Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Násilníka se příliš nevydařilo. Nelíbila se mi režie ani herecké výkony. Nikdy jsem moc nesledovala akční snímky, no a tady je více nesmyslných akcí a vražd než zajímavé filmařiny. Clinta jsem jako herce nikdy moc nemusela, ale jeho režie bývají občas zajímavé. Poslední jsem viděla film Richard Jewell, který je opravdu vydařený. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je mi líto (ale zároveň je vtipný vidět), že zrovna když se Clint chopil režie, nechal si ošálit koule Sondrou Locke - otravnou, špatnou a šerednou - do tý míry, že ji obsadil do nesmyslně velký role a vznikl z toho utahaný, marný, suveréně nejhorší díl. Pár smrkáčů zařve, je tu vtipná "cukr černý kafe" scénka a závěr oplývá skvělou lokací lunaparku v Santa Cruz, ale ve výsledku je to jen smutná, těžce strpitelná čtyřka. Kterou paradoxně nedojebal nevkus 80. let, nýbrž ta ženská. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "clintovsky" westernové pojetí spravedlnosti z prostředí amerického velkoměsta plného násilí. Někteří grázlové by opravdu zasloužili spíše kulku "bez vyšetřování" než zkorumpovanou a neschopnou policii či soudce, kteří si nadělají do gatí už jen při pohledu na kriminálníka. To naše demokratické jednání s grázly velkého kalibru bohužel nevede k výsledkům a ti se pak poldům a soudcům jen vysmívají. Tento film mě velmi potěšil právě tím svým nekompromisním jednáním s tímto "odpadem" naší lidské společnosti (něco podobného je možno vidět také u filmů s Charlesem Bronsonem - např. kolekce Přání smrti). Jako by byla společnost už unavena nekonečným čekáním na to, kdy justice konečně vymítí zlo a přála si zasáhnout sama, ... třeba i dalším násilím. Nekonečným ustupováním a převýchovou grázla nenapravíš, je potřeba silná ráže. Střílelo se často, hodně i přesně, a možná proto byl scénář někdy až nelogický a rozstřílený jako cedník. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat SPOILERY! Ono udělat čtvrtý díl "dirty harry" série o tom, že Clint vlastně narazí na ženskou kopii sebe samého, mohl být zajímavý nápad. Bohužel trošku ztroskotává na nataženosti snímku (112 minut je pro tento příběh fakt moc) a stává se z něj jen průměrná zábava, ve které nezklame jediná věc - Clint Eastwood. Ale teď mám na mysli jeho hereckou stránku, po stránce režisérské má (naštěstí) mnohem lepší filmy. Sudden Impact mi přijde, jako by byl rozdělen na více jednotlivých příběhů, které tak nějak zapadnou do filmu. Přeci jen, začínáme ve starém dobrém San Franciscu a v polovině filmu se najednou přemístíme do San Paula, kde čirou náhodou je i ona vražedkyně? Ale jakmile si na tohle zvyknete, tak zjistíte, že to je koukatelný film se super koncem. Bohužel, moc dlouhý film na takový příběh (jo, už jsem to psal, ale tohle je opravdu velká výtka). Zkrátka a dobře - 60 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi mizernej živej magnet na průsery. Lidi kolem tebe maj blbej zvyk umírat." Tak to by sedělo. Harry je zkrátka svůj a tentokrát se nelíbí mafiánům, pouličním gaunerům, soudkyni ani nadřízeným. Mě tedy dost bavil tím, jak si z toho vůbec nic nedělal, v poklidu přednášel o psím hovnu, vyráběl mafiánům infarkty nebo prováděl pronásledování autobusem plným důchodců. Jen mi u něj chybělo trochu dedukce nad tím, že normální 96% chlap by jinýho chlapa do koulí nestřelil, protože je to nečestný, nesportovní a bolí to. Nakonec se mi dostalo i poučení o nebezpečnosti jednorožců, za což děkuju a příště si na ně dám na kolotoči pozor. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama