Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netvrďte mi, že tohle pan režisér myslel skutečně vážně? Nevím zda to mám chápat jako vydařenou komedii, či něco úplně odlišného vysoce zvráceného. Film naprosto jedinečným způsobem provokuje naprosto celou společnost. Nemám ponětí z čeho pan režisér vycházel, neboť s naprosto čistým svědomím mohu říct, že mezi českými kapelami to takhle nevypadá. A nevypadá to tak ani ve společnosti mnou prozatím poznané. Naprostá neúcta k rodičům, incest. Na každým kroku gay, nejnenáviděnější postava ve společnosti. Na každým druhém kroku šílenec, či idiot. Nemám ani tušení, jakou myšlenku, či poselství se nám tenhle film, založený na absolutní degeneraci společnosti a přemíře násilí, snaží předat. Možná někteří, kteří si do té doby nevážili života si ho vážit začnou. Nicméně tohle je naprosto amatérská filmařina. Maximálně nesympatičtí herci, příšerná hudba. A nebýt toho 5-ti minutového finále, tak bych nad odpadem asi neváhal. Takhle odpad dát nemohu za nesmírnou orginalitu a nebojácnost se vydat zrovna touhle nepříjemnou cestou. Tohle však nepovažuji za žádný druh umění. Tohle byl výplod nejzvrácenějších představ nějakého mentálně indisponovaného člověka. * sem přesto patří. P.S. Tenhle film má tak vysoké hodnocení asi hlavně proto, že ho zrovna moc lidí nevidělo, to svědčí o jeho kvalitě. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Drsný, zvrácený, depresivní, a přesto skvělý film, na jehož konci jsem jen obdivně vydechl. Film o partičce totálních magorů a jejich strastiplné cestě za slávou, jež je podepřena vynikajícím režisérským umem, který překypuje skvělými nápady, které se tak moc nevidí. Celý děj postupně graduje až do nezapomenutelného finále, který je po všech stránkách geniální a měl by dostat na kolena nejednoho filmového fandu. Nedivím se, že si filmu Belgičané cení. Nedivím se! ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten pravej underground, né jako ty rádoby drsný maníci u nás. Sice je film vyhrocenej možná až moc,ale rozhodně nenudí a některé scény jsou vážně nechutný.. a to není vůbec na škodu.Dá se říct až dekadentní dílo, který se zaměřuje na zplodinu a nechutnosti, který u nás čím dál tim víc převládají.... Já furt co všichni maj s tím pérem a já ho musím zmínit taky. Prostě to je věc, kterou si zapamatuje každej, i když nechce. Plus dítě, který žere svoje hovna a nekompromisní hlášky a narážky na gáje. No prostě Belgickej úlet, kterej potěší ale že bych ho musel vidět víckrát, to ne. Jo a musim zmínit kameru a střih, který jsou naprosto luxusní. ()

jenjan 

všechny recenze uživatele

Přehnané, zvrácené, místy samoúčelné ale..poutavá atmosféra pochmurných Flander, dobré herecké výkony zajímavých herců a hlavně výborná hudba! Všechno je v tomto filmu špatné, o to víc se vyjímá ta naprostá proměna chlapců, když se chopí nástrojů. Nic zde nemá smysl a když se začne hrát, tak ho i přestanete hledat! A to je rock´n´roll, ne žádnej drahej pane janda, landa, či jiná sran(j)da, podpora lesbiček, nebo spíš gayů, vypsaný pastelky a jiné estrády. ()

geklon

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně...víc než ve filmech na vlastní oči, ale tohle je extrémně znepokojující. Asi pro to, že takovýhle život lidé žijí. Někteří. Ale nikdy jsem s tímto způsobem pomalého umírání nebyl konfrontován v takhle extrémně neutěšené formě, né na plátně. Všechno se zdá jako naschvál vyhrocené do naprostého extrému, ale funguje to. Jsem naprosto drcen každým záběrem. Na co příběh, když stačí velehnus formou civilizační genocidy, kde si respekt získá každej půlmetrovej čůrák...Na mě až moc sebestředný. Muzika na výbornou.....a kde jste byli Vy když zabili krále Boudewijna? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Fiktivní kapela Harry Mulisch je pojmenována podle významného ninozemského spisovatele. (Terva)
  • Film měl původně natočit režisér Jan Bucquoy. Pro nedostatek peněz bylo však natáčení odloženo a započato až s desetiletým zpožděním. (Terva)
  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama