Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před nějakými 15 lety znamenalo jméno Rennyho Harlina synonymum pro akční zábavu. Bohužel se na výslunní neudržel moc dlouho a jeho hvězda začala hodně upadat a Harlin chrlil béčka, která šla rovnou do půjčoven, protože jakékoliv platno na ně bylo příliš velké. Teď se po kratší pauze vrací s akčńákem, který směle vykrádá "Smrtonosnou past 3" a hlavně "Nebezpečnou rychlost". Opět se nejedná o žádný zázrak a všichni herci jsou strašný dřeva a převážně Cena mezi nima vyčnívá jak topol ale ze začátku má film slušný tempo, najde se v něm i pár povedených akčních scén a hudba se taky docela povedla. Na druhou stranu je film plný klišé, banalit, nelogičností a konec je nechtěně směšný i když měl být asi napínavý. Pokud přistoupíte na fakt, že se jedná o tupé akční béčko a vypnete mozek dá se to ve zdraví přežít. Nejlepší Harlinův film od "Útoku z hlubin". ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Produkční wrestlingová WWE poskytnula Johnu Cenovi ukázkový kurs na redukci podkožního tuku a nechala ho 100 minut prosprintovávat, proskakovat a propadat městem a jeho částmi. Cenova tepová frekvence snad nemohla klesnout pod 140 tepů za minutu a nutno dodat, že některé scény mohl divák využít coby kardiovaskulární cvičení. Akce Harlinovi vcelku jde, jen ta kamera by se nemusela tolik třást. O poznání horší je to se scénářem, který v klidu vykrádá ty největší akční pecky 90. let, a rovněž kvůli hercům bych si to znovu nepustil, jelikož Gillen nemá charizma a na Cenu mrkla před natáčením Medusa. Ok, jako akční jízdu to beru (pořád se něco děje, bouchá, uchází, skřípe, smykuje), ale dál se v tom (logice, scénáři) šťourat radši nebudu. A Cena lidi do kina prostě netáhne. 22 miliónů dolarů(rozpočet)/14 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je obdařen tak bezchybným hereckým nadáním a potřebným charismatem, až jsem mu nemohl uvěři, že umí mluvit. No a když se do toho pustí na plný svaly, a že jich Cena má, tak přesprintuje ultrarychlýho Forda a zboří stavení, město, moře i kuře.... Jeho dokonalost doplňuje vnadná a unesená žena, jež s lehkostí potvrzuje zvěsti "o pravých blondýnkách", když půjčí bez váhání telefon nezmámému člověku, který si "potřebuje zavolat dceři" a pak žvaní celejch 20 minut.... K tomu připočteme kvalitní dialogy typu: Danny, jsem někde ve stříbrný dodávce! a Cena obratně odpoví: Molly, kde jsi?... Pravdou ale zůstává, že jsem se nenudil ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,234,694Tržby Celosvetovo $18,184,083Tržby za predaj DVD v USA $8,248,790 //počet predaných kusov 521,447Nebezpečná rýchlosť trošku inak, nuž príbeh ma kostru deja odkopírovanú zo spomínanej pecky ale rutinér Renny Harlin z roztrasenou kamerou, prevažne nudnou nedynamickou akciou a z necharizmatickým kamenným Johnom Cena v hlavnej úlohe patria skôr do béčkovej produkcie. /40%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože se John Cena oproti minulému Vojákovi docela zlepšil, stále to nestačí na nějaký status akčního hrdiny. Skoků a hlavně výskoků z hořících objektů tentokráte naštěstí ubylo, čeho ale bohužel přibylo jsou nesmyslné postavy. Například černošský agent FBI je nesympatický psychopat, Ashley Scott v roli milované Molly často příliš ochotně spolupracuje se zlotřilým Milesem. Tenhle člověk měl buď IQ 400 nebo chystal nástrahy až podle toho jak byly přesně napsané ve scénáři. Přichystat všech 12 kol do takových detailů zkrátka nebylo dost dobře možné. Film ne že by mě nějak nebavil, ale prostě je to hloupé béčko, které tentokráte nezachraňuje Robert Patrick, ale spíše jen o něco lepší režie Rennyho Harlina. 40% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Scenárista Daniel Kunka pôvodne umiestnil dej filmu do Chicaga, ale Renny Harlin sa rozhodol natáčať v New Orleans. (m.a.t.o.)
  • John Cena priznal, že má strach z výšok. Napriek tomu v jednej zo scén zlaňoval budovu, a to bez zastúpenia kaskadérom. Tento zážitok bol preňho natoľko nepríjemný, že chcel skončiť s natáčaním filmu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama