Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Angelo Milli: 1. Seven Days Seven Seconds - Angelo Milli ,2. Seven Names ,3. Sarah ,4. Assisted Living ,5. Inez ,6. I Thought I Was Strong ,7. Leaving Home ,8. I Am Nowhere ,9. A Good Man ,10. New Life ,11. Shower Flashback ,12. The Field ,13. Love Theme ,14. Requiem ,15. Surgery ,16. Tim's Eyes ,17. Seven Pounds , ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skutečně dokonale natočený sentimentální film, v kterém emocionální tlak na diváka odkazuje k jednomu ze základních aspektů dramatického umění - vyvolat u diváka silné emoce, v tomto případě nepokrytě skryté za slzy. Jako umělý konstrukt italského režiséra Gabriele Muccinoho upomíná ve své formě v emocionálním ,,vydírání" k tvorbě dánského mistra tohoto oboru Larse von Triera, obdobně silně na mne uměle vyvolaný efekt snímku zapůsobil. Když ovšem přistoupíme na základní princip filmu, tedy že je to pouhá HRA, můžeme percepcí tohoto sentimentálního díla dosáhnout skutečně silné katarze. A v mém případě se vůbec nebojím přiznat, že jsem uronil nejednu slzu. Cíl snímku byl tedy do nejvyšší míry naplněn... (chápu ovšem výhrady některých komentujících kolegů a uznávám výtky směrem k mírné kýčovitosti, která je ovšem u podobně laděných filmů vždy nutným zlem...) Podobné filmy: Štěstí na dosah, Dlouhá cesta ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Protivný až nebezpečný film, ani jsem neměl chuť ho zhlédnout celý, ale když už jsem to rozkoukal... Je to dobře zvládnutá sterilní nuda. Zápletka je bohužel odhadnutelná z prvních pár minut filmu a definitivně se ujasní již okolo 15. minuty, ze scény v 59. minutě jsem odhadl význam flashforwardu ze začátku filmu, ale než se k němu film dopracoval, trvalo to další třičtvrtě hodinu! Takže divák jen čeká, až se to konečně uráčí dojít do konce!! (Ona ta zápletka by nešla skrývat dlouho, tak proč se s ní nevytasit hned, že, jenže pak už film nemá čím zaujmout.) Will Smith je sympaťák, ale věčně se mile usmívající Will Smith je protivný (popřípadě temně zachmuřený...to vyjde nastejno). Příběh není zábavný, prostě tu není ani málo nějakého odlehčení, je to jen nuuuda. Hrozná nuda a je to patetické..A je to nuda. Já si uvědomuju, že to není film "pro mě" ale když už jsem to viděl, tak to ohodnotím. A 2** jsou akorát. Dobré herecké výkony, nerušící hudba, povedená režie. Ale ten scénář..! Teda, abych scenáristovi nekřivdil, scénář je dobře vystavěný, dá se mu v podstatě máloco vytknout. Jenom je napsaný podle hrozného námětu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já mám kýč rád, ale nesmí se to přehánět, brát se tak šíleně vážně a tvářit se ohromně ambiciozně. Po čistě filmařské a herecké stránce špička, jenže tak nepříjemně a zákeřně tlačí na emocionální pilu, že se to fakt nedá. Stejný dojem jsem měl z předchozí spolupráce Smith-Muccino. Doufám, že plešouni nebudou. P.S. Mimochodem od zhruba dvacáté minuty jsou kostky vrženy a i těm pomalejším musí dojít, co přesně bude další hodinu a půl následovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..potřebuji sanitku! Co se stalo? Byla tu spáchána sebevražda! Kdo je obětí? Já!…. PROČ? ,,Je v mé moci změnit okolnosti!“ Kdo je Ben Thomas? Odkud se sakra vzal? Prvních 30 minut samé otázky a žádné odpovědi. Pak sleduji W.Smitha jako dojemného průvodce štěstím a neštěstím druhých v příběhu plného lásky, viny a vykoupení. Film o ,,muži, který by se rozdal“ bude možná sympatičtější těm starším, než těm, kteří očekávají, že se na scéně objeví kpt. Steven Hiller. A taky těm, kteří se nebojí utratit za kapesníky více než je zdrávo. Aby mne někdo 70 minut záměrně citově vydíral jsem asi ještě nezažil (zajímalo by mne, jak to vypadá v kině :-) ). Velice smutný film pro lidskou duši, kterou se režisér G.Muccino nesnaží vyléčit, ale nahlodat. A tím mi to za Štěstí na dosah vrátil i s úrokama! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Medúza, kterou si Ben Thomas (Will Smith) koupil, je smrtelně jedovatá Čtyřhranka. Jedná se o tak jedovaté zvíře, že pouhý dotek může způsobit smrt, a to i do 3 minut. Bolest je tak strašná, že člověk může upadnout do bezvědomí. (Inferion7)
  • Postava Erza je vegán, rovnako ako jeho filmový predstaviteľ Woody Harrelson v reálnom živote. Podobne je na tom Rosario Dawson (Emily Posa), ktorá je vegetariánka. Jej filmový pes Duke je tiež vegetarián. (whack)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama