Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film s W.Smithom málokedy sklame, ale či bola práve toto trefa do čierneho, neviem. Na jednej strane výborne herecky zvládnuté a precítené /kapesníky nutné/, príbeh zaujímavý a neotrepaný,ale má to jeden veľký problém. Už úvod naznačuje ako to skončí, čo by ani nevadilo ,viď napr. bravúrne zvládnutá Carlitova cesta. Horšie je, že už po 20-30 min. je jasné úplne všetko. Je to jediný ale podstatný nedostatok tohto inak kvalitného filmu. Páčilo sa mi hľadanie a odmeňovanie dobra, v dnešných časoch je to potrebné viac ako inokedy. A možno film inšpiroval ľudí, ktorí už nemajú chuť do života... Trochu zvrátená inšpirácia, ale je. 70%. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že filmy, u kterých ještě ani v třetině nevím, o čem jsou, ve kterých se dvě postavy pět minut baví o něčem, o čem já nemám ani páru, mě neuvěřitelně rozčilujou. Každopádně tohle byl zajímavý námět, proměněný v průměrný doják. Hlavním kladem filmu je rozhodně vedlejší herecké obsazení, plné neokoukaných tváří, méně už tak obsazení hlavní role. Přiznám se, že Smithův stále konstantní trpitelský výraz v obličeji okořeněný občasnou glycerinovou slzou a stále stejná poloha hlasu už mě na konci filmu nudily, ne-li přímo sr..y. Agent Jay nebo detektiv Mike Lowrey, to jsou role, které Willovi sluší. Ale do filmů, které mají potenciál prověřit skutečný herecký talent, bych se příště na jeho místě raději nepouštěl. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Will Smith se opět snaží o Oscara a i když ho nejspíš opět nedostane, tak se stejně nemá za co stydět. Podruhé se spojil s Muccinoim, který zase hraje hodně na city, stejně jako v jejich předešlé spolupráci. Narozdíl ale od Štěstí na dosah, kde mi tato snaha byla místy až protivná, jsem mu to tady žral od začátku do konce. Chápu, že na někoho to může být až příliš laciné a může v tom vidět největší problém snimku. Pro mě to byl ale hned po Willově výkonu největší klad a sežral jsem to Muccinoimu i s navijákem. Jediný co mi zde trochu vadilo byl příběh. Ten byl sám o sobě dobrý, jenže to bylo celé vystavěno na tom, že divák neměl tušit proč a jak Will těm lidem vlastně pomáhá. Problém je, že já na to přišel asi tak po půl hodin a to se nepovažuji za nejvnímavějšího diváka. Na druhou stranu jsem si aspoň mohl lépe užít bezchybný výkon Willa Smithe, kterému sekunduje velmi dobrá Rosaria Dawson. Jenom ten Woody Harelson by si zasloužil mnohem více prostoru. Tenhle doják mě prostě dojmul a potěšil zároveň a ať si řiká kdo chce co chce, pro mě to je jeden z filmových vrcholů roku 2008. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících letošních filmů, které se do našich kin bohužel dostanou až po Oscarech. Muccino a Smith to dali po Štěstí na dosah znovu dohromady a na svou velmi povedenou první spolupráci navazují snad ještě lépe. Sedm životů je film, ve kterém se možná dlouho nebudete orientovat, ale jakmile si začnete jednotlivé náznaky skládat dohromady, uvidíte, že všichni zúčastnění dobře vědí, co dělají. Benův příběh je totiž velice dobře napsaný, skvěle zrežírovaný a jak už je u Smithe zvykem, bezchybně zahraný, takže se nedivte, když vás Sedm životů po hodně matoucím rozjezdu ještě překvapí. Docela mě ale zajímá, kolik lidí v tom všem uvidí jen podlou cestu za zlatými plešouny. (update: Jak tak koukám kolem... moc nás Muccinovi na špek neskočilo. No co, já jsem to hltal upřímně :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz dlho som nevidel tak silne emotivny film, ako tento a to hlavne poslednu tretinu filmu. Uznavam, ze chvilami mi boli niektore dialogy zdlhave alebo nudne, ale aj tak je to zaujimavy a krasny ale zaroven velmi smutny pribeh, pricom mohol opät Will Smith ukazat svoj herecky talent vhodny na nominaciu na Oscara a rovnako talentovana Rosario Dawson. Paci sa mi, ze Smith si okrem roznych uspesnych Blockbusterov vybera aj vazne ulohy a ja sa na neho rad divam vo vsetkych zanroch. Myslim si, ze tento film sa bude asi viac pacit zenskemu publiku... 14.01.2009 ____ Will Smith - (Ben Thomas) +++ Rosario Dawson - (Emily Posa) +++ Woody Harrelson - (Ezra Turner) +++ Michael Ealy - (Benov brat) +++ Barry Pepper - (Dan) +++ Produkcia: Will Smith +++ Hudba: Angelo Milli +++ Videl v kine 13.01.2009 +++ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, Pasadeně a Malibu v Kalifornii. (Shley)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama