, že vo výbornej kvalite. Námet nieje zlý, herecký je to tiež fajn obsadene, aj keď postavy by mohli byť lepšie napísané. Prvá a záhadná polka bola celkom fajn a aj napínavá. Ta druhá už akčnejšia, ale bavilo ma to už o niečo menej. Skôr som čakal, že sa nám objasnia okolnosti ešte viac. Tak či tak dobrý filmík v rámci žánru, ktorý moc nenudí, kedže je krátky a navyše aj pekne krvavý. 70% - 3* ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Místy lehce nadprůměrný hororový počin, který se snaží těžit z hrůznosti nacistického Německa a jeho posedlosti nadpřirozenými věcmi. Divák má možnost zažít misi partičky žoldáků, kteří se vydávají kamsi do východní Evropy s cílem bezpečně doprovodit klienta tam a zpět. Zdánlivě rutinní mise se začíná komplikovat při průzkumu bunkru z Druhé Světové války, který se zdá být cílem cesty, a kde se skupinka ocitne pod palbou. Žoldáci s ubývajícím počtem ve vlastních řadách odhalují pravý cíl mise a s ním spojená děsivá tajemství nacistických experimentů. Ovšem šance na přežití začínají být minimální. Nepřítel je velmi nebezpečný a klient se rozhodne udržet vojáky za každou cenu. Celé dílko i přes zajímavý námět, zdařilou technickou stránku a výborné masky působí místy unyle, atmosféra kolísá a do očí bije spousta nelogičností. Ovšem z "hákovém kříže" tvůrci vyždímali v rámci svých možností maximum, takže se ve výsledku jedná o průměrnou podívanou, která sice nijak zvlášť nenadchne, ale zároveň ani neurazí. Takže u mě za tři hvězdy. Po shlédnutí filmu mi ihned naskočil na mysl pro mě o třídu lepší Schumacherův Blood Creek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú nepremožiteľní...“ – „Áno. Ale to sme boli tiež.“ Mám rád komorné nízkorozpočtové horory, kde skupina drsných vojakov čelí stokrát krvilačnejšiemu Zlu a navyše BUNKER SMRTI mi po prečítaní obsahu pripomenul môj obľúbený BUNKER s Jasonom Flemyngom resp. o čosi menej obľúbenú HLIADKU SMRTI s Jamiem Bellom a Andym Serkisom. Bohužiaľ, hoci mali tvorcovia k dobru veľa plusov (atmosférický bunker, nacistov, skúsených žoldnierov po votrelecky strácajúcich pevnú pôdu pod nohami), akosi sa potácajú z jedného tmavého kúta do druhého a nič z toho. Paradoxne ma slabá snímka bavila skôr v strohých chvíľkach, kedy sa „budujú vzťahy“ a „robia dialógy“; akcia nudná a chaotická. Škoda, tento film ma nepresvedčil. A to som sa naň dva roky tešil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Kulka vytažená z Macovy ruky je podle velitele "stará 7,62". Wehrmacht používal náboje ráže 7,92 mm, zatímco 7,62 mm používali Američané a Rusové. (Kriklan49)
  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí na záblesk ve stromoví, je možné vidět, že zdravotník má na zádech lékárničku s českým označením. (Kriklan49)
  • Natáčelo se ve Velké Británii konkrétně ve Skotsku v oblastech Glasgow, Dumfries a Galloway. (Terva)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama