Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamila Bendová (I. Chýlková) je úspěšná manažerka-workholička, která žije sama a je spokojená. Jenže – spokojeni nejsou lidé kolem ní. Spotřebovává je stejně jako kávu nebo třeba rtěnku. Jen občas se schází s přítelem Igorem (J. Polášek), který už začíná mít toho vztahu nevztahu plné zuby. Po jedné neshodě s ním přijme pozvání kamarádky Ireny (M. Pleštilová) na výlet do Vídně se zastávkou v Lednici na jižní Moravě. Zde se potká s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Kamila si chce zjednat klid v hotelu, kde Laďa oslavuje s kamarády svoje narozeniny. Situace se ale vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +hudba a krásy "moravy" -čistě jen o dvou hercích (Chýlková Etzler), po obsahové stránce je to jen malá báchorka/// Tak nevím, vidět jsem to chtěl, vyloženě to nenudilo, ale žádný zázrak se nekoná. Etzler byl standartní, Chýlková spíše slabší (v serálu Hop nebo Trop byla lepší) a ostatní postavy se filmem jen mihly. Scénář je sice "reálný", ale skutečná realita je většinou hodně prázdná a všední./// Celkem 47%/// ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V podstatě nijak objevná road movie o tom, jak citově vyprahlá přepracovaná manažerka najednou na venkově po boku zvláštního ožungra zjistí, že všechno je jinak. Je to docela sympatické, i když tu probíhají nevtipná životní quazimoudra a trochu mě zklamala moje oblíbená Chýlková, je tady místy lehce nezáživná. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou přicházím na dost dobré filmy od scénáristy Miroslava Sovjáka a tento jsem dokonce nikdy neviděl. Pokud přežijete začátek s několika klišé o Moravácích a Pražácích, bude vám odměnou subtilní, realistická love story o životních křižovatkách zralých lidí, ve které nikdo neumře a vše se v ní vyřeší skoro, jak praví fráze, tzv. "jako v životě." ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedena zalezitost. Pomale, lacine a neprilis verohodne napsane. Ivana Chylkova je jako vzdy verohodna a zajimava, zensky krasna, ale pribeh pusobi jak napsany pro hrdinku o deset let mladsi. Miroslav Etzler je protivny jak to jen jde. Navic jeho postava, ktera byla trikrat na detoxu a pote si s klidem pije vinko ve sklipku, nebo slivovici na snidani, je zbesile nerovnovazna a pusobi jak tri uplne rozlisni muzi v jednom. A kdo proboha vytvarel ten radobyslovacky prizvuk? Kombinaci prazstiny, ostravstiny a brnenskeho hantecu se to rozhodne nedela. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úvodní část scénáře je opravdu slabá, některé dialogy zbytečně přestylizované, chybí tomu trochu nadsázka a nadhled, nicméně záhy se rozehraný duet Cýlková-Etzler dostane do takových obrátek, že jsem na výhrady zapomněl. Navíc hudba Michala Pavlíčka je prvotřídní. Čtvrtou hvězdičku k celkovému dojmu přidal nevykalkulovaný a logický závěr, který nemíchá jabka a brambory a dává celému příběhu punc autentičnosti. Výborně jsem se bavil, je to inteligentní, pěkně natočené a skutečně nechápu, proč se na plátna kin pořád derou srágoroidní předlohy dělníků slova typu Viewegh či Nesvadbová... trochu tenhle scénář obrousit a bylo by to skvostné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Mikulově, Praze a v zámeckém parku v Lednici. Penzion Jordán se nachází též v Lednici (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno