Reklama

Reklama

Čtyři nejlepší přítelkyně právě dokončily první ročník univerzity a připravují se na léto plné vzrušení. Bridget (Blake Lively) odjíždí do Turecka kvůli archeologickým vykopávkám. Carmen (America Ferrera) má plné ruce tvůrčí práce díky letnímu představení ve Vermontu. Lena (Alexis Bledel) potkává novou i starou lásku ve škole designu na Rhode Islandu. A uprostřed New Yorku dělá Tibby (Amber Tamblyn) pokroky ve svém vztahu s Brianem. Láska, smích, slzy a jedny putovní džíny udržují pevné pouto mezi dívkami, ačkoliv jsou od sebe vzdáleny na míle daleko. Druhý film podle bestseleru Ann Brashare vám padne jako ulitý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (73)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy pro dívky (tohle a jednička) a filmy pro dívky (Stmívání). Ty prvně zmíněné mám celkem rád, těm druhým nějak nemůžu přijít na chuť. A právě proto ty první filmy vždy trochu nadhodnotím, aby bylo jasno, že to nespadá do té druhé kategorie. Navíc potěší přítomnost Kyla MacLachlana. Z 3.5 * se rázem stanou 4. A přiznávám se, je to z části i kvůli Alexis, jenže já pro ni mám obrovskou slabost... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mánie druhých dílů slavnějších filmů, kdy se točí přímo na video s no-name herci a štábem, pokračuje. Podle knih Ann Brasharesové zde máme nový prázdninový příběh čtveřice dívek, jimž překvapivě padnou všem dokonale jedny rifle. Jedna z nich jede do Hollywoodu na herecký kurs, druhá se vydává hledat babičku, další prožívá první lásku, a ta poslední letí do Řecka na pohřeb dědečka, ale seznámí se s krásným mladým Řekem. A zde, v nádheře ostrova Santorini, se holky zase všechny sejdou, aby zjistily, že nějaké kalhoty - a dokonce ani hezcí kluci - nejsou potřeba, hlavně když jim vydrží dívčí přátelství. Podobně nasládle, jak zní příběh, vyznívá i samotný film. Což nemusí být na škodu pro ty, kteří podobné typy filmů mají rádi. Santorini je skutečně efektní kulisou se svými bíle natřenými domky s modrými dveřmi a výhledy na tmavě modré moře, je léto a kamarádství dívek nečeří žádné větší dramatické či psychologické problémy, jež by je krutě prověřilo. Zkrátka prázdninový příběh pro holky, který neurazí, může potěšit a žádné větší ambice si ani neklade. Disk načíná protipirát, trailer na Blu-Ray, a z bonusů se dozvíme, jak si všichni natáčení užili (bodejť by ne). Přesvědčí nás o tom dokument o natáčení na Santorini (4:25), a dokonce i vystřižené scény s úvodem režisérky (8:30) či nepovedené scény (4:05) - všechny bonusy mají CZ titulky. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování už bylo zcela zbytečné, ještě o něco slabší a táhlejší napodobenina prvního filmu. Prakticky mám stejný problém, jako napoprvé, jen je to ještě větší nuda. Pokud bych měl ze čtveřice dívek přecejen určit vítězku, tak je to postava Americy Ferrery, bez ní by to bylo nesledovatelné. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Upřímně chtěl bych si přečíst knihu. Protože něco tak blbého jsem na plátně už velmi dlouho neviděl. Otřesným sentimentem to začíná, malebnými scenériemi jak z reklamy na Niveu to pokračuje a velkohubými prology a epilogy s prapodivnou hloubkou to konče. Do toho přičtěte trapný příběh o kalhotách, nezáživné hlavní hrdinky, láska, tuna klišé, slzičky a máme z toho luxusní gulášek pro náctileté pupínky. Bavil jsem se jako již dlouho ne. Romantika ano, ale toto už je skutečně neúnosné. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že druhý díl byl příběhem o něco lepší než jednička, na 4 hvězdičky to ale i tak nemá. A to i přesto, že hlavní čtyřka hereček se zdála také hrát o něco lépe než předtím. Hodnotila bych to jako docela dobrý film pro holky, ne však pro opačné pohlaví :-) ~(3,3)~ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Bridget (Blake Lively) chodí na Brownovu univerzitu, Serena van der Woodsen, kterou ztvárnila Blake Lively v seriálu Super drbna (od r. 2007) také uvažuje o studiu na této škole. (Aknah)
  • Závěrečná scéna, kde dívky skočí z útesu do moře, byla přidána na žádost Amber, Americy a Blake. V Řecku viděly 2 teenagery skákat z útesu, ty je přesvědčily, aby to taky zkusily. Dívky následně požádaly režiséra, jestli se by se takováto scéna nemohla objevit i ve filmu. (HappySmile)
  • Bridgetina otce hraje Ernie Lively, opravdový otec herečky Blake Lively. (HappySmile)

Reklama

Reklama