Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Iva Janžurová v hlavní roli komedie o ženské emancipaci, kde nechybí dramatické napětí i překvapivá pointa. Syslí údolí - dnes už neexistující předměstská čtvrť města Živna. Navštívíme zdejší domácnosti, abychom vstřebali to zvláštní mikroklima zdejšího prostředí. Seznámíme se se čtyřčlenou rodinou Bláhových, kde od určité doby má hlavní slovo matka dvou prospívající synů - energií a elánem překypující Andula Bláhová. V Syslím údolí se Bláhovi usadili před patnácti lety, kde se Andula šťastně provdala. Tehdy se ještě svým manželem chlubívala. Ale co bylo, patří minulosti. Teď je manželství v neutěšeném stavu. Kdo na tom nese větší díl viny, zda "bláhová" Andula, či chřadnoucí hutník Bláha se dozvíte v prvním příběhu autora Františka Stavinohy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Třídílná inscenace, kterou neznám, to je výzva. Hodnocení nic moc, vypadá to, že to bude blbost. Jenže jak se říká, nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko, že. Takže brod nebrod, kalhoty stáhnout a hlavně se toho nebát. První díl vypráví o manželském páru (Janžurová - Nárožný), jejichž sexuální život se rovná nule. A tak se to řeší, což je na 86. rok překvapivé. Teda pro mě. Druhý díl (nejlepší) je věnován doktorce (Veškrnová) s manželem blbem (Postránecký), kteří sice sexuální problémy nemají, ale mají zase jiný osobní peklíčka. No a máme tu třetí díl. V tom jde o nemožnýho Pepu (Dvořák), kterej není schopnej sbalit ženskou, až potká Růžu (Medvecká)... Kdyby se z těch tří dílů udělal jeden, tak by to nemuselo být vůbec špatný. Obsazení výborný (i ve vedlejších rolích), jen ten scénář je na nic. Každopádně skalním fanouškům české kinematografie 70. - 80. let by se to mohlo líbit (po láhvi vína ;-)) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu nejvíc pobaví Zázvorková "Co tu dělá ta nahá čůza?" No jo, Naha, japonský město na čtyři!" U dvojice Janžurová - Nárožný se občas taky dalo lecčemu zasmát. Druhý díl považuji za nejhorší. Hodinu sledovat hradní hvízdající strašidlo v nevěrohodné roli venkovské doktorky, jak koketuje s chlapama, to je utrpění. No a co ke třetímu dílu s Dvořákem v hlavní roli? Není to nejhorší, ale ta prapodivná ženská se jménem značky psacího stroje, co ji hrála Bydžovská mi neskutečně lezla na nervy. Celou dobu se jen chlámala a chrochtala jak naládovaná perníkem (nikoliv pardubickým), nemluvě o jejím výzoru ve stylu květinových dětí. Druhá polovina dílu s Medveckou jakožto nastávající ženou na inzerát mi dokonce i na tehdejší morálně nezkaženou dobu přišla značně nereálná. 40% ()

Reklama

Lykos 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Vůbec nic nemám proti pomalu plynoucím seriálům, kde se to nehemží akčními scénami a břitkými dialogy. Za nudný seriál považuji Inženýrskou odyseu například, ta se přežít nedá. Tento seriál je o obyčejném životě obyčejných lidí, tudíž se jim děje asi tolik vzrušujících věcí, jako třeba mně. Ale přesto mě zaujal. A navíc tento seriál má několik výhod, za prvé má jen tři díly, za druhé má slušné obsazení, za třetí se natáčel v době, kdy ještě herci uměli hrát. Tudíž působí velice přirozeně. První díl zobrazuje sexuální problémy v manželství, což bych řekla, že nebývalo v té době tak běžné téma. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Když máte k dispozici nudnej scénář, tak ani dobří herci to nezachrání. Ti navíc předvádějí stereotypy, na jaké jsme u nich tehdy byli zvyklí (zvlášť markantní je to ve třetí části u dvojice Josef Dvořák - Zuzana Bydžovská). Tyhle tři příběhy z rádobydělnické kolonie, kde výchozí prostředí nemá prakticky žádnej význam, mě nezaujaly. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dve hvezdy jen ze soucitu s kvalitnim hereckym obsazenim. Stella a spol. ukazuje krasne, ze neni malych roli... Jinak je tento miniserial natocen mimoradne nudne a plytce. Musel jsem se zaprit a soustredit se ze vsech sil, abych ty dily vubec dosledoval do konce. A to maji jen necelou hodinu...tohle se nepodarilo, a vina je dle meho jednoznacne na strane scenare, a prilisne stopaze. Mozna kdyby se to zhustilo do jednoho hodinoveho dilu...nevim. 2- ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Děj se odehrává na Kladně, nemocnice je Poliklinika Zahradní město v Praze. (zelenymuzik)
  • Stejnojmenná kniha, podle které později vzniká tento seriál, vyšla v roce 1981. Jejím autorem je František Stavinoha. (sator)
  • Syslí údolí je ve skutečnosti Podprůhon, vůbec nejstarší místní část města Kladna, dříve nazývaná také Podskalí. Nachází se na svahu od Nového Kladna směrem k Ostrovci, pod náměstím Svobody. (Severus007)

Reklama

Reklama