Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je skvělý obsazení záporáků v čele s ďábelskym Rutgerem Hauerem. A dobrej byl i John C. McGinley nebo Gary Busey, i když ani jeden z nich moc dlouho na scéně nevydrží. Asi by si takováhle záporná sestavička zasloužila, aby proti nim na straně dobra byl třeba Sylvester Stallone, protože Ice-T měl radši zůstat u recitování v těch svejch husto-gangsta videoklipech. Jinak se jedná o celkem obyčejný akční Béčko, u kterýho je potřeba vypnout mozek a nehledat v tom žádnou logiku. S vypnutym mozkem je to za 3 hvězdy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přehlídka druholigových ksichtů v čele s charismatickým Hauerem, přičemž on jako pohříchu jediný podává jakýs takýs herecký výkon - všichni ostatní dost přehrávají. Takový McGinley je vyloženě trapný (v intencích snímku má ale nejspektakulárnější eliminaci) a z rapera Ice-T pózerská topornost přímo teče. Celkově béčkové zaměření filmu přitom není v žádném případě na obtíž, odehrává se v dokonalé lokalitě, se kterou se dalo kouzlit i při viditelně omezenějšímu rozpočtu, čím ale HRA O PŘEŽITÍ vyloženě leze na nerva je (kromě evidentní přemotivovanosti herecké svity) dřevácká tupost scénáře a nemastně neslaná režie. Film tak sice po vlažnějším rozjezdu celkem odsýpá, chybí mu ale trochu nadhled a rozhodně vynalézavost. Tématicky spřízněnému Wooově ŽIVÉMU TERČI tato "hra" nesahá ani po pověstné kotníky (nebo maximálně po ně). II Scénář: Eric Bernt. Hudba: Stewart Copeland. 40% ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Dneska někdo umře, je na to šest lovců"!!!!!!" Ice-T (Mason) a jeho životní role! Burns v podání R.Hauera? Špička! Moment zvratu a překvapení vystižen na jedničku a to dalsí herecké obsazení! Psycholog psychouš G.Busey . Cowboy, J.C.McGinley , který se musí "dopouštět" aby udejchal a Charles S.Dutton ze sedmé misie? O fantastické kameře a okouzlující scenérii nemluvě. Hodně povedený dabing P.Rimského a M.Zounara! Končím! Se 100% hodnocením a slovy Burnse: "POBĚŽ BAMBI"!!!.-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,4miliónaTržby USA $7,727,256Tržby Celosvetovo $-║ Občas príde aj závan lepších scén ale prevažne ide o strašne plochý "béčkový" dej, kde chýba skutočná dávka napätia, príde to len ako bezduchá naháňačka bez toho aby sme si našli nejaké sympatie k postavám, Rutger Hauer nevyužití. Taký omnoho poslabší Živý terč 2. /40%/ ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Typická odpověď na Živý Terč, akurát je zde více rozsáhlé a pěkné přírody. Ice - T byl strašně nesympatický a drzý terč, furt se mu něco nelíbílo, furt mamral. Takový nevděčník se vším všudy. Lovící parta byla v pohodě. Gary Busey to mohl dotáhnout dále. Ale kam se všichni hrabou na hovada ze Živého Terče !! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Pristávacia dráha a priľahlá budova vo filme patria štátnemu letisku ležiacemu na jazere Wenatchee, ktoré je v skutočnosti blízko civilizácie. Presný opak toho, čo sa ukazuje vo filme. (Arsenal83)
  • Když parta vzbudí Masona (Ice-T) a vyženou ho z chaty na lov, tak mu Burns vystřelí pod nohy a je jasně vidět, že uzávěr zbraně zůstane zaseknutý dozadu (došly náboje). Pak ovšem vystřelí znovu a situace se znovu opakuje. V průběhu filmu (když jim Mason ujíždí na čtyřkolce) si toho můžeme opět všimnout. (Guilemot)
  • Film sa natáčal v Entiat a Wenatchee, ako aj v Lake Wenatchee a v národnom parku Wenatchee (Washington, USA). Obdobie natáčania trvalo od 13. augusta do 2. októbra 1993. (Arsenal83)

Reklama

Reklama