Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opravdová láska je dalším pokračováním volného cyklu o nejprve dívce, nyní mladé ženě, Renatě Soukupové. V prvním díle, který se jmenoval Pubescentka, nehrála ještě hrdinku Tatiana Vilhelmová, ale v následujícím pokračování příběhu "Můj otec a ostatní muži" známé herečce už roli režisérka a autorka scénáře Andrea Sedláčková svěřila. V televizním filmu "Krásný čas" prožila Renata rozporuplnou a bolestnou lásku a také se vyrovnala se stigmatem, které pro ni znamenala role jejího otce v systému bývalého komunistického režimu. "Opravdová láska" vypráví o tom, jak Renata, žijící momentálně v Paříži, podnikne další návrat do Čech: přijede si pro ni muž, jemuž se rozhodne dát lásku i důvěru. Známe ho z předchozích dílů, je to bývalý disident Holý a vždycky se navzájem s Renatou přitahovali. Renata si uvědomí, že je to konečně člověk, se kterým by chtěla mít rodinu. Ale Holý děti nechce. Renata dále pátrá po minulých osudech svého zemřelého otce a chce o svém prožitém dětství a otcově životě napsat knihu. Její pátrání ji zvláštním způsobem posílí v touze po mateřství a tak se narýsuje další kapitola ze života moderní emancipované ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý příběh ze života Renaty Soukupové už je jen nastavovaná kaše. Klidně by z předchozím dílem (Krásný čas) mohl tvořit jeden film. Jediným zajímavějším momentem snímnku je postava Vojty Kotka, který dává přednost jakémukoli otci, i kdyby to byl komunista a estébák. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní televizní film se zajímavými morálními nuancemi, takové malé bilancování s vlastní totalitní minulostí, nutno dodat hodně smířlivé a nostalgické... Předešlé části volného cyklu Andrey Sedláčkové jsem bohužel neviděl, ale tohle setkání s její aktuální částí bylo velmi příjemné... Civilní, rozjímavé, přemýšlivé, trochu bolestné a s mírným sklonem k patosu a romantizujícímu pohledu (zvláště ty cyklické rozchody Renaty a Holého, o samém konci nemluvě...). Přesto mi ale zamotaný víceúhelník vztahů připadal uvěřitelný, herecké výkony a vůbec celý casting neobyčejně povedený a impresionistický hudební klavírní doprovod jako největší pozitivum tohoto nadprůměrného televizního filmu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V současném televizním marastu zůstává tvorba Andrey Sedláčkové jednou z posledních jistot. A to platí i po třetím setkání s osudy Renaty Soukupové. Doufejme, že ne posledním. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V navazujícím filmečku na Krásný čas se Sedláčková soustředila na nesourodou mileneckou dvojici Wilhelmová/Kaiser a nenechala nikoho na pochybách, že její Renata má vleklý problém se svým otcem, který přetrvává i po jeho smrti. Místy je to snaha o něco, co později Vejdělek natočil jako Tátovu volhu, bohužel. To se pak i sahne po takových nesourodých dílčích epizodkách se Štěpánkovou, Šulcovou nebo Drahokoupilovou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +sympatická hudba, herci Vojta Kotek a Ivan Trojan -zvláštní námět, děj není příliš poutavý, herci Tatiana Vilhelmová a Oldřich Kaiser/// Tak tenhle film se řadí mezi ty filmy, které me svojí látkou nemohou oslovit. Psychologické filmy jdou mimo mě. Tady mě jen zaujal Vojta Kotek a dobrá hudba, to je víceméně všchno a to je dost málo. Když řeknu, že poslední dobou se mi české filmy začínají líbit, tak je to pravda, tenhle však patří mezi ty slabší./// Celkem 36%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který neví kdy skončit. To Andrea Sedláčková vážně není schopná vytvořit nějaké nové postavy a dát jim jejich příběh? Tak dlouho se šťourá v tom, jestli je lepší mít otce komunistu, disidenta nebo ho nemít vůbec, až se z toho stala naprostá blbost. A ani Tatiana Vilhelmová s Oldřichem Kaiserem to nezachrání. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Opravdových lásek je prý málo. Lidé zlenivěli a prý pro ni neudělají ani ťuk. Ale ve filmu je možná, snadno a hned. (26.2.2011) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Jak jsi mě našel?" - "Říkalas, že otec je pohřbenej na Vinohradech, tak to nebylo tak těžký." Přátelé scenáristi, najít konkrétní jméno na vinohradským hřbitově je procházka na tři dny, to jen tak na okraj. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmů Můj otec a ostatní muži a Krásný čas. 1) Více psychologie, méně akce. 2) Happy end je nepatřičný a nefunkční. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zase lacne zmykanie emocii a riesenie vsetkych moznych medziludskych vztahov ......pod tymto sa vo filme rozumie "dej" : a to je vysledok prace Sedlackovej ako reziserky. Tento film je len dalsim z radu podpriemernych filmov, ktore mozu o vysinach takeho Kladiva na Carodejnice len snivat. Takychto filmov tu vznika tolko, ze sa daju kludne lopatami prehadzovat. 5 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"To není žádné dítě, to je 1milimetr!" Rodinné vztahy jsou komplikované a jsou často přenášeny na filmové plátno. 40% ()

kopfa 

všechny recenze uživatele

Film, který po formální stránce zapadá do ČT průměru, pod něj táhnou hlavně naprosto neživotné a nedůvěryhodně ztvárněné charaktery. Povrchní melodramatická jednohubka salónního typu. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Krom toho, že to bylo debilní, mě to taky nudilo, pořád jsem koukala, kolik ještě zbejvá minut. To se mi zas tak často nestává. A taky musím souhlasit s uživatelem insurgentes, postava Vilhelmové se chová jako totální pí*a. Pomstychtivá, závistivá, žárlivá kráva. Oni se tam teda chovaj jak kreténi všichni, ale Vilhelmová jim kraluje. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je nadprůměrně obsazen (a příjemně překvapil i Vojta Kotek), tak mám pocit, že jde jen o další film na "zabití" jednoho nedělního večera a pak už po něm neštěkne ani pes. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Od Oldy a Táni bych čekal fakt víc. Teda lépe řečeno od filmu, ve kterém ti dva představují ústřední dvojici. Což o to, byly tam i slušné dramatické chvíle, většinou šlo ale o hádku a následné usmiřování a na to fakt nemám celý film náladu. Jestli chtěla režisérka ukázat na velký věkový rozdíl, to je mi asi celkem jedno. Protože hádat se a zase usmiřovat dovedou i lidé, kteří nejsou tak blbí, aby si nacházeli generačně rozdílné partnery. ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

Příjemný, civilní, bez patosu. Paní Štěpánková má v očích skutečnou bolest. Celkový casting se povedl a vzniknul příjemný televizní film. ()

Reklama

Reklama