Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

Aven 

všechny recenze uživatele

Vizuální pastva pro oči v prostředí, kde o elementární fyzice v životě neslyšeli. Herci v poho, akce v poho, hudba v poho, kamera a triky v poho, že to líp snad ani nešlo, ale ta celková pitomost celého filmu mi nedovolí dát víc než ***. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený (Jolie je stále sexy a Freemanovi záporáci sluší), akčně bombastický, sic příběhově lehce klišovitý, snímek. Mohlo by to být o něco lepší, ale co se týče akčních kousků, tenhle je za poslední dobu jeden z těch zářivějších. Skoro dvě hodinky našlapané akce a zábavy co rozhodně zpříjemní vleklý večer. Čtyři hvězdičky bez mrknutí oka. ///////////////Edit: právě jsem dočetl komiks Dead or Alive... a mrknu okem a hvězdičku sundám. Film je to pořád dobrý, ale ta hvězdička dolů jde za urážku předlohy... Jestli má být tento kousek jakkoli spojován s komiksem, tak jen námětem a pár dějovými zvraty a linkami, které jsou i tak pekelně překroucené. Uznávám, že přímá adaptace by dostala na plátně asi hodně vysoké R-ko, ale takhle vyměknout... navíc příběh a děj komiksu byl mnohem zajímavější, mel grády a hlavně měl, jak se říká, "koule". Watchmen rozfoukal první uhlíky opravdových a více syrových (a surových) adaptací. V návaznosti na toto mohu jen doufat, že Dead or Alive dostane jednou pořádnou dvouapůlhodinovou, nadupanou filmovou adaptaci. To teprve bude jízda... ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

To je tak bezduché, že se skoro stydím za to, že se mi to líbilo... Je to víc videoklip než film, ale dostatečně efektní a hloupý na to, aby se z něj stal jednou možná i kult. Angelině by měl dát někdo najíst... dokonce i na tom retušovaném plakátu je vidět, že už je jen kost a kůže. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky akce ideální podívaná. Další akční komiks na plátně. Efektů je zde nad míru a děj také není špatný. Místama jde až za hranicí nemožného. Skvělé a kvalitní pokoukáníčko:-) 85% ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

Kurevsky našláplej vodvaz. Normálně za tři, ale za tisíckrát řečené "fuck", Pendolino, pana prezidenta na plakátu, po všech stránkách dokonalou Angelinu a za finální řežbu ve tkalcovně za čtyři fucking kvězdičky. ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

Strhující akční podívaná zabalená do naprosté kraviny. Je super být uchvácen mnoha cool triky, ale na délku celovečerního filmu by to chtělo trochu lépe pospojovat. Za naprostou tupovinu jen 45% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Celkem drsný a nerálný snímek z divokou odvázanou Angelinou Jolie, kterou sice nemusím, ale tady mi moc nevadila a film byl hodně zábavný. Nemůžu si odpustit, ale to střílení z odbočenou kulkou mi připomíná matrix, ale některým se to může zdát trapné. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Stylová akční jízda s jednou z nejhezčích žen a pěknými akčními scénami.Potom až se vykoukáte na Angelinu Jolie budete sledovat s otevřenou pusou trajektorie kulek. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu zdejší hodnocení, přátelé..Tento film je opravdu k smíchu a po éře Metrixů a podobných legend a kultovních filmů nepřináší nic závratně nového a originálního..Několikrát jsem přemýšlel o vypnutí filmu, což se mi stává pouze a jenom u "odpadů"..Dávám hvězdu pouze a jenom proto, že si vážím pana Freemana..;) ()

ella 

všechny recenze uživatele

Proč by kulky nemohly zahýbat a v Česku nemohl být obří obloukový most? Mě to nevadí, ani další nelogičnosti v tomhle filmu podle mě tomu můžeme říkat dobré nápady. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Ve své kategorii to nebyl špatný film. Je to akční, je to napínavé. Honičky, střílečky, rvačky. Nemůžu si pomoct, ale bylo to doopravdy zábavné, takže pod čtyři hvězdičky jít nechci. Ale...proč nad tímhle filmem visí obrovské "ALE"..? Celé je to vyloženě jen o tom, hnát akční filmy až na samé hranice absurdna. A tak se musí na snímek i dívat. ALE...uskupení nájemných zabijáků, kteří se řídí nitěmi v plátně? Myslím to vážně? Který normální člověk by věřil takovéhle ho*adině? Anebo další. Pendolino je sice hi-tech (v porovnání s našimi osobní vlaky), ALE Pendolino přeživší pád do propasti? A proč je celý Wesleyho trénink sice občas zajímavý, ALE dal by se sestříhat do 5 min. a alespoň by to nevypadalo jako tréning Walkera Texas Rangera. A kdyby tvůrci hledali lepší odpověď na otázku: "Co tu chceš?", to by je taky nezabilo. Tenhle film je zajímavá slátanina, která je zábavná, ALE z jedné půlky se musí brát s nadhledem a z té druhé, se jí toho musí hodně odpustit. Tak jako tak chce divák vědět, jak (a kdy) to skončí, takže na to stejně dokouká :) ()

harryy 

všechny recenze uživatele

Hlavný chod filmmu nám predostiera trojica McAvoy,Angelina Jolie a Freeman a treba povedať že je to v prvom rade pastva pre oči. Nielen vďaka Angeline, ale predovšetkým vďaka všetkým tým cool, sexi a podtočeným záberom, vynaliezavej akcii, a vďaka kamere a réžii. Vnútorný monológ hlavného hrdinu (ktorý nedosahuje kvality Fight Clubu, ale je rezký a vtipný) ma najmä veľkohubé prehlásenia typu: "Zabi jedného, zachráň tisíce.Spätný chod náboja od zásahu k výstrelu patrí k tomu najzaujímavejšiemu a najefektnejšiemu vo filme. 80% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

WANTED: Dlhý približne 110 minút, hovorí anglicky, pochádza z Ameriky a celkom určite má aj ruský, ale i český pôvod. Naposledy bol videný v spoločnosti polonahej a potetovanej Angeliny Jolie a ďalších obvyklých podozrivých. Je podozrivý zo zlého vkusu, guilty pleasure a efektnej akcie. V prípade, že ho uvidíte, dávajte si pozor a okamžite nás upovedomte v diskusii na tejto stránke. Prípadná spokojnosť bude braná ako poľahčujúca okolnosť. 80% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale opravdu velmi podařená akční komiksovka. Je pravda, že bych si do hlavní role představil někoho lepšího, než Jamese McAvoye, ale zbytek je skvělý. Spousta skvělých zpomalených záběrů, charismatický Morgan Freeman (a nejen on), nádherná a nebezpečná Angelina Jolie a akce nadupaná až do mrtě. O dokonalost se sice nejedná, ale každý fanda akčních, komiksových nebo obojího filmů, si přijde na své. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pořádná komiksová divočina musí zvládnout komplikované představení světa a zákonitostí prastarého řádu "zabijáků osudu", ovšem režijně do toho šlape od začátku naplno, takže se jí to s výhradami daří. Posléze už těch zvratů (a všeho) přichází přece jen moc, což jí drobně podráží nohy. Vizuální efektností, nápaditostí akce nebo skvělým obsazením však kope první ligu… a Pendolino Českých drah nad kilometrovou propastí či Angelinu Jolie za volantem žigulíku jinde neuvidíte. :) 7/10 [napoprvé 3 *] ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Akční nátěr, se spoustou krve, ostrou mluvou, koncepčně podobný Matrixu a to jak nasnímáním, tak obsazením. McAvoy je borec a po tomhle spektáklu už mu asi sežeru všechno. Angelina je navíc poprvé vážně sexy. // EDIT: Po víc než 10 letech jen příjemná jednohubka, které by slušelo víc střihačské péče (ve smyslu rozvinutí děje a postav) pečlivosti. Jen krev a pár fucků nestačí ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama