Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (340)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Dle upoutávek a plakátu si říkáte, že to bude další bláznivá prehistorická jízda. Ale není. Film je sice podobně hloupý a víceméně nezáživný jako třeba Journey to the Center of the Earth, ten je na tom ale o něco lépe díky jménu Brendan Fraser. Máme tu alternativní vesmír v podobě jakéhosi pravěku, do toho dinosaury, ještěry s krystaly ovládající vesmír (kapitán Kirk a jeho známý zelený kamarád by jistě mohli závidět), chlupaté mluvící opičky a teď samozřejmě očekáváte ty naše hlavní postavičky v podobě Homo sapiens. Jak ale film plyne, začnou se opakovat scény nebo sexuální narážky, ve kterých se naši milý Homo sapiens mění i na homosexuály. Vůbec jsem to nečekal, ale bát se nemusíte, spousta diváků je přehlídne a zbytek snímku se nese v čistě romantickém a heterosexuálním duchu o záchraně Země, respektive vesmíru. Land of the Lost je místo, ve kterém bych se opravdu nechtěl ztratit a to ne díky tomu, že by mě mohl slupnout kdejaký T-Rex, ale spíše proto, že bych tam asi umřel nudou a jak říká Zdeněk Pohlreich: "Tohle je prostě průser." (3/10) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Trikový spektákel plný trápneho humoru, ktorý na moje prekvapenie funguje. Vizuálna stránka je viditeľne zámerne umelohmotná a gagy sú na infantilnej úrovni. Viacej záporov ako kladov, ale ako som spomínal sadne to. Možno síce tvorcovia nevedeli, komu chcú tento film vlastne servírovať, ale celkovo vzaté ponúkajú bizarnosť, ktorá určite nezapadne. Či už v dobrom, alebo zlom zmysle slova. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

A je tu opět film, kde trailer na 100% předčil film. Opravdu hodně velká blbina, od 10 minuty jsem držel ovladač v ruce a přemýšlel o vypnutí, tato myšlenka mě držela ještě dalších 50 minut s tím, že se to snad zlepší, ale opak byl pravdou. 2 hvězdičky za ztvárnění a odvahu tvůrců vynést a slušně zprofanovat na světlo takový výtvor. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $49,438,370Tržby Celosvetovo $69,548,641Tržby za predaj DVD v USA $18,953,806 //počet predaných kusov 1,220,061║ Dobre spracované dobrodružné prostredie plné slušne urobených počítačových trikov a tvorov a tak neskutočne ale neskutočne blbý dej, fakt hrôza a ešte ten humusársky humor, no fuj. Anna Friel kočka, Will Ferrell prvotriedna otravnosť, celkovo zbytočne utopené peniaze. /25%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když mne nikdy nevyprdnul dinosaurus řitním otvorem a volný čas zásadně netrávím cestováním časem, tak jsem se na další ferrellovský úlet tradičně těšil. Zábavy jsem však nedostal zdaleka tolik, kolik jsem potřeboval, ale Ferrell s McBridem to alespoň svými hláškami uhráli na průměr. Než bych se však na tohle podíval znovu, tak si raději půjdu zaběhat slalom mezi mapusaurovými zubisky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)
  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama