Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dustin Lance Black .. My name is Harvey Milk and I'm here to recruit you! _ Gus Van Sant - zvučně znějící jméno, za kterým si ale nedokážu doposud vybavit žádný extra výrazný film. Po filmu Milk tento problém, alespoň pár příštích měsíců, mít nebudu. Odvážné homosexuální téma zpracoval otevřeně, stylovou atmosféru vkusně dotváří vkládáním dobových záběrů a díky tématu silnému už ze své podstaty je dostatečně působivý. Harvey Milk neměl jednoduchý život, ale byl bojovník a nakonec skoro mučedník a Sean Penn zase jednou zvládl přetavit svůj "fully" herecký um v přesvědčivý divácký zážitek. 75%. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

To jsem se zase jednou zaradovala (Emile Hirsch a James Franco v jednom filmu, mňam:-)), rozčílila (Anitu Bryant a její přívržence bych nakopala do, ehm, zadnice), rozvášnila (senátor Briggs by zasloužil to samé co Anita:-)), nadchla (zelenání mapy) a dojala (Harveyho proslovy o svobodě a naději a ten konec!) - takovou škálu emocí u mě dlouho žádný film nevyvolal, a proto dávám Milkovi s čistým svědomím nejvyšší hodnocení. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Základom spoločnosti je rodina. A vy sa rozmnožovať nemôžete." - "Boh ale vie, ako veľmi sa snažíme!" - Už asi po 5 minútach filmu som si začal v hlave komponovať veľké verejné ospravedlnenie za všetko uštipačné, čo som kedy povedal a napísal na adresu oscarového víťazstva Seana Penna. Jeho FANTASTICKÝ herecký výkon je o niekoľko levelov vyššie než unavené potácanie sa Mickeyho Rourka či mumlanie Franka Langellu. Film sa mi celkovo hodnotí ťažko, pretože je to čistá politika, a v tomto prípade politika odporne hollywoodsky jednostranná a manipulatívna, ale... zároveň je to veľký kus prvotriedneho filmárskeho remesla. Mnohé myšlienky ma iritovali, ale zároveň som nemohol odtrhnúť oči od plátna/obrazovky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seana Penna jsem měl vždy rád, odjakživa patřil mezi mé oblíbené herce. Obrovský talent se v jeho novém filmu jen potvrdil, a ostatní herci v čele s výborným Jamesem Franco mu zdatně sekundovali. Jinak jsem se v průběhu celého filmu neubránil úsměvnému pocitu jaké to asi je, hrát homosexuála, a natáčet takové líbací scény. Sice mne po Zkrocené hoře už nic nepřekvapí, ale rád bych později shlédnul nějaký dokument o natáčení, až vyjde Milk na DVD. Jinak byl pro mne tento divácký zážitek příjemnou sondou do života těchto lidí; hrůzné demonstrace a projevy některých lidí, kteří byli tenkrát v (nejen) Americe proti gayům, mi opravdu připadaly jako po vymytí mozku - takový hon na čarodějnice 20. století; hrůza. Je to spíše film o tom, že by se měl člověk pořádně zamyslet nad tím, než něco vypustí z ůst, nebo udělá. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl natočit film o nejslavnějším homosexuálovi, než sám Gus Van Sant, který jak ukázal, umí s touhle tématikou citlivě pracovat. Ano, bylo to pouze na rozloze tří minut, ale jeho segment v "Paříži, miluji tě" byl opravdu hodně senzitivní. ___ Milk se zařadí mezi filmy jako je Ray, Královna, Poslední skotský král a klidně si hodlám tvrdim i Gandhí, protože Sean Penn dostane Oscara za hlavní herecký výkon(!!!!!!!) jako Foxx, Mirrenová, Whitaker nebo Kingsley. Stejně jako filmy výjmenované před chvílí, je to rozsáhlé biografické drama, které může hodně nudit, ale také nemusí, protože Penn do toho dal všechno a nebýt tam on, tak ani jemná Santova režie by se nezmohla na nic jinýho, než na průměrný film s nálepkou "kontroverzní" nebo " Gus chce Oscara za homosexuální film", kterého stejně nedostane. Ale kdo by ho mohl získat, je ještě Emile Hirsch, který totálně ruluje a místý dává na zadek i hlavní hvězdě. ___ V Americe bude mít film větší hodnotu (i hodnocení) a váhu, než třeba u nás, protože si myslím, že stále ještě nejsme na tohle úplně připravení. Už jen čekám, kdy někdo prohodí hlášku, že ten, kdo dává plný počet, je homosexuál :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Dustin Lance Black získal Oscara za nejlepší původní scénář. (ČSFD)
  • Americká premiéra se uskutečnila 26. listopadu 2008, den před 30. výročím Harveyho smrti. (gattaca)
  • Herec Denis O´Hare, který ve filmu ztvárnil homofobního senátora Johna Briggse, je ve skutečnosti gay. (gattaca)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama