Reklama

Reklama

Dárce

Trailer 1

Jonas (Brenton Thwaites) vyrůstá v idylickém světě, kde existuje pouze štěstí. Lidé neznají utrpení, války, násilí, strach ani bolest. Základem světa je jednotvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce všech pravdivých vzpomínek lidstva – Dárce (Jeff Bridges). Jeho prostřednictvím Jonas získává to, co nikdo jiný nesmí vědět – pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací. Jonas začíná chápat, že jeho společenství žije v iluzi dostatku a bezpečí za cenu naprosté absence citů a možnosti volby. Lidé necítí emoce, lásku, vášeň, přátelství, nevnímají barvy. Pocit harmonie je vytvářen uměle. Jonas objevuje nejtemnější stránku utopického světa. Všichni ve společenství jsou pomocí každodenních injekcí zbavováni veškerých špatných vzpomínek a zážitků. Jejich svět je podvod, denně placený smrtí nepohodlných lidí, ve prospěch řízené existence. Tváří v tvář této skutečnosti, Jonas již nedokáže žít jako dřív. Čelí obtížnému rozhodnutí nejen o jeho vlastním životě, ale o budoucnosti celého světa... (Bioscop)

(více)

Diskuze

skinny

skinny (hodnocení, recenze)

mám dilema, na co jít do kina :) na Dárce nebo na Labyrint? Co myslíte, že bude aspoň za něco stát? :)

na příspěvěk reagoval eLeR, Denny27

čmelda5

čmelda5 (hodnocení, recenze)

Trailer sice vypadá zajímavě, ale není to náhodou to samý jako Equilibrium?? A nehraje při tom náhodou hudba z Reqia za sen??

na příspěvěk reagoval Beckett51, Beckett51

HappyTez

HappyTez (hodnocení, recenze)

Tak na to, jaké obsazení ten film má, to bylo hodně slabé. Trailer vypadal nadějně, ale celý film byl pak dost nudný a v podstatě i bez pointy.

dikshy

dikshy (hodnocení, recenze)

Po Bessonovom kusku Lucy je The Giver je druhym najvacsim sklamanim v tomto roku. Trailer vyzeral slubne podobne ako Bessonova odfušovana Lucy a samotny film po zhliadnutí ani nechcem hodnotit bodmi pretoze prvotne sklamanie po ocakavaní je privelké. Noyce ani len zdaleka nevyuzil potencial ktory mu scenár ponukal..a tych 89 narychlo zbuchaných minut je primálo a len naznačí že to bude "rychla" jazda. Podobne ako v spomínanej Bessonovke vas film v prvej polhodinke iba navnadí na nieco co skratka neprichadza a namiesto toho druha polovica filmu vyznie ako šup šup došli nam prachy tak to rychlo nejak dotocme. Clovek sa az cuduje ze pan Noyce dokazal takto premrhat moznost vyuzitia hercov ako Bridges,Streep,Skarsgaard,Holmes....minimalne o 30 minut dlhsiu stopaž a obširnejšie spracovanie si ten námet rozhodne zaslužil...škoda.

Uživatel dikshy smazal svůj příspěvek.

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

janculeeh

Táto kniha je písaná 21 rokov dozadu tuším ... a ani som nevedela, že je to bestseller ... možno to nakoniec nebude až také strašné :-)

janculeeh

janculeeh (hodnocení, recenze)

Já mám dojem, že každou knihu, kterou někdo v Americe vyplivne, hned označí za best-seller, aby si to všichni koupili a šups, rovnou se k tomu natočí film. Námět, který tu byl už tisíckrát, no trailer mě zaujal, ale nevím, jestli to zase nebude jedno a to samý.

na příspěvěk reagoval eLeR, yinloveyang

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Thorar

Mňa zaujalo na traileroch to č/b prevedenie, Jeff, Meryl a tak trochu aj obsah, tak som siahla po knihe. Kniha zaujímavá, tak trochu zvláštna a áno, máš pravdu, film sa javí byť úplne iný, akčnejší ... uvidíme čo z toho bude. 

Thorar

Thorar (hodnocení, recenze)

Teda, zrovna jsem dočetl knížku, kouknu tady na ty trailery a nestačim se divit. To je sakra úplně něco jiného. Ale totálně. 

na příspěvěk reagoval eLeR

emma53

emma53 (hodnocení, recenze)

eLeR

také bych si raději přečetla dřív knižní předlohu, zkusím chvíli brouzdat, jestli jí nenajdu v pdf a nebo třeba na aukru :-)

A_san

A_san (hodnocení, recenze)

V pátek jsem viděla ukázky v kině. Tohle je prahsprostá vykrádačka Equilibria. Jen s mladými, ne moc sympatickými herci.  Bale a Bean ale působili daleko lépe.

Mr.Elmo

Mr.Elmo (hodnocení, recenze)

Patw

Taky jsem zvědavá na konec, knihu jsem četla aniž bych věděla že má být film a strašně se mi líbila, ale z filmu mam trošku špatný pocit a ten konec byl v knize tak zvláštní že podle mě ve filmu takový nebude.

Patw

Patw (hodnocení, recenze)

Nemrzí mě, že film je dost jiný jak kniha a z knihy si spíš vzal jen postavy a hlavní myšlenku, ale jen doufám, že konec filmu bude stejný jako v knize. A pokud budou zamýšlet pokračování... jsem zvědav jestli si je vymyslí podle sebe a nebo se budou držet dalších knih, které se ale vůbec nepohybují kolem akcí z první knihy.. no uvidíme.

Lolos

Lolos (hodnocení, recenze)

Vidět jména jako Meryl Streep, Jeff Bridges a Taylor Swift na jednom a tom samém řádku mě nutí chtít projít dveřmi. Zavřenými.

Patw

Patw (hodnocení, recenze)

Segrestor , eLeR

eLeR: Určitě přečti. Taky jsem to u minulý týden udělal. Jde vidět, že film je HODNĚ upravený pro dnešní teen-filmy... uvidíš, že trailer obsahuje blbosti, které v knize nejsou. Ale jinak kniha dobrá! 

Segrestor: No tak.. Meryl přeci není tvajlajtová. 

na příspěvěk reagoval Segrestor

Související novinky

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama