Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Michael Straczynski, Matthew Sand .. Na to, jaký producentský team se snaží reinkarnovat ninja styl, je výsledek hodně nevýrazný. Úvodní rozčtvrťovací sekvence navnadí, ale kostra příběhu je vystavěna na nezáživném a omletém příběhu vzpoury jedince proti organizaci, která mu ublížila a že zrovna on byl jejím černým koněm... Děravé a mizivě zajímavé, proti tomu popstar Rain se hodně snaží a ještě zbývá ta řezničina, která je ovšem mnohdy krásně efektivní. Ubírá jí jen občasná nepřehlednost pramenící z nutnosti ninjů být kryti temnotou a přemíra krve skupiny “jedniček a nul.“ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kdy je nutné před začátkem nastavovat zvuk, jas i kontrast. Pokud tak neučiníte, tak při rozhovorech nic neuslyšíte a u bojových scén naopak ohluchnete. Navíc se většina soubojů odehrává ve tmě, takže bez jasu alespoň o 30 čísel nahorů, ani nic neuvidíte. Každopádně se jedná o dost dobrý bojový film se sympatickými hlavními postavami a propracovanými souboji. Příběh není nic zvláštního, ale hektolitry krve stříkají, končetiny odpadávají a celé to vlastně moc dobře funguje. 71% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Najslabší čin James-a McTeigue-a... v podstate od začiatku mi to pripadalo strašne smiešne... celé to prevedenie, to ninja boom, taktiež ninja konšpirácia, kde ninja sú v podstate všade navôkol, ale nik o nich nevie... (myslím, že táto časť sa dala rozhodne previesť a upraviť oveľa lepšie). Film pôsobi naivne a ani tie potoky krve, o ktoré nie je núdza nestačia na priemerný dojem filmu. Z mojej strany veľké sklamanie... potešilo pár scén z ninja "campu" - toť vše 4/10 Len dodám, že scénar je príšerný a Naomie Harris radšej nekomentujem (len ma rozbolela hlava). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V podstate rovnaka hovadina ako Florentinov Ninja. Lenze u Florentina si svaly pretahoval Adkins a hoc je to herecke poleno, vdaka jeho bojovym schopnostiam sa ta hodka a pol dala bez problemov zvladnut. Ninja Assassin pri rovnakej stopazi mi prisiel dvakrat taky dlhy - suboje hoc nepostradali tvrdost, bolo na nich vidiet vyumelkovanost a to, ze hoc sa Rain par tyzdnov na svoju ulohu tvrdo pripravoval, na to aby zvladol utiahnut cely film cisto len na fyzicke nema. V podstate Ninja assassin je rovnako nezazivne ako Blood:THe Last Vampire, kde to tiez v podobnom digitalnom nanose skusala pre zmenu zenska korejska hviezda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nerozeznám kickbox od kung-fu, taekwonda, muay thai ani od většiny jiných bojových vylomenin, ale proti filmovým setkáváním chodidel s hlavami nemívám výraznějších výhrad. Tedy pokud je vidím. V tomto případě však byla většina soubojů rozmazána nocí, zběsile nepřehledným střihem a uměním epileptického kameramana, do tak neurčité podoby, že to nezachránily ani hektolitry rozstříkané krve, ani oddělené končetiny poletující do všech světových stran a už vůbec ne nulová kreativita snaživě opisujícího scénáristy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Zbraň, kterou Raizo (Rain) používá nejčastěji, je zmodernizovaná verze tzv. kyoketsu-shoge, oboustranného ostří připevněného řetězem nebo vlascem ke kruhu nebo závaží. (Ficik)
  • Film měl být původně uveden v roce 2008. (KucC)
  • Centrála Europolu nie je v Berlíne, ale v Haagu. (beso74)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama