Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Step Up po "vidlácku".Mám tyhle filmy rád,takže s remakem Footloose nemám žádný problém.Dá se tomu lecos vytknout,ale v prvé řadě jde o hudbu a tanec a to tu je (ačkoliv by obojeho mohlo být více).Spokojenost...70% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani ne taneční film, jako spíše drama o mladých, kteří si chtějí své mládí užít, chybovat a učit se ze svých uklouznutí. Pár tanečních čísel tu je, nejsou špatná, ale nejde o hlavní devizu, se kterou Footloose pracuje. Některé "dramatické" momenty byly trošku úsměvné, jinak jsem si to ale užil. A konečně jsem po dlouhé době viděl Andie MacDowell, což mě velmi potěšilo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná jednorázovka se zápletkou starou jak církev sama. No, ale podle názvu jsem tam teda čekal o dost víc tance. Moc se tady kluci a holky nepředváděj a když už tak to taky neni žádná velká hitparáda. Postavy nejsou nijak extra sympatický, na druhou stranu ale nejsou ani protivný. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca tento remake nevyžaruje vzhľad a štýl originálu: polotrápne tanečné choreografie, neohrabané dialógy a poslušnosť formulácii, ktorá hraničí s klišé a to sú z mála chýb tohoto filmu. 3/10 ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Děj a hlavní zápletka filmu už od počátku schazuje film na nízké hodnocení . Po taneční stránce film také neohromí. Tance je málo a není nijak okouzlující. Vtipný je film dost, jen se obávám, že spíš pro svoji absurditu. Nicméně z kina jsem odcházela s dobrou náladou. Možná to bylo jen tou atmosférou, ale budiž. 40%. Rozhodně ho ale řadím mezi remake, který nebylo nutné točit. (Los Angeles, Universal Studio) ()

Stirek45 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát míň jak pět hvězdiček. Opravdu se mi to hrozně moc líbilo a byla jsem ráda i za neokoukané herce, kteří stvárnili hlavní postavy :) ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Uměle vytvořená trapná zápletka o zákazu tancování, puritánsky americky městečko, děj nalajnovanej podle šablony, trapnost vedle trapnosti vede k dalším trapnostem, postavy ze skupiny nejdementnějších postav filmové historie, scény z kterejch čiší trapnost, třeba jak si sám nasranej pro sebe tancuje, a tak. No dival jsem se na to jenom na pul oka, protože na víc očí bych to nevydržel a chcípl by mi mozek... Jo a k tomu tancování, no hrůza. Negersky škubání končetinama, prdelí a s tancem to nemá nic společnyho. Spíš je to takovy jak kdyby do nich pouštěli elektriku. ()

mo cuishle odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný. Nejhorší "taneční film" co jsem viděla. Když už vybírám neherce, kteří absolutne neumějí hrát (což bych v tanečním filmu pochopila) tak sakra aspoň vybírám tanečníky kteří umějí tancovat! O ději se zmiňovat nebudu ten nemá žádný tan.film..ale tohle je teda něco otřesnýho...Celkem 0% ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Film o meste, kde bolo zakázané neplnoletým osobám tancovať na verejnosti - myslím si, že už toto hovorí za všetko. Za zmienku stojí ešte údajný tanec (?) hlavného hrdinu asi v polovičke filmu, ktorý pripomínal skôr epileptický záchvat citovo labilného homosexuála. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Čakal som film plný tanca. Avšak toto nie je tanečný film!!! Je to film o meste kde zakázali tanec. O mladých ľuďoch hladajúcich spôsob ako sa baviť. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Možná by mě nový Footloose tak neiritoval, kdyby se pokusil o špetku invence. Protože koukat přes dvě hodiny na partu tančících středoškoláků mi prostě nestačí. A to ani v případě, že se umí na moderní sexy choreografii vlnit sebevíc. Jednak proto, že jde skrz na skrz o kopii originálu a za druhé, to je původní film tak strašně “out“, že se musí točit remake? Jasně, podobné starší kousky možná nejsou tak nablýskané, ale o to tady přece právě jde. Čekám, že je jen otázka času, kdy přijde předělávka Hříšného tance, Flashdance, nedej Bože Pomády... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dnes večer som mal na výber niekoľko titulov, ale do aktuálnej nálady sa mi hodil tento. Tanečné filmy v poslednej dobe mali úspech, tak prečo nie. Začiatok, hm, ako to povedať, strhujuci?? Tancovačka a potom krásna zrážka plne obsadeného auta s kamionom. No prinúti vás to začať sledovať, už len z toho dôvodu, kto to bol a ako sa to vyvinie ďalej. Kenny Wormald, jeho príchod na scenu je opradený rúškom tajomstva, ale od prvej chvíle zaujme. Sympaťák, vtipný. Dej sa rozbieha. Niekoľko vecí sa vysvetlí. Prvá nelegálna párty určite nenechá diváka chladným. Krásna Julianne Hough ukáže niečo zo svojho tanečného repertoáru. Nieje divu že tu hrá, veď vo Variete po boku Christýny a Cher pekne zažiarila. JE zaujímavé sledovať, ako všetci, celé mestečko je krásne v nedeľu nastúpené v cerkvy. Jav, ktorý sa u nás vidí vo veľký sviatok a v Čechách asi ani v tedy nie. Po trochu nudnej pasáži prichádza pretek autobusov. Nič moc, čo sa týka spracovania, ale na oživenie celkom v pohode. Ak vás nerozhýbala prvá párty, tak žúrka v country štýle vás určite nenechá na pokoji. To je posledný taký svetlý moment. Potom je pauza, nedeje sa nič a nastáva vyvrcholenie. Bitka musela byť, škode že už asi od takej 15 minúty som vedel kto s kým a ako to skončí. Celkovo film pôsobý takým svižným, pohodovým dojmom. Dalo by sa o ňom povedať, že je to také B-čko Lets Dancu. Plus tu je určite hudba. A nenáročný dej. Samozrejme sympatická hlavná dvojica filmu len a len pridá. Ostatné vedľajšie postavy dotvárajú atmosféru. Myslím, že film neublíži, a na také to príjemné popoludnie s priateľkou rozhodne odporúčam. Rozhodujem sa medzi 2 a 3. Dam to druhé, ale s veľmi veľkým prižmúrením oka. 3 z 5 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Je to tady, pozor, budu nadržovat a hledat něco, co pod slupkou možná ani není. Footloose se mi líbilo a ač jsem neviděl žádný současný taneční film, troufnu si tvrdit, že je právě tento něčím mnohem víc. Návratem k bezstarostnosti třeba takové Pomády. Může za to hlavně Kenny Wormald v hlavní roli – čistě heterosexuálně uznávám, že jsem se do jeho “jamesdeanovského” charakteru zamiloval, bavil mě a perfektně mi zapadl do prostředí maloměstského zapadákova, kde jeho duše opravdu úzkostlivě trpí z místní omezenosti. Craig Brewer i ve svém třetím celovečerním zářezu ušatému divákovi dokazuje, že jako perfektní hudební dramaturg v rádiu by se určitě neztratil (to není urážka). Jeho soundtrackové doprovody jsou jedinými “VA”, které mě dnes dokážou zaujmout. Samozřejmě se najde spousta (spousta!) scén, které naprosto nakopávají do zadku logiku, a také nesmyslných dialogů, jež uši trhají až u kořínků (absurdní scéna “Každý víkend tady závodíme s autobusy.”). Ale světe div se, překousnu to a remake Footloose se zařazuje mezi má malá guilty pleasure. 70 % ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná záležitost. Neviděl jsem původní film z osmdesátých let, ale myslím si, že tento snímek mu určitě bude slušně konkurovat. Fajn atmosféra s netradičním a hezkým příběhem. Spousta mladých ohebných herců + Dennis Quaid. Výborný a chytlavý soundtrack. Žádné veledílo to není, ale ta skupina, pro kterou je film určen si pošmákne. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dívala jen kvůli svému oblíbenci Milesi Tellerovi. První zklamání bylo, že tam hraje jen vedlejší roličku kamaráda hlavního hrdiny. Další zklamání totálně na hlavu příběh. V městečku se kdysi stala nehoda, při níž umřeli teenageři, co se vraceli z diskotéky, takže rada města v čele s reverendem zakázali tancovačky a cokoliv, kde se mladí scházejí. A přichází na scénu náš hrdina, co se do městečka nastěhuje a zamiluje se do reverendovi dcery. Klasiku s Kevinem Baconem neznám a ani vidět nepotřebuji, protože zápletka tohoto stylu je už sama o sobě dost praštěná. ()

Redi

všechny recenze uživatele

Chápu, že něco v té bedně v neděli dávat musí... ale co je moc, to je moc... Něco by mělo být prostě zakázané. Ale člověk se aspoň zasměje nad stupiditou a naivitou scénáře, když už se probudí. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Ako cez kopírák a ani pár pridaných scén nepomôže k získaniu originality. Väčšina replík navlas rovnaká s originálom. Čaro 80. rokov sa vytratilo a pesničky boli otrasné (až na titulnú, ktorá bola samozrejme prevzatá z pôvodného filmu), a chýbal nejaký charizmatický líder ako bol Kevin. Ale niektoré scény a tanečky boli fajn, ale málo. Čo ma najviac mrzí je, že tento film tu hodnotilo takmer o 1000 ľudí viac ako originál a vytáča ma keď vidím koľko originality mu pripisujú... No s tým nič nenarobím. A k Julianne Hough (videl som ju po tretíkrát v hlavnej úlohe po Rock of Ages a Safe Haven) poviem len toľko, že nech sa prace z filmovej brandže kým nedostane Zlatú malinu lebo sa mi z nej chce grcať. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Footloose: Tanec zakázaný viacmenej splnil očakávania. Je použitých dosť klišé, absentuje viac tanečných scén, z ktorých by divákovi behal mráz po chrbte (tie nechýbajú v iných tanečných filmoch, napr. Let 'dance). Na druhú stranu, niektoré časti sú natočené chytľavou formou, snímka sadne mladému publiku. Ideálny oddychový film na nedeľný večer. 60% ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Příjemný hudební film, který mi byl mnohem sympatičtější než přestylizované Let's dance a podobné sračky. Příběh nikde nevázl, ikdyž děj je plný klišé, která jsou však dávkována v snesitelné míře. A například závod s autobusy byl originální víc než dost :) ()

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama