Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že o filme The Goonies som doteraz nikdy nepočula. Pre niekoho (a nielen pre Spielberga) musí predstavovať splnenie detského sna. Keďže ja som v detstve nikdy o stratenom poklade a ani o pirátskej lodi nesnívala, v celom tom dobrodružnom príbehu som sa nenašla. Je to taký Indiana Jones pre deti😄 a tak trochu Stand by Me alebo mix oboch. Jednu z hlavných detských postáv si tu zahral Sam z Pána prsteňov, Sean Astin. Videné v kine. [Kult-Sneak-Preview, OV]. Dodatok: Aspoň som získala tip na film pre mojich chlapcov. 65%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě kultovní dobrodružka a nejzářnější zástupce amblinovských 80's dobrodružek pro děti, které do civilních prostředí amerických předměstí či maloměst situovaly velkolepá fantaskní dobrodružství a byly koncipované jako horské dráhy plné různorodých emocí od napětí, přes děs a hrůzu až po rozvernou zábavu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nostalgií netrpím, protože mě to jako dítě bohužel minulo. Atmoška zpočátku ukázkově bezchybná a hlavně nahláškovaný Kecka je hodně fajn. Bohužel některé postavy jsou mírně řečeno uřvané. Velké mínus přinesl Nemotora. Jeho maska je strašlivě odporná. Záporáci mohli být také výraznější. Určitě se to přežít dalo, ale zub času zkrátka trošku zapracoval. Toho Spielberga tam cítím. 65% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nejedná se o židy, kteří propadli roštem! A nejedná se ani o kdovíjak dobrý film, protože všechny charaktery (u dětí by to tak nevadilo, ale především dospělí) se chovají jako infantilní trotlové a celé mi to přišlo tak pro zanedbané dvanáctileté olizovače chemoprenu. Naštěstí to aspoň dobře uteklo. 50% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Chápu vás všechny a vaše vysoká hodnocení, protože je to pro vás podobně jako pro mou ženu nostalgie z dětství. Ale vzhledem k tomu, že já jsem cirka do svých třiceti let neměl tušení, že něco jako Rošťáci existuje, tak je to pro mne logicky přinejlepším roztomile nesmyslná, osmdesátková, papundeklovaná podívaná, kterou už nikdy znovu vidět nemusím... 60% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Několik členů štábu si zahrálo ve filmu malé role. Jeden z kameramanů hrál Keckova otce. Další hrál mrtvého muže v mrazáku. A asistent režie hrál jednoho z policistů na čtyřkolce jedoucího na pláži v závěru filmu. Asistentka režie Jennie Lew Tugend hraje maminku Data na konci filmu. (mi-ib)
  • Robert Davi, který je trénovaný operní pěvec, přišel s nápadem na scénu, kde zpívá Hlupoňovi. (mi-ib)
  • V originální verzi filmu si Mickeyho matka najme Hispánku jménem Rosalita. Kecka pak pomáhá paní Welschové překládat pokyny do španělštiny. Ve španělsky dabované verzi byla najata Italka jménem Rossanna. Italština španělského dabéra byla prý lepší, než španělština použitá Corey Feldmanem. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama