Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (554)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jejda, zklamání se stalo skutečným. Zpětně jsem rád, že jsem se na Spirita nevypravil do kina, jako jsem měl dlouho v plánu. Vizuálně dobře zvládnutý film, který nelze brát jako kopírku Sin City. Hezké ženy jsou pěkným doplňkem, ale to je tak vše, scénář je chaotický a hlavně dost stupidní, už první setkání Spirita s Octopusem bylo velké „trapné“ wtf?. Stěží tento film dosáhl průměru. +4/10* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Citované z listu nájdeného v smetnom koši pred domom Franka Millera - "Vážený pán Miller. Po tom, čo ste sa pričinili o vznik prinajmenšom pozoruhodného Sin City, som váš prvý sólový projekt očakával s istou dávkou entuziazmu. O komiksovom Spiritovi som pred tým nevedel nič ale po zhliadnutí filmu mám pocit, že o ňom ani nič viac vedieť nechcem. Nepochybujem, že môže byť ďaleko zaujímavejší ako ste ho vylíčili tu, prekvapilo ma však, až aký nevydarený je tento váš film. Je mi jasné, že ste sa zrejme pokúšali o odľahčenú paródiu, ale buď nemám zmysel pre humor alebo mi len proste nesedia rádobyvtipné scény evokujúce parodické "skvosty" s koncovkou "movie". Najviac ma však na Spiritovi irituje, ako ambiciózne sa tvári, štylizovaný vizuál a množstvo známych tvári však ešte kvalitný zážitok nerobia. Aj to hlavný hrdina pôsobí znudeným dojmom a jediný, kto si natáčanie zrejme užíval, je Samuel L. Jackson, ktorý charizmou a zámerným prehrávaním aspoň čiastočne vylepšuje dojem z inak príšerne napísaného záporáka. K deju sa radšej nebudem vyjadrovať, nemám skúsenosti s profesionálnym písaním, ale ste si stopercentne istý, že práve vy ich máte? Neberte to tak, že si z vás uťahujem, som však skrátka smutný akým spôsobom ste zahodili svoju dosť možno životnú šancu. PS: Ak vám náhodou ešte niekedy dovolia sadnúť si na režisérsku stoličku, majte trocha sebareflexie a pre istotu odmietnite. Mám totiž predtuchu že v komiksovom svete sa uplatníte ďaleko lepšie a ak majú váše daľšie filmy vyzerať takto, diváci to zvládnu určite aj bez vás. " ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Celý snímek se skládá ze skvělých (ač šílených) nápadů a úžasně stylizovaných scén, které ale absolutně nedrží pohromadě. Herci si své role užívají, bohužel jsou nuceni vypouštět z úst takové patetické nesmysly až mi bylo stydno za ně. Spirit je film plný neustálých rozporů. Uchvátí vás vizuální stránka, ale příběh znudí k smrti. Typově přesní herci baví, proč ale neustále všichni tolik přehrávají? V jednu chvíli vás Miller přesvědčuje, že to myslí smrtelně vážně, aby to za okamžik celé shodil nějakým ujetým nápadem (skákající chodidlo s lidskou hlavou). Není to špatný film, jen je prostě jiný (místy divný). Rozhodně ale asi není takový, jaký si ho Frank Miller (a potažmo i Will Eisner) nebo my diváci představovali. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ten herec, který hrál Spirita, to jsem se snažila pochopit celý film - někdo tak nezajímavý, nudný, prostě pan NIKDO, ovšem zcela to vynahradily obě hlavní herečky a především Scarlett Johansson byla opravdu skvostná. Jinak to byla jen hezká forma, která už bohužel nebyla nijak originální - prostě další Sin city. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Frank Miller se bezpochyby pokoušel o záměrnou parodii, jíž chtěl podepřít a ozvlášnit (ne)barvitě zvolenou vizuální formou, ani s jedním však neumí řádně zacházet, stejně jako se solidně rozvrženou a následně nevyužitou ústřední zápletkou. Film drhne celkově i v jednotlivých situaích, v nichž tak jakýkoliv pokus o vtip mizí v prvních desítkách vteřin a postavy nemají víc než jednu vrstvu, do čehož bohužel spadají i odpovídající herecké výkony, resp. přehrávání většiny zúčastněných. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Sólový režijní debut Franka Millera. (Elisebah)
  • Frank Miller se prý k režii tohoto filmu rozhodl na pohřbu jeho tvůrce, Willa Eisnera. (Elisebah)
  • Frank Miller prý do role Octopuse ani na chvíli neuvažoval o nikom jiném, než je Samuel L. Jackson. Ten na roli hned kývnul. (Elisebah)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama