Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (352)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Taková netradiční variace na téma, jak Popelka ke štěstí přišla, - a vzhledem k tomu, že Popelkou je David Duchovny dávám 4,5*. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rodina ako základná bunka biznisu, či tak nejako to bolo... Už som len čakal, kedy vytiahnu hrnce so štvoritým dnom a začnú ich ponúkať všetkým okolo. Nápad príbehu naozaj neokukaný, ale okrem základnej myšlienky mohlo prísť niečo výnimočné. Neprišlo. Záver tak zostal len nejako dolepený, aby vôbec nejaký záver bol. Aspoň odkaz pre konzumnú spoločnosť je jasný, len či si z toho dotknuté skupiny niečo odnesú, a paradoxne celý film je vlezlou reklamou na niekoľko značiek. Oceniť treba tiež Demi ako mimoriadne zachovalú pani Jonesovú, ktorá ľahko vyhodí z postele aj konkurenciu svojej chutnej dcéry. –––– Z tejto bunky bude ikona. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být opravdu zajímavý. Jenomže se poněkud zvrhnul, ba převlékl kabátek.---------- Je to jen produkt, jenž předstírá, že není produktem. Tudíž vás po chvíli přestane bavit a řeknete si: I'm not keeping up with the Joneses. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavé, bohužel dobrý nápad pohřbil ne příliš nápaditý scénář, který tuto hořkou komedii ze současného "trendy" života v její druhé polovině nekompromisně odeslal do průměru. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádková podívaná s mírně zdviženým ukazováčkem: 75% (aktuálně 7719 hodnotících s průměrem 65%). ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a netradiční film. A to se v dnešní přesycené době cení. Je pravda, že zpracování i celková zápletka není kdoví co, ale sympatičtí herci i zmíněná originalita neduhy s přehldem vyrovnává. Duchovny je sympaťák a je škoda, že nedostává příležitostí více, hlavně těch opravdu zajímavých. Příjemný filmek s milým koncem. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ne až tak komediální komedie, sympatický ústřední pár, a originální téma. Velice příjemně to uběhlo, i když bych se asi rád víc smál. Ovšem zápletka je velice zajímavá a celé to přináší dost prostoru pro drobné kreace celé rodinky. Ovšem naprosto DĚSIVÝ dabing, kdy Duchovnyho namluvil Petr Rychlý ( ne, nedělám si legraci, já ne ) mě šokoval. Více se nehodící a do očí bijící nesoulad hlasu a herce jsem snad ještě neviděl. Asi popadli prvního herce co šel kolem, jinak si to nedokážu vysvětlit. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Žánrově je to pro mě film "first of the kind", takže nastupoval s jistým bonusem, který ale po půlce filmu zmizel, jelikož se uchýlil ke klasickému americkému příběhu, který poznáte už pouze z popisku filmu a podle plakátu. Takový nevyužitý potenciál se trestá. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Povedený nápad a charismatičtí herci. Mohlo se jednat o překvapení roku, kdyby ovšem příběh trochu vybočil z kolejí a nebál se malinko překvapit. Spousta klišé tak sráží originální myšlenku a stejně tak mé hodnocení na 3*. Přesto jsou the Jonese příjemnou podívanou... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Vážně docela originální námět a po dlouhé době jsem opět viděl Duchovného v hlavní roli - a musím říct, že nezklamal.....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně jednou a stačilo = dvě hvězdy. Při sledování jsme hlavně nevěděl jestli se mi má udělat zle (z toho co vidím) nebo to vypnout (z toho, že vlastně není na co koukat). Myšlenka filmu možná zajímavá je (i když nechutná), ta zápletka už je o dost horší (naroubovat na tohle love story...). Kdo nepředvídal ten konec "něco se zvrtne" a "happy ever after"? ()

Dargel 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý film, který má skutečně neotřepaný námět. Docela jsem se i zamyslel, do jaké míry je to realita, protože si musíme přiznat, že věci, které kupujeme, málokdy skutečně potřebujeme. Vymakaný systém rodinné reklamy bylo zajímavé sledovat a reálně si dokážu představit, že právě ta lidská složka by byla ta chybová. Těžko by někdo dokázal žít v takové fikci celý rok s prakticky neznámými lidmi a když ano, tak by se pak dlouho léčil na psychiatrii kvůli rozdvojené osobnosti. Žádné místo, které by vyloženě dřelo sem nezaznamenal, a myslím, že smrt Larryho byla dost silným zážitkem, takže bych chápal, že v takové situaci Steve takhle zareaguje. To oceňuji, protože často ve filmech vídám nesmyslné důvody nebo neopodstatněné chování. ()

medlo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, nezaujímavé spracovanie. Film ma od polovice dosť nudil, aj keď musím priznať, že som nečakal ten dramatický zvrat. Stratilo sa to niekde medzi komédiou a drámou a nakoniec z toho bolo najviac cítiť romantiku. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná podívaná, to vám povím. V poměrně příjemných barvách laděná, poměrně příjemnou hudbou doprovázená .. Já nevím, o co tam šlo. Nevím, v čem byla pointa skryta. Nevím, proč byl film natočen. Ale bezpečně vím, že jsem v životě viděla jediný vzdáleně podobný film a to Truman Show a že ho jistě doporučím nenáročným přátelům, kteří si ho s chutí pustí a věřím tomu, že nebudou zklamáni. ()

Reklama

Reklama