Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Tento film má spoustu negativ, které bych mohla kritizovat a rozpitvávat, a navíc je kýčovitý a přiblblý. Ale mě to prostě nevadilo, protože jsem se u toho výborně bavila a vidět Meryl Streep jak v jeden rok natočí film, ve kterém ztvárňuje velmi konzervativní řádovou sestru, a potom něco takového, je prostě zážitek. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

835. hodnocený film: Tak tohle byl první film s Péťou, kterej jsme dokoukali, aniž by... :-) No jo, už je to tak. Moc se jí to líbilo a mně nakonec taky. Nejsem z těch, kterej by se musel dokoukat na každej snímek stůj co stůj, ale tohle nebylo vůbec nikterak hrozný a zcela si zaslouží hodnocení 3*. Herecké výkony byly standartní, hudba známá a příběh milý. Navíc to hezký prostředí ve mně skutečné evokovalo touhu jet se svojí láskou v létě k móóóóži. Moc ji miluju a určitě si to užijeme. Film tedy dostává 3* a já se těším na další filmy, při kterých spolu zase budeme zlobit. :-* ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Teď už jsem ho dlouho neviděla, takže hodnotím trošičku s odstupem. Jenomže ABBU miluji pořád, to už se se mnou poveze, takže: i když to bylo sladký, moc americký, stejně.Byly tam skvělé vychytávky (Benny na pláži u kláves,čili scéna použitá z videa při Chiquititě, perfektně padnoucí řecký tanec při Voulez-Vous a konečně, když se nás Meryl Streep ptala, jestli opravdu chceme přídavek nebo budeme jen dál sedět a čučet a diváci v kině seděli a čučeli a nezvedali se,). To nemluvím o nádherných scenériích, létě a dobré náladě. Bylo to natočeno s nadhledem, se smyslem pro humor a jistou dávkou sebeironie, ale ne moc, jen tak akorát, co ABBA a její doba snese. Zkrátka, jeden z mála USA filmů, za který jsem ráda, koupila jsem DVD a občas na to jistě ještě juknu. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

ABBU mám rád, ale po tomhle hnusu se mi docela zošklivila. Občas se mi stane, že se u filmu děsně nudím, cítím, jak mi klesá IQ, směji se té očividné debilitě, říkám si, co je to kurva za sračku. U Mamma Mia jsem se ale akorát nasral. Tak ubohý škvár jsem v životě neviděl a pochybuji, že ho někdy něco překoná. Nejhorší píčovina, co jsem kdy viděl. 0% ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Meryl Streepová, Pierce Brosnan, Colin Firth a samozřejmě mnozí další zpívající 22 nejznámnějších hitů od ABBY v až nechutně barevném, dojemném a naprosto šíleném snímku, který má ne jeden, ale hned několik happy endů na všech frontách a je bez přehánění koncentrovaným kýčem... co k tomu dodat :-). Ve Velkém sále ve Varech tento film způsobil hotové pozdvižení a i já odcházela s tím, že tuhle atmosféru si budu pamaovat hodně dlouho... což nic nemění na tom, že jsem se při projekci styděla za všechny přítomné i nepřítomné (tvůrce, ty na plátně- kromě Meryl, která mě po celých 110 minut nepřestávala fascinovat : ), i nadšeně tleskající diváky...) a při závěrečných titulcích se cítila jak po požití velice silných omamných látek :-) ()

carly 

všechny recenze uživatele

ak nemáte radi ABBU, tak na tento film nechoďte. ak vám ABBA nevadí, alebo ju máte radi, tak tento film môžem iba odporučiť. ak by ste si v slovníku vyhľadali výraz feel good movie, tak tam bude tento film. a to obsadenie, jedna báseň. Meryl a Amanda spievajú nádherne a aj potenciálny otcovia sa snažia, aj keď so cťou obstál asi len Colin. no a Julie a Christine sú perfektné. záverečná svadba bola prekvapením a najzábavnejšia časť bolo záverečné Waterloo. no a ešte tam bol grécky chór. doslova ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Presladeny, gycovity, neoriginalny, avsak velmi zabavny a predovsetkym mimoriadne oddychovy muzikal, v ktorom vsak herci nevedia spievat a muzikalove cisla za vela nestoja. Muzske herecke trio, ale predovsetkym Meryl Streep, su uzasní, prekrasna priroda a celkova extremne pozitivna atmosfera, ktora z filmu srsi, mi nedovolia ist napriek vsetkym negativam (a ze ich je najma v druhej polovici filmu dost) s hodnotenim nizsie. 3,5/5* ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

66. Zlatý Glóbus za rok 2008 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Meryl Streep ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Slunce, moře, Řecko, optimismus a ABBA kam se jen podíváš. Překvapivě to všechno dohromady funguje skvěle! Při začátku filmu všechny starosti a špatná nálada zmizí, namísto toho objeví se úsměv, který až do záverečných titulků nezmizí. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem svého času četl komentář svého spolužáka, který hodnotí tento film jako odpad, nevěřil jsem mu ani slovo a bral jsem to jako typickou zaujatost teenagerů proti legendě, jakou ABBA jest. Dnes, po nedobrovolném shlédnutí musím uznat, že měl pravdu. Nemám nic proti romantickým filmům a zápletkám, řekněme, že jsou mi lhostejné a dávám jim max. 3 hvězdy. Zde to je ovšem nebývale přeslazené, až bych na film dal další vyhlášku ministerstva zdravotnictví: Při špatném či nadměrném použití může vzniknout diabetes. Na odpad jsou také všechny písně, ano, jsou to klasiky, nicméně jsou zde zmršené, zmoderněné a v podání herců, jinak snažící se Meryl Streep nepočítaje (je mi líto vidět takto dobrou herečku v takovém škváru), trhají uši. Závěrem chci jen říci, že proti muzikálům nic nemám, mám je i rád, jako třeba postarší klasiku, ale když se brutálně znásilňuje má oblíbená skupina, nemohu hodnotit jinak, než odpadem. Doplněk - 22.2.2009: Naprosto zasloužená Zlatá malina pro Pierce Brosnana. Už jsem viděl od porotců této ankety mnoho absurdit, ale za tohle jim tleskám. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Strasne spatny film, herci prehravaji az do same trapnosti ( mozna to byl umysl reziserky ) a scenar hloupy, jak recka koza. Vzdy jsem se ale tesil na pisnicky od ABBY, nekdy k tomu byla i povedena choreografie. A prave za hudbu, slunce a barvy davam ty dve hvezdicky. Priste si dam ale pro zahrati radeji caj se slivovici... ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Nesmyslnej megatrash, ale na leto jak delanej. Navic umi relativne pozvednout naladu, a to se obcas hodi. P.S. - A navic je to poprvy, co sjem vydrzel slyset vic nez jednu pisnicku od ABBY najednou, to jsem necekal. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je nenapadlo použít test DNA, to by pak tenhle film nemusel vzniknout. Stejně jako můj kamarád 1860, ale třeba i moji rodiče mám ABBU opravdu rád. Ovšem tohle remakování jejich písniček bylo na mě moc. Ano beru, některé songy nebyly nejhorší. Třeba i moje Lay All Your Love on Me se mi zamlouvala. Ovšem jinak to bylo docela kažení božské ABBY, která by asi moc s tímto pěveckým i tanenčním ztvárněním ráda nebyla. Na druhou stranu tu byli skvělí herci, kteří se opravdu snažili (Brosnan, Streepová) a ti tomu dodali aspoň nějakou barvu. Jinak oba hlavní mladí hrdinové mi přišli naprosto nezajímaví a spíše otravní. Možná měli najmout A TEENS a bylo by to :-))) ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Osvěžující letní komedie s báječným složením herců. Můj obdiv mají herci, že si troufli to odzpívat. Pierce Brosnan a S.O.S. mě srazilo smíchem pod sedačku. Skvěle jsem se pobavila :-) ()

sulimo odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě vyvolal do té doby nemožné.....začala jsem nesnášet, do té to doby milovanou Meryl Streep, prostě už se na ni nemohu podívat bez toho, aniž bych si nevzpomněla, jak v tomto odpadu skáče jak sjetej gumídek v lacláčích.....prostě trapas největšího kalibru, kterej nikdy neměl spatřit světlo světa....opravdu nechápu, jak někdo může být fanoušek takovýho kýče. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem si furt myslela, že je to komedie na léto, ale věřte mi, vidět to v létě nemůže být lepší než zkouknutí v teplíčku, když venku sněží a jaro je ještě daleko, natož léto. Přestože jsem zažila ABBU v době její největší slávy a tehdy jsem milovala Rolling Stones a spol. a nijak jsem je /ABBU) tudíž neprožívala, dneska jsem si ty písničky s chutí zpívala s sebou:-) Meryl Streepová je určitě nejlepší americká herečka současnosti a možná všech dob a u mě navíc boduje svým soukromým životem. Dám si ji do oblíbených, akorát budu muset někoho vyhodit, ach jo.... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V létě to fungovalo vcelku dobře, ale teď na podzim...člověk si uvědomí jak kýční, amatérské a směšné to celé bylo. Výkony mužské části této coverrevue byly na hranici hvězdné pěchoty Eskymácké superstar. Jestliže jsem dal v létě tři hvězdy, muselo to být pod náporem sluncem povzbuzených hormonů, nebo natěšeností na dovolenou v Řecku. Mamma mia! by si zasloužila i odpad!, ale za to Řecko, Abbu(byť zprasenou) a z úcty k mým oblíbeným hercům, dám 1* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Banální a otřepaná zápletka, téměř ideální pro letní romantický muzikál. Trošičku infantilní zpracování jednoznačně povyšuje nad průměr dokonalá Meryl Streep - a stejně dokonalé písně, které nestárnou ... 3,5* ()

eaten 

všechny recenze uživatele

Príbehovo strašne jednoduché, ale s tými pesničkami sa mi to proste pozeralo dobre. Neviem či tam bol nejaký song, ktorý by sa mi nepáčil :)). ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama