Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 1

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 1

Recenze (561)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nevěřila jsem tomuto filmu, hlavně jsem už teda přestala věřit Timu Burtnovi, ale překvapil mě. Tento film má totiž srdce. Ze začátku na mě silně dýchala atmosféra Střihorukého Edwarda. Ano, je to ten klasický rodinný doják, není zde vůbec nic nového, film je strašně předvídatelný a Burton nedokázal nasazenou laťku a atmosféru ze začátku filmu udržet až do konce, bez mučení však přiznávám, že jsem měla na krajíčku. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je zpátky a v duchu své ústřední dětské postavy oživuje své dávné umělecké mrtvolky. Téměř třicet let starý krátkomentrážní kraťas Frankenweenie se dočkal napojení na Burtonovy bleskosvody a v jeho laboratoři se zrodil nový celovečerní snímek, příběh víceméně zůstal, změnila se forma, hraný kraťas se proměnil v tak typickou Burtonovskou animovanou poctu brakovým béčkům 30. až 50. let., s obrovským množstvím popkulturních odkazů a aluzí k mnoha legendárním černobílým americkým filmům - v první řadě jde samozřejmě o poklonu klasickému hororovému snímku Frankenstein. Tak typická makabrózní poetika, kombinovaná s poetikou pokleslých žánrů, hororů a sci-fi z úsvitu hraného zvukového filmu, kde je ještě patrný silný vliv expresionismu (práce se světlem a stíny, podhledy zdola a podsvícení tváří atd.), morbidní příběh, stará dobrá ruční animace, kdy věci mají své stíny a figurky takovou tu nezaměnitelnou kinetiku, vynikající hudba Burtonova dvorního skladatele Danny Elfmana. Je fascinující sledovat, jak se za těch 30 let vyvinul Burtonův cizelovaný styl (a jak se protl s image studia Walta Disneyho). Škoda jen toho finále, které bylo víc pompézní, než by se možná slušelo, neboť se tak stalo na úkor originality. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pamatujte si, když už budete někoho probouzet z mrtvých, tak jedině s láskou! Jinak se vám to může pěkně vymstít a zombíci vás budou chtít spapat! Pro mě docela nepředstavitelné, že bych drbkala za uchem svého z hrobu vykopaného a znovu oživeného psa a nechala se od něj olizovat. Tim Burton si s tím ale docela vyhrál a už podle jména psa a jeho lidských páníčků lze snadno odhadnout, odkud čerpal inspiraci. Sympatický horůrek s vynikajícím hudebním doprovodem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Goodbye Kitty! Burton is back! Zvrhlé, dojemné a upřímné, jako byl kdysi Střihoruký Edward.V komentářích jsem četl, že to lidem přijde bez srdce....nenechte se vysmát.Už dlouho jsem od Burtona neviděl nic srdcovějšího, jeho typický styl na vás dýchá z každého filmového políčka, promakaný scénář plný odkazů, všude na vás číhá Batman, Ospalá Díra, Střihoruký Edward, vše dokresluje typická Elfmanova hudba.Prostě všechno je, tak jak má být a jak to od Burtona jako jeho fanoušek chci cítit.Moc moc příjemné pokoukání a čistá radost.Dokonce jsem si i během filmu zvyknul na černobílou, ale ještě mi asi bude pár projekcí trvat, než se přestanu ptát jestli by tomu neslušela barva s filtrem hřbitovní šedi.95%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

I když nejsem přívržencem těchto poloanimáků, tak vizuální stránka tohoto, ať už chcete jakéhokoliv "steina", se mi líbila. Bohužel, znovu a opět narážím na styl Tima Burtona, který se mi né a né trefit do noty. Ale to je případ již jeho několika posledních, filmových kousků. Na to, jaký jsem cíťa, jsem ani slzu neuronil, no snad se TB ještě vzchopí a překvapí nás něčím svým! 40% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • V jedné ze scén v závěru filmu je možné si na tabuli kina všimnout názvu jiného Disneyho filmu Bambi (1942). (Dracconnis)
  • Postavičky Burton modeloval postaru, tedy ručně bez počítačů, jen za pomoci mechanických pomůcek. (agass)
  • Burton podpísal zmluvu so Sony, v rámci ktorej mal dodať dva filmy v 3D, pričom prvá bola Alica v krajine zázrakov (2010) a po nej Frankenweenie. (Anekla)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama