Reklama

Reklama

Dlouhá bílá stopa

(seriál)
  • Polsko 3 + jedna
Rodinný / Sportovní
Československo / Polsko, 1982, 6 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Režie:

Petr Tuček

Hrají:

Stanislav Aubrecht, Slávka Budínová, Libuše Geprtová, Jan Vágner, Karolina Ożgo, Vladimír Brabec, Radovan Lukavský, Regina Rázlová, Karel Augusta, Ilja Prachař, Svatopluk Matyáš, Gabriela Vránová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Inženýr Rutkowski (Stanisław Mikulski) a matka Rutkowska (Barbara Brylska) se rozvedli. Otec dostal práci v Československu na horách a vzal s sebou i dceru Jadwygu (Karolina Ożgo). Dívka se spřátelí se svými českými vrstevníky a zažívají mnoho zajímavých dobrodružství. Když přijde léto, matka pozve svou dceru na dovolenou u moře. Přidávají se k ní i přátelé z České republiky. (sator)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Poslední repríza seriálu proběhla v roce 1984. Dle sdělení České televize je tento seriál z autorsko-právních důvodů nedostupný. (sator)
  • V seriálu si zahrála i kubánská neherečka Nora Galafet, kterou ale v titulcích nenajdeme. Podle slov Tomáše Kargera byla naštvaná, že se v seriálu nestřílí, protože byla nadšená stoupenkyně Castra a revolucí. (sator)
  • Seriál se natáčel více než jeden rok a postprodukce a střih trvala další rok. Rok spolu bydleli mladí herci ve Špindlerově Mlýně. Točilo se v Krkonoších na české i polské straně. Produkční Polák řešil problémy spojené s polskou bezpečností, kterou na ně nasadili, protože se báli, že budou infiltrovat Československou republiku od tehdy opoziční Solidarity a do toho byl vyhlášen v Polsku vyjímečný stav. (sator)

Reklama

Reklama