Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Renny Harlin je zkušený akční specialista, ale po sérii propadáků, šla jeho kariéra strmě dolů. Harlin se na poli akčním umí zdatně pohybovat a tímto akčním spektáklem to jen potvrzuje. A také by si jím mohl případně vylepšit svou pošramocenou kariéru. Všechno to začíná ve chvíli, kdy policejní důstojník (zajímavý John Cena) překazí nekalé plány nebezpečnému obchodníkovi se zbraněmi (patřičně odhodlaný Aidan Gillen) a při akci zemře jeho krásná přítelkyně (atraktivní Taylor Cole). Nevědomky si tak na sebe přivolal pomstu zločince, který mu půjde vytrvale po krku poté, co se po roce dostane z basy a připraví si pro něj rafinovanou hru plnou složitých úkolů. Zběsilá hra, kdo z koho na 12 kol o unesenou policistovu přítelkyni (Ashley Scott), může začít a vítěz může být jen jeden. Harlin od úvodních minut nasadil zběsilé tempo a ohrané téma pomsty přetavil na strhující akční film. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, zase tak špatné, jak se tu povídá, to není. Ano, není to Bruce Willise a jeho John McClane, možná ani padouch se nevyrovná jeho sokům, ale všechny ty honičky a pastičky v sobě jistou šťávu měly, ikdyž jsou podobné těm z jiných filmů. A já se bavil. Od začátku do konce... :-) 75% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Som rad, ze som to videl takmer 10 rokov od premiery, pretoze teraz mi podobne akcnaky chybaju este viac nez vtedy. Cool B-ckova vykradacka speed a trojky die hard. Slape to jak dabel, na svoj mini rozpocet to vyzera k svetu a ma to hlavne zanrovu cistotu aka sa v tychto casoch nenosi. Nakoniec je (okrem nepovodnosti) najvacsi problem, ze John Cena rozhodne nie je ziadny Keannu Reeves ani Bruce Willis v najlepsich rokoch. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,234,694Tržby Celosvetovo $18,184,083Tržby za predaj DVD v USA $8,248,790 //počet predaných kusov 521,447Nebezpečná rýchlosť trošku inak, nuž príbeh ma kostru deja odkopírovanú zo spomínanej pecky ale rutinér Renny Harlin z roztrasenou kamerou, prevažne nudnou nedynamickou akciou a z necharizmatickým kamenným Johnom Cena v hlavnej úlohe patria skôr do béčkovej produkcie. /40%/ ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ze je tento film od producenta NEBEZPECNEJ RYCHLOSTI (1994) Marka Gordona a rezisera SMRTONOSNEJ PASCE 2 (1990) Rennyho Harlina je az neuveritelne, jak je tento film odflaknuty. Niektore akcne zabery, nahanacky a vybuchy boli natocene super, ale zvysok s kamerou, ktora vecne zoomuje pri dialogoch mi pripadal, ako nejaka cast zo serialu CSI: MIAMI. Podla mna skoda nametu, ktory skor pripominal SMRTONOSNU PASCU 3 (1995), kde Jeremy Irons kazdu chvilu vyvolaval Willisovi a daval mu hadanky, aby nasiel dalsiu bombu, ktora by mohla kdekolvek v New Yorku vybuchnut, pretoze tento film skonci az prilis rychlo bez nejakych emocii alebo peknemu soundtracku, ktory bol napriklad aj v Nebezpecnej rychlosti od Marka Mancinu. Dalo sa z toho vytrieskat omnoho viac. Takze preco az 4**** ? No su to sice 4 hviezdicky s prizmurenym okom, lebo akcne filmy mam rad a tento ani chvilku nenudil, avsak je tu dost velke mnozstvo zbytocnych chyb, preto ma aj tak nizke hodnotenie. Skoda, ze aspon neukazali, ako ten zlocinec usiel z väzenia. __________ John Cena - (Danny Fisher) +++ Aidan Gillen - (Miles Jackson) +++ Ashley Scott - (Molly Porter) +++ Steve Harris - (George Aiken) +++ Brian White - (Hank Carver) +++ Gonzalo Menendez - (Ray Santiago) +++ Taylor Cole - (Erica Kessen) +++ Produkcia: Mark Gordon +++ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)
  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama