Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (764)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si říkal, že jedna hvězdička bude za hvězdné obsazení a druhá, když za nic jiného, tak aspoň za neurosystém M5, ale na konci jsem se zamyslel a uvědomil si, že by to z mé strany bylo jenom plýtvání hvězdičkami na všechny strany. Repo Men totiž selhávají v tom nejzákladnějším, čeho si na filmu cením. Nedokážou vytvořit funkční svět na logických základech a vlastně ani ne tak nedokážou, jako spíš na jeho stavbu úplně rezignují. Ta společnost nefunguje ani v tom základním a logika pokulhává vlastně i v konkrétních činech a dějích na úrovni jednotlivých postav a scén. Je to typický příklad filmu, kde režisér dá přednost honičce, přestřelce nebo fyzickému souboji před tím, aby musel logicky zdůvodňovat dění na plátně. A ještě dvě věci mi vadí - nemám rád, když se něco tváří přemoudřele a dělá se chytřejším, než doopravdy je. A vadí mi taky nekonzistentnost scénáře, který v první půli chce být temnou distopií a varovat před zneužitím technologií, no a ve druhé se zvrhne v akční jízdu, která se dá akceptovat snad jen jako ryzí komedie, jak je přehnaná, krvavá a efektní, ale bojím se, že režisér nechtěl nic parodovat a šlo mu jen o cool styl. Ve výsledku je to jen rozporuplné akční béčko - pravda - s příjemným a funkčním obsazením, které ocení fanda žánru nebo obecně ten divák, kterému nelogičnost v ději nedělá problém. Celkový dojem: 25 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jude Law bojuje proti systému ve kterým pracoval, ale teď jeho samotnýho dostihl, kdepak jsem to jen viděl, že by to byl Minority report? každopádně mně tahle vykrádačka Spielberga absolutně nevadí a tyhle scifi thrillery si s chutí užívám a že tady toho je hodně, co si užít, navíc nápad půjčování náhradních orgánů na splátky je perfektní a vymáhaní při platební neschopnosti ještě lepší, podle mě super nápad a super zpracování a Jude Law s nožem je fakt excelentní řezník ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ale ano, proč ne. První půlhodinu jsem byl nadšen. Zajímavé řeznické téma, které je hlavními herci podáno tak samozřejmě, že i já jejich práci po chvilce začal brát zcela normálně. Jakmile nastane hlavní twist v ději, začíná to jít od deseti k pěti. Nový románek nedokáže zaujmout, film ztrácí tempo a divák pozornost. Vše vytrhne z letargie až nový útok Unie a následné "soukromé scény", které na konečný děj nemají žádný vliv. Konec mě velmi potěšil, zajimavý a nečekaný. Musím vyzvednout režiserovu práci v soubojích a to hlavně těch, v který je Law. Tak skvělé souboje s nožem jsem snad ještě neviděl. Až na občasnou přehnanost v tom, co lidé vydrží za jatka, skvělé. Stopáž zbytečně dlohá, srazit jí o jednu čtvrtinu, byl bych mnohem spokojenější. I tak za solidních 70%. 16.07. 2010 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Debutující Miguel Sapochnik s arsenálem populárních herců natočil slibné sci-fi, v němž se gore efekty rozhodně nešetří. Překvapila mě do jisté míry jednoznačnost a striknost hlavních hrdinů pokud šlo o nějaké rozhodování. Prakticky se zde hraje pouze na buď si s námi nebo proti nám. Forest Whitaker hraje přímo úžasně, tohoto herce prostě můžu. Jude Law neurazí, ale žádný akční borec z něj asi nikdy nebude. Liev Schreiber předvedl svůj v poslední době vysoký standard. Příběh se mi líbil v první polovině, druhé dle mého soudu začně postupem času docházet dech. V závěru na nás scénaristé připravili past s velkým P. Pro mě osobně trošku šok.PS: Logických chyb se dala najít spousta, přesto slušných 55 % ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +Jude Law, Alice Braga, Forest Whitaker, výborná akce, námět, sci-fi zápletka, prostředí, hudební doprovod, závěrečná pointa, ucelený vývoj příběhu -ze začátku jsem o filmu moc nevěděl, takže to byl risk, Liev Chreiber se taky nacpe do každého filmu, akce mohlo být ještě víc/// Když se nad tím tak zamyslím, tak je to až nečekané překvapení. Příběh není překombinovaný, má začátek, prostředek i konec. Podotýkám konec, kvůli kterému stojí za to si počkat. Film má Juda Lawa v pro něj celkem netradiční hlavní roli, kde jeho parťákem i protivníkem je charismatický Forest Whitaker. Účast něžného pohlaví také potěší. Co se akce týče, viděl jsem i nabušenější a odvážnější filmy. Krví se naštěstí nešetří a občas některé záběry nejsou pro slabé žaludky. Zvláště když by jste při tom třebas večeřeli. Atmosféru dobře doplňuje hudba a velice kvalitní zvuky. Hodí se pro domácí kino./// Celkem 80%/// ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama