Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

Trailer

Obsahy(1)

Každý zlý sen má začátek, tenhle ale nechce skončit. Michael Caine v sugestivním americkém dramatu o psychopatickém vrahovi. Žijící klasik americké kinematografie Brian De Palma během své kariéry natočil řadu filmů, které svým kontroverzním námětem způsobily jistý rozruch, zároveň však vynikaly brilantním a do detailu promyšleným filmovým zpracováním. Nejinak je tomu i v případě snímku Oblečen na zabíjení, v němž De Palma v hitchcockovském stylu rozehrává nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi atraktivních žen. O jeho identitě by mohl něco vědět psychiatr Robert Elliott, k němuž v souvislosti s problémy v manželství pravidelně dochází Kate Millerová. Její osud se zase protne s příběhem protřelé Liz, které v té chvíli začne jít doslova o život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Hm, zaujímavá gradácia. Prvá polhodina bola ako soft-porno s nelogickým chovaním postáv a teda hodnotil by som asi 3/10. Následne sa objavil prostoreký a celkom vtipný detektív v podaní Dennisa Franza, postava syna (Keith Gordon) začala tiež svoju agendu a rozohrala sa obstojná detektívka. Tá sa však ku koncu, keď sa objasnilo rozuzlenie, premenila na poriadny Horor/Thriller a naťahovaním už z časti jasného záveru, sa celá napätá atmosféra pretavila takmer do dokonalosti. Bola to fakt zábava. Dokonca som sa dozvedel, že transvestiti môžu byť vlastne schizofrenici, ale také niečo som už vlastne videl v jednom o 20 rokov staršom filme... ;) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První půlku filmu jsem se díval, druhou spíš už jen poslouchal. Možná tomu někdy dám ještě šanci, chce to ale dívat se za horkého a větrného letního dne, kdy budou dveře okna dokořán a záclona každou chvíli pleskne o okno. Ačkoliv se vyústění může zdát překvapivé, zdejší odborníci jistě budou tvrdit, že to věděli dopředu. Já nemůžu soudit, protože jsem se díval na půl oka. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Záhadný příběh o vrahovi, který vraždí břitvou, ale jeho úmysly jsou více nenormální než se zdá. Režisér si zahrává s kombinací krásných žen a vražedné břitvy. Vždy trochu erotický náboj a poté se vrah vynoří ze stínu velkoměsta. Brian De Palma vytvořil nebezpečnou atmosféru, která je téměř cítit ve vzduchu jako spálený leták, který štípe v očích i v nosu. Připomíná to pocit, jako když vás stále někdo pronásleduje a vy se nedokážete bránit. Vyvolává naprostou bezradnost, chuť se rozplakat, vrátit se do dětství a být v bezpečí. Jenže zlo je v určité formě stále kolem. Jen čeká, kdy přestaneme dávat pozor. Angie Dickinson opět královna filmu a to nejen tělem, ale i scénou v muzeu, kde dokázala skvěle zahrát ženu v pozdním věku, která si chce ještě dokázat, že je atraktivní. Ta scéna je tak nepříjemná, zraňující i vzrušující. Budu si tu scénu ještě dlouho pamatovat. Hudba pomáhá zvýšit napětí a je velmi dramatická. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Dressed to Kill můžu opravdu jen doporučit, protože mu lze vytknout jen málo co. Tvůrcům se skutečně podařilo navodit skvělou psycho atmosféru říznutou kriminální zápletkou, kterou skvěle doplnilo několik erotických scén. Ani na herecké výkony si stěžovat rozhodně nemůžu, protože tentokrát se mi skutečně líbili všichni.Bohužel mé od vyššího hodnocení odradilo několik nudných a zbytečně natahovaných pasáží a samotný závěr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Často Cronenbergovsky úchylné, nicméně ve spoustě scén patřičně napínavé. Navíc svou službu poměrně hodně špatnému scénáři dělá nadstandartní kamera. Michael Caine pro mě v 80. a vlastně ani v 70. letech nic neznamenal. Oblíbil jsem si jej jako herce až hlavně v současnosti. Nancy Allen se do toho nebojí šlápnout a film je kromě krve našlapaný i erotikou. Zkrátka takový erotický hororový thriller. De Palma nikdy nebude Scorsese, ale svůj jasně daný rukopis má. 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Snímku původně hrozil rating X. Poté, co režisér film sestříhal, obdržel rating R. (Zetwenka)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama