Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když se mě kdokoliv zeptá kdo je Clouseau? Co odpovím? Zda geniální policista nebo nebo mimořádně infantintilní jedinec? Kdepak, odpovím, že to je člověk lépe řečeno postava, kterou mám rád a tak to zůstane navždy. Edwards a Sellers vytvořili něco vyjímečného a přeji pokusu S.Martina, aby mu nový pokus s Clouseaem vyšel, to je postava, která by měla být nesmrtelná... Pomsta R.P. do toho samo nepatří... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přestřelená stopáž, neboli největší zabiják této série v tomto díle úřaduje výrazně a dává tak vyniknout nepříliš kvalitní zápletce, která nabízí spoustu nezajímavých a nezábavných scén, zejména při absenci Clouseaua, kterých je překvapivě hodně a zbytek snímku bohužel není dostatečně kvalitní a nosný, aby svým humorem dokázal spláchnout vzniklou pachuť. Pár výtečných scén se samozřejmě najde, v tomto ohledu Peter Sellers nedokáže zklamat, ovšem takových chvil je málo a vypadá to, jako by tvůrci jeli jen na půl plynu, což je vzhledem k dlouhé pauze od posledního dílu s podivem. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejlepší díl. Také díl, který (mám takový dojem) za komára vysílali nejčastěji. Nevím, jestli by mě to dnes tak bralo, ale je jako kluk jsem se tak smál, že mě z toho chytly ledviny a strávil jsem rok na různých vyšetřeních. Doktor Bapež říkal, že se mi ty svině málem utrhly, ale dodnes nechápu, co tím myslel. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je-li v záběru Clouseau, který právě něco neskutečně demoluje nebo nevědomky testuje, jak moc trpěliví jsou lidé kolem něj (velmi, velmi, velmi trpěliví), nemá ani tenhle Panter natočený po desetileté pauze chybičku. Můj problém ovšem přichází s Christopherem Plummerem, jindy sympaťákem, který se mi do role poděděné po Davidu Nivenovi prostě příliš nehodí. Je sice tím jediným, co můžu Návratu Růžového pantera vytknout, ale vzhledem k tomu, jak moc se jeho siru Littonovi film místy věnuje, je to docela podstatné. Ale co, i ten titulní diamant má vlastně malý kaz, že. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu mazec! :) Snad nikdo takhle trefně nedokáže mluvit anglicky a francouzsky současně dohromady jako Peter Sellers. Původní dialogy plné slovních hříček se Sellersovým originálním akcentem mne nesmírně bavily ("Do you have a rhum? ... Room?"), ale jinak se mé dojmy pohybují zhruba na stejné vlně jako dříve, kdy jsem film viděl s povedeným (původním!) českým dabingem a tentokrát ponechávám hodnocení beze změny. Vedle zmíněných dialogů samozřejmě nelze přehlédnout i pár nezapomenutelných scén groteskního charakteru, ale ten ústřední děj kolem ukradeného diamantu mne zde příliš nebere, stejně jako v případě prvního filmu z roku 1963. Narozdíl od předchozího Komisaře Clouseaua na stopě a nasledujícího ...znovu zasahuje mi tento díl připadá dost nevyrovnaný, polonudnou vatu zestárlého příběhu o loupežných kšeftech střídají pro změnu hodně bláznivé scénky a byť zrovna ty mají zřejmě představovat hlavní devizi, působí někdy v rámci celého děje jako pěst na oko. Chvílemi je to na mne až moc praštěné, až se stejně jako nascendi začínám během pousmání obávat, aby takhle ujetá zábava plná úderů a zničených věcí nesklouzla do trapnosti. Chudák papouch! ;o) 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)

Reklama

Reklama