Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Martrix

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

HoneyBunny

všechny recenze uživatele

I když máte špatné triky a průměrné herce, scénář toho může hodně zachránit. Ale české pohádky jsou po téhle stránce stále dementnější (s výjimkou Anděla Páně). Kouzla králů nemají dobrou hlavní linii, nemají vtipné dialogy, jednotlivé linie příběhu nedrží pohromadě. Romantika je minimální, humor infantilní nebo žádný, herci nezaujmou. ČT měla na Vánoce radši zopakovat Zelenkovu Nesmrtelnou tetu. ()

honajz

všechny recenze uživatele

Takhle si vtipnou pohádku představuje leda banda zhulenců bez smyslu pro humor. Navíc ty strašné herecké výkony, zvláště princezny, ouvej!, to bolelo. Když se po roce objeví její milý živý a zdravý, hraje herečka překvapení princezny ve stylu „mám ischias a navíc zaražené prdy“. A že Martin Kraus neumí mluvit, spíš huhňá, to taky nepřidá. Písnička laciná jako z reklamy na jogurt a příběh utahaný jak cesta po D1. On přitom ten nápad a příběh není úplně k zahození, ale zpracované je to velmi špatně, tak nějak bez emocí, a herci jsou prostě strašní, přehrávající až na půdu. ()

Xmilden

všechny recenze uživatele

Kdepak nebudu se tady kasat a shazovat tuto pohádku ještě více. Nic jsem neočekávál ale přece jen sem nakonec jakousi štědrovečerní nadílku dostal. I když pohádky v minulých letech na Šťedrý den bývaly o dost lepší. Celkový nápad, vyznění a titulní píseň si dvě hvězdičky zaslouží. Nejvíce mě na těchto filmech trápí finální dabing. Je to opravdu hodně slyšet pane režisére. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnou tetu jsem neviděl a asi už ani neuvidím, protože ten Zelenka je očividně hysterická šmíra zhruba na úrovni Václava Klause. Boháč a chudák (disponující stejnými efekty v podobě kouzelných ženštin) se ještě dal strávit, ovšem nevkusnost tohoto škváru hraničí se zločinem. Televize, která tohle vyprodukuje a předloží dětem, zaslouží vyhodit do povětří. ()

• Natáčení probíhalo na zámku Žleby (knihovna - zámecká pokladna, kuchyně), na hradě Kost a v Hoslovickém vodním mlýně. (ČSFD)