Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (851)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie u které jsem se vážně nasmál. Nejenže mám rád herecké obsazení, ale i příběhově mi tento film sedl. Žádné trapné a oplzlé vtipy a snažit se rozesmát diváka nudnou dávnou humoru. ()

Jana.A 

všechny recenze uživatele

Humorná romantická komedie o nutnosti sňatk a nasledném zamilovaní, která vcelku pobaví a neurazí, ale nic světoborného.Herci jako Sandra Bullock a Ryan Reynolds jsou nad miru sympatičti. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, třebaže Sandra Bullock má na tyhle role dylinek "talent", na romantický film tam bylo moc málo romantiky (krom krásných Aljašských scenérií), na komedii zas (krom scénky se psem a orlem) moc málo srandy. A nezachrání to ani solidní Reynolds. ()

Tomik12345 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na tuhle komedii těšil a jsem trošku zklamaný. Nevím, co jsem čekal. Je to vtipné, zamilované, Reynolds s Bullock jsou oba skvělí, zkrátka dobré. Ale mohlo tam být něco víc, hodil by se tam nějaký ten nečekaný zvrat, něco, co nikdo předtím neočekává. Takhle to jen zapadne do dlouhé řady romantických komedií, na které si za chvíli nikdo nevzpomene. Ale na zpříjemnění večera proč ne?! :-) ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Podarilo sa, veru hej. Návrhu nechýba prakticky nič. Je to presne to, čo to byť má, romantická komédia s dobrými hercami. Sandru žeriem už od Nebezpečnej rýchlosti a aj tu dokazuje, že je stále špička. Tentoraz komediálna. Pre mňa ani nie prekpapenie, lebo som to nejak podvedome tušil, že v tomto prípade nemôžem šliapnuť vedľa. 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle ještě patří do tý studnice víc než povedenejch romantickejch komedií. A za druhé tady Bullock ještě nevypadá v obličeji jak přefouklej vyřazenej balónek. Takže poměrně slušný i přes to, že to točila ženská. 60%. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice průměrné. Opravdu začínám pochybovat o tom, zda je v žánru komedie-romance nějaký lepší než tří hvězdičkový film, výjmou Chceš mě, chci tě, Určitě, možná a Láska nebeská.....Flatcherová zde promíchala romanci, komedii až s dramatem v určitých chvílích, a to já osobně opravdu nemusím. Zůstávám u třech hvězd, víc ani míň si to nezaslouží. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock tomu dala ty spravny grády a mně se to opravdu moc líbilo :) Nečekal jsem to , že to budeaz tak super film, ale stalo se a jsem rad , doufam, ze jich do budoucna jeste bude hodne! ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to víc komedie než drama, ale to neznamená, že lze filmu odpustit množství zbytečně nedůvěryhodných, vyšroubovaných scén, které se snaží nuceně vytěžit humor tam, kde to nejde (např. scéna, kdy Sandra před svými šéfy zatáhne nic netušícího Ryana rovnou do jejího plánu, aniž by se s ním předtím poradila, resp. přikázala mu to - to by žádný rozumný a vypočítavý šéf, jakým ona byla, rozhodně neudělal). Mimochodem Sandra už není žádná mladice a v porovnání oproti znatelně mladšímu Ryanovi je to na ní bohužel znát. Zápletka příběhu a chování postav zde vyznívá příliš primitivně a celý film tak představuje jedno umrlé a předvidatelné divadlo. Americká tuctovka, která možná zaplní nudné odpoledne, ale nezaplní divákovo srdce ani jeho ústa úsměvem. ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Ísť naslepo do kina sa mi vyplatilo. Jediné čo v daný čas hrali bol Návrh a som rád že to tak bolo. Pre mňa jedna z najlepších inteligentných komédií aké som vedel. Ryan Raynolds je po zhliadnutí Určitě,možná a Návrh mojim No.1hercom tohto žánru. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

794. hodnocený film: Co k tomuhle filmu říct? Sandra Bullock bojuje proti svému věku a na jejich filmech je to znát. Občas střídá role, kde ztvární rádoby chytrou ženu, která poráží všechny své protivnice svou zkušeností, krásou a smyslem pro humor. Tyhle filmy možná táhnou lidi k televizím, ale stejně rychle do kina rozhodně ne. Pak jsou tu ale filmy, kde si střihne roli zoufalé ženské, které se nedaří v jejím profesním ani v soukromém životě. Neúspěchy ji pronásledují a celou atmosféru podtrhuje hudba, která nenásilně doplňuje vtipné momentky se situacemi, kdy i divák musí zapnout mozek. Tenhle film není rozhodně další zhovadilou komedií, kde jde o dlouhý nohy, výstřih až k pasu a americej úsměv jako z reklamy na zubní pastu. Tohle je podle mě taková hezky "učesaná" záležitost typu "Marley a Já" s Owenem Wilsonem a Jennifer Aniston. Film teda máme za sebou, tekže by se dalo s klidem říct, že 4* by byly dostačujícím hodnocením. Jenomže to bych tam nesměl být s Péťou, se kterou jsem si vychutnával každý okamžik filmu. Dvojsedačka v kině je mocná zbraň a v "onen" pátek tomu nebylo jinak. Film byl fajn, ale s ní tak krásně utekl. Naštěstí jsme si ale mohli dopít fantu ještě v autě :-) 4* pro Sandru Bullock a její Návrh. Ale pro mě tenhle film znamenal mnohem víc, než jenom se uvelebit v sedačce a srkat limonádu..., tohle byla směsice krásných pohledů doplněná o Její přítomnost. 5* je proto tím pravým ohodnocením, protože od 9. října 2009 si všechno uchovávám v paměti a snad i Ona... :-* 5* ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdičkami. Najednu stranu otřepaný příběh s klasickým happyendem, který každý z nás viděl už mnohokrát, ale na druhou stranu dva sympatičtí hlavní představitelé (Sandra má letos opravdu úspěšný rok) mezi nimiž výborně funguje chemie, jedna "akční" babička a několik velmi vtipných scén (hlavně ta s pejskem, orlem a telefonem). Nakonec dám víc hvězdiček, neboť jsem se u toho skvěle odpočinula a výborně pobavila. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

vcelku pozerateľná komédia aj keď Sandra miestami bola až veľmi afektovaná, aj ten záver mohli nejak inak dokopať . Keď už nič iné v telke nie je, dá sa aj toto :) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelné, nepřinášející nic moc nového a lehce zapomenutelné, ale na druhou stranu taky milé, místy vtipné a nenudící. Takže dohromady tak nějak na půl cesty mezi průserem a parádou, což je v rámci žánru pořád ještě celkem slušný výsledek. 55% ()

carly 

všechny recenze uživatele

hm, kde začať, kde začať... asi pri Ryanovi Reynoldsovi. ktorý je neuveriteľný. neuveriteľne rozkošný. neuveriteľne talentovaný. neuveriteľne zábavný. a so Sandrou im to pristane. a Sandra sama je ako mrcha aj ako polepšená mrcha úžasná. v niektorých momentoch som sa nevedela prestať smiať. napríklad na Ramonovi. to sa mi asi na tomto filme páčilo najviac. využíva klišé ako odrazový mostík k ďalšej zábave. vždy, keď má človek pocit, že túto scénu už videl asi stoékrát a možno aj lepšie, stane sa niečo nečakané, čo to celé postaví do úplne iného svetla. ako napríklad babička. alebo titulková scéna. kamarátka tomu vyčítala rozprávkovosť, ale mne práve naopak tá situácia prišla veľmi uveriteľná. a ich reakcie veľmi ľudské. takmer som zatúžila sa do toho mestečka presťahovať :) ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Příjemné, zábavné, decentní, trefné a milé. Sandře Bullock i Ryanovi Reynoldsovi sedla role jak ušitá. Žádné trapné a nepovedené scény, chabé vtipy nebo něco podobného. Já jsem rozhodně spokojený. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Pohodova, nic neriesiaca romanticka komedia, ktora je "len" priemerne romanticka a "len" priemerne komicka, aby mohla znamenat nieco viac ako 100 minut popcornovej romance na hollywoodsky sposob. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Všichni se rozplývají nad tím, jaký měla Sandra Bullock úspěšný rok. Pokud to znamená účast na podobných projektech jako je Návrh, tak potěš. Prvních 20 min. filmu jsem vcelku shovívavě přežil i když v porovnání s šéfkou(Meryl Streep) v Ďábel nosí Pradu, byla postava Margaret trochu bezkrevná. Ale Sandra je sympaťačka, takže jsem se díval, co bude dál. Jenže dál to vypadalo tak, že na sebe začal děj nabalovat spoustu nepříliš věrohodných reakcí a postav a když už se nějaký ten humor objevil, tak to bylo spíš k pousmání, než že by se člověk opravdu bavil. Doufal jsem, že se dočkám aspoň trochu neotřelého závěru, ale všechno dopadlo přesně podle šablony amerických komedií 90-tých let a to i s nezbytnou dávkou sentimentálních plků a pokusů vymáčknout z diváka slzičky. Sandra i Ryan naštěstí měli starpower udělat z této klišoidní břečky vcelku zábavnou věc a navíc jsem v poslední době viděl pár ještě hloupějších "komedií", takže ty tři hvězdy bez problému vypláznu. ()

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama