Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 3

Recenze (625)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ben Queen / John Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Denise Ream | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar Animation Studios | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 476,193,000 $ || Prekvapivo, asi prvý prípad u Pixaru, keĎ forma zvíťazila nad obsahom... Vypiplovanosť každej scény je na hranici dokonalosti, a s neustále sa meniacimi prostrediami je asi najtvrdším animačným orieškom, ktorý bol kedy vytvorený. Ale podobne ako sa človekovi nemusí páčiť každý obraz Da Vinciho, môže byť viac zaujatý jeho vynálezmi. Scenár totiž recykluje schémat akčných Bondoviek, je strašne dospelý a suchý, bez náznaku potreby vykresliť charakter nových postáv alebo prehĺbenie tých už známych z prvého dielu. Dej plynie pre deckého diváka až na hranici nevnímateľnosti, a všetko, čo robilo z Cars niečo nadčasové, sa v druhom dielu stráca v inak obrovskom potenciály. Je to preveľká škoda, pretože vizuálna stránka je neuveriteľná, a závody sú ešte úžasnejšie, než v predchodcovi. To ale nestačí. A tak je to len priemer k neuvereniu! :( ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedělní odpoledne, venku šedo, na stole rozdělaný puzzle a na zemi se mi válí hromada načatých letáků na rozvoz. Během přípravy jsem tedy zkouknul pokračování animáku, který se mi moc líbil. Přesto dvojka doplácí na klasickou dvojkovost. Tedy v tomto případě je nejhorší fakt, že příběh je o dost slabší než u jedničky. Klasicky se z původního nápadu ždímá, co to dá a musím říct, že český dabing tomu naštěstí neskutečně pomáhá. Ať už si lidi nadávají na co chtějí, dabingy ke kresleným příběhům od Pixaru vždycky zvládnou naši dabéři na jedničku. Díky tomu jsem také film samotný dokoukal a nemůžu být jinak, než spokojený. Nebýt horšího příběhu, vše tu funguje stejně tak dobře, jako v jedničce. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo a i megalomanský Pixar musel potvrdit, že i mistr tesař se někdy utne. "Auta" byla mnohými považována za jednu z nejslabších Pixarovek ale stále měla to ojedinělé kouzlo, které můžou získat jen v Pixaru. Pokračování (po Toy Story se jedná o jedinou Pixarovku, která má pokračování) se vydalo úplně jiným směrem a z dobrodružné komedie se stává dobrodružný akčňák kopírující a zároveň parodující staré bondovky. V hlavní roli Burák a infantilní režie, kterou bych očekával spíše u konkurence. Vizuálně stále bezkonkurenční ale .... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Co to je za podivný anti-hype? Hodně solidní pokračování, který sice patří k tomu horšímu od Pixaru, ale přesto je ve své kategorii (animovaný film pro celou rodinu) špičkou. Občas trochu rozpačité, ale většinou velmi zábavné, dynamické a s tak akorát nápady, aby to vůbec nedělalo studiu Pixar ostudu. (7/10) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Američany nejsíš pořád sere agent 007 v královniných službách, a tak si udělali taky svou verzi agenta Bouráka 0XY, který svým intelektem, šarmem, logickým myšlením "dostane" dětské publikum a to doslova. Nevím v čem spočíval smysl poukázat na nedostatek energetických zdrojů (a ještě biopaliva) a hned v závěru odhalit konspiraci, díky které děcka dostanou kapitalistickou facku, vlastně neée... všechno to dobře dopadne, protože Bouráček je čůráček a bude pasován za UK Lorda od samotné auto-královny. Normálně nevím, proč se na ty animáky dívám, člověk chce vypnout a pak se mu dostane takového "zadostiučinění" v animované auto verzi, kde nejde o závody, ale o řešení globálních problémů, ach jo... 3/10, chci Chipa a Dalea nebo Kačery, nebo já nevim Gumídky raděj. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Profesor Zweitakt (Thomas Kretschmann) je automobil německé výroby Zündapp Janus, který vyráběla stejnojmenná motocyklová společnost v letech 1957-1958. Poháněl jej motor o výkonu 250 kubických centimetrů a dosahoval nejvyšší rychlosti 80 km/h, avšak kvůli nízké hmotnosti se velmi špatně ovládal. (HellFire)
  • Meno vlaku "Stephenson" je odkazom na Georga Stephensona, jedného z prvých konštruktérov lokomotív. (Raketoplan)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama