Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

Psema 

všechny recenze uživatele

Kopačky musely na maximální hodnocení čekat opakovaně dobrý půlrok, u Kámoše k pohledání ale nepochybuji ani minutu - geniální film s úžasnou pointou, svěžím scénářem a především neokoukanými vtipy, mezi nimiž téměř výhradně absentuje lamoidní padání na prdel či jiné části těla. Boží Segel, boží Rudd, boží všechno... slapping my bass. 9/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Občas se mi poštěstí vidět film, kdy hlavní postavě velmi dobře rozumím, protože s ní mám něco společné, a to si pak ten film užiju o to více. A bylo tomu tak i v případě filmu Kámoš k pohledání, kdy jsem Peterovi dokázal hodně porozumět, protože i já bych neměl koho požádat, aby mi šel za svědka, což je dáno mou velice introvertní povahou. Je otázka, jestli bych tento problém řešil podobně jako hlavní hrdina v tomto filmu, ale to nemohu vědět, dokud se do podobné situace nedostanu. Zde je hlavní, že ten nápad funguje velice dobře a právě z toho perfektního nápadu pak pramení gejzír povedených scének a vtípků, které zůstanou v paměti ještě dlouho po zhlédnutí filmu. Není to však jen zásluha scénaristy, že tenhle film funguje, ale docela důležitý podíl na výborném výsledku má především Jason Segel, který si tuto roli očividně velmi užíval a který se v ní zřejmě i hodně vyřádil. Právě takovéto lehkovážné typy hrdinů mám ve filmech snad úplně nejraději, takže když se v tomto případě spojil fakt, že jedna postava v tomto filmu je mi podobná povahově a druhá povaha je volnomyšlenkářský floutek, který si s ničím nelámu hlavu, tak to nemohlo prostě dopadnout jinak, než že budu z této komedie nadšený, což se také samozřejmě potvrdilo. Tenhle film jsem si rozhodně užil a uděluji tedy nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie, která má hlavně ze začátku nepříjemně pomalé tempo, ale jakmile se poprvé rozezní RUSH (mimochodem coby nejlepší kapela na světě byla jmenována i ve Fanboys), tak už je to o moc lepší. Jenže to je až v 50. minutě. Jinak Paul Rudd podává skvěle uvěřitelný výkon, Jason Segal je pohodář jako vždy. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to sice furt to samé dokola, stále ten samý vývoj příběhu a podobné vtípky, ale díky sympatické herecké sestavě jsem si moc rychle zvykl na to, že v tomto žánru mě asi už moc překvapení nečeká (v tomto filmu rozhodně ne) a docela dobře jsem se bavil. Kámoš k pohledání je příjemná komedie plná prvoligových komediantů mladé generace (skoro všichni jsou ze stáje nynějšího komediálního krále Judda Apatowa) a nadprůměrných vtipů, která mi příjemně utekla, ale zase nemohu říct, že bych se válel smíchy po zemi, jako tomu bylo například u Zbouchnuté nebo Superbad. Kámoš k pohledání rozhodně patří k tomu lepšímu z dosavadní letošní komediální nadílky. 70% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Konečně něco ze života, co má hlavu a patu, dokáže rozesmát a dokonce poslouží jako obraz každého z nás. Buď a nebo? Možností ztotožnění se s postavami je mnoho a díky tomu děj nepostrádá ten správný šmrnc. Ostatně od toho komedie jsou, aby navodily dobrou atmosféru. A takové kámoše aby člověk pohledal... :-) Zajímavosti: Někdy se lidem nepodařilo do hovínka šlápnout. Nevyšel jim krok. / Zato se trefili jeden cyklista a dva skejťáci. :-) 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama