Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (563)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Příběh buď vycucaný z rachitického hrudníčku princezny s nejhorším hlasem v našem hereckém rybníčku (i Žílu, tu starou krávu, vzala o dvě délky), nebo snad z hydrocefalické palice hobita Mádla, neuvěřitelná sračka. Tohle by mělo trvat do dvanácti minut, ani o vteřinu déle. Hvězdy dávám pouze za pár vtipných hlodů starých bardů a za porno vložku se svítícími huňkami, aneb čertovské masturbace a zasvěcení tak rohatých předpubescentů do tajů autoerotiky. Kecám, ještě za kostýmy a pekelnou LCD. Na druhou stranu, co čekat od scénáristy se jménem jak pro kokota a se zářnou kariérou z minulosti. Dokonalé peklo. P.S. catering / Petr Jákl, hehe. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Copak Mádl, ten je tak vošklivej, až je roztomilej, takže kam jinam s ním, než do pohádky? Ovšem Terezka Voříšková, vystupující z vody coby Miss mokré tričko, to bylo peklo... Slintal jsem úplně stejně, jako ten Lucifer! A k hodnocení – našemu malýmu se to líbilo moc. Dítě, no... Odporné, pardon, chtěl jsem napsat odborné rozbory filmových kritiků říkají 3 hvězdy. Ale mě by hanba fackovala (přímo těmi ňadry dmoucími princezny Anety :-)), kdybych ty hvězdy nedal aspoň čtyři! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

..a až budou plnoletí, tak se vezmou. Svatba nebo válka!…. Dohody se musí plnit, jenže co když se děti vzepřou svému osudu? Potom zbývá jen (ne)šťastná náhoda, aby je svedla dohromady. Peklo a čerti – slabota! A i když mají i světlé chvilky, tomu Heřmánkovu nesahají ani sem_ . Nesedí mi dialogy. Takový trapný. Třeba Táborský by jistě zvládl i normální text, aby ze sebe nemusel dělat jen idiota. Ale takových postav je tu víc. Vlastně skoro všechny (?). Nezachrání to ani kurážná T.Voříšková. Ani děti neskáčou nad touto pohádkou nadšením. U nich tak za 3*. Možná z jiných důvodů, ale už i to něco znamená. A tak u nás doma čekání na novou hezkou českou pohádku pokračuje. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte, že ? S mokrým ocasem – vlastně huňkou – se prý nedá čarovat? Alespoň je to na co svést…:-)) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Takže už vím, že Voříšková je kus, že v českejch pohádkách herci nehrajou, že Martin Stránský všechny (až na Voříškovou) přeskočil v dojmech díky svému podmanivému hlasu, že Nárožný s Postráneckým už neumějí zahrát něco víc, že česká filmová hudba je zaseknutá někde v sedmdesátých osmdesátých letech; že česká pohádková scénáristika už neumí přijít s ničím lepším, než kopií vykradnuvšího a jedinou supr věc, kterou udělá, je fakt, že hlavní princ je nemehlo a nešika a hned to zazdí dementními dialogy; že na severu Čech je kromě Panský skály i Dolskej mlýn (kterej v reálu není tak obývatelnej) a že dohromady česká pohádka už asi umřela. Odvar odvaru, kopie kopie... a přesto takovým nějakým záhadným způsobem baví. Vypneš mozek a koukáš. A když se Terezka Voříšková začne mejt a svlíkat, prostě jenom koukáš. [TV] ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Slabé tři hvězdy pro pohádku, která recykluje témata z Šíleně smutné princezny, S čerty nejsou žerty i Prince a Večernice a hlavně si plnými hrstmi bere ze Zdeňka Trošky (s jehož Nejkrásnější hádankou je kvalitativně srovnatelná). Příběh zřejmě původně měl být o Anetě a Jeronýmovi, nakonec ale většinu stopáže zabere rádobyvtipná vata. Peklo s princeznou zkrátka splnilo všechny povinné prostocviky, které si čeští tvůrci vymysleli pro novodobou pohádku - nablblí čerti (a králové), dětinský humor, absence nějaké opravdové hrozby, rezignace na epické příběhy a romantická zápletka v pozadí - nakonec se ale od toho, co ČT dává v neděli po obědě, liší jen filmovou kamerou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Martin Stránský si vedle kováře zahrál také Lucifera. (M.B)
  • Správce pekelné brány hraje režisér Miloš Forman, svou roli natočil za dvě hodiny. (M.B)
  • Jiří Mádl a Tereza Voříšková se spolu před kamerou neobjevují poprvé. Zahráli si spolu už v komedii Rafťáci, kde byl Mádl za hlavní hvězdu a Voříšková jednou z dívek z vodáckého družstva. (Pumiiix)

Reklama

Reklama