Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ OTEC BYL VYJÍMEČNÝ ČLOVĚK...MOŽNÁ NEBYL ZCELA DOKONALÝ...CHTĚL JSEM SE SNÍM DNES JEN DŮSTOJNĚ ROZLOUČIT...ŘEKNĚTE – CHTĚL JSEM TAK MOC????"..... /// Film o pohřbu a všech veselých a vtipných věcech s tím souvisejících. CO VŠECHNO SE MŮŽE STÁT NA POHŘBU? Ani ve snu by mě nenapadlo, kolik groteskních situací a černýho humoru narvete do 80ti minut. VŠECHNO JE TAK KUREVSKY ZELENÝ! Já se fakt smál – vlastně se smáli všichni! Na pohřeb celkem vzrušující... a přitom nikdy nevíte, kdy se to může stát i vám.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milovník černýho anglickýho humoru. 2.) Poznám, proč není normální po příchodu do cizího bytu sežrat nalezené pilulky. 3.) Chci se naučit, jak (NE)posazovat postiženýho na záchod. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vedle starého pána a půlLannistera se ve vystavené rakvi často objevil i důvtip a pánové jako Curtis, Atkinson, Cleese či Lynn by asi souhlasili, že humor stojící na záměně valia za halucinogenní drogu, sprostém dědkovi a jedné posrané ruce by se za typický suchý britský dal označit jen stěží. Částečnou útěchu lze nalézt v tom, že pod patronátem bratří Wayansů by bylo daleko hůř.. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V rakvi je holt každý za dobráka. Ale stačí už jen první nakouknutí na nebožtíka (toho zaměněného) a je jasné, že tady budou slzet hlavně diváci. Tvůrci na půl druhé hodiny zatáhnou do komediálního světa, který divák nechce opustit. Dlouho tu nebyla komedie, která by mě bavila bez hluchých míst po celou svoji délku, měla netriviální a skvěle vystavěný děj, velmi slušně vykreslené postavy a ještě dokázala dojmout. Jako drobnou výtku bych možná uvedl, že chybí právě nějaká skutečně hlavní postava, ale nespočet vedlejších bizardních postaviček to dokonale vynahrazuje – navíc nejsou ploché, ale dokáží si to své místo na slunci urvat. Když už se pak tu a tam stane, že se tvůrci dostanou do úzkých, nesloží zbraně, ale posunou scénu po svém dopředu a ještě do ní vpraví nějakou další perličku. Prostě černý britský humor v plné síle.. díky za něj!! Silných 80%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská černá komedie se spoustou výborných herců, kterým vévodí adamita Tudyk a Matthew MacFadyen. Ačkoliv se najde i pár dost nechutných věcí, jedná se pořád o zábavu nejvyšší kvality. Není nad inteligentní humor. Ale ten britský já měla ráda vždycky. Nechci si ovšem ani představit, jak dopadl americký remake! Už jen z pohledu na plakát mě jímá hrůza. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)

Reklama

Reklama