Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sellers sa snaží, ale stále tie fóry vychádzaju iba tak na pol plynu. Príliš dlhé čakanie na vyvrcholenie kazí náladu a keď desať minút upratuje a všetko sa mu groteskne nedarí, je to zúfalé a situáciu zachráni len papagáj. Ako krimi to okrem úvodnej akcie samozrejme nestojí skoro za nič, takže zostáva na hodnotenie iba groteska. –––– Já jsem přes muziku a opičák je přes obchod. On nekecá do koncertu a já mu nežvaním do kšeftu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers se po 11 letech vrátil ke své nejslavnější (a nenáviděné) roli a znovu začala série, kterou nezastavila ani jeho smrt. A zároveň je to konečně v roce 1975 pořádná, čistokrevná komedie. Lugašský diamant Růžový panter je znovu ukraden a Fantom (namísto Nivena mladší a akčnější Plummer) chce očistit své jméno a najít skutečného zloděje. Což je kupodivu solidní dobrodružně-kriminální rovina. Pak je stále bláznivější šéfinspektor Dreyfus (Lom), který šílí z hlavního hrdiny a ve finále mu hrábne definitivně a rozhodne se ho zabít. No a samozřejmě inspektor Clouseau, jehož idiotské eskapády mě konečně přišly opravdu kulervoucí. Obyčejná sprcha, vysavač či telefon vedou k totální destrukci celého okolí :) K tomu pěkná přítelkyně Fantoma, souboje s čínským sluhou Katem a pár mafiánů a tajných z Lugaše. Jediné dvě výtky jsou, že kdo to ukradl je od začátku jasné a že eskapády Clouseauva stojí vlastně mimo děj. PS: Netušil jsem, že slovo telefén je z tohohle dabingu :) Komedie roku 1975. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie se silným vtipným nábojem, který však, pro mne bohužel, sklouzává do způsobu humoru, který mi není až tak příjemný. Ale velká dávka vtipnosti, a navíc i napínavosti se tomu rozhodně nedá upřít. Loupež největšího diamantu světa, jedno vyplašené království a dva hledači pachatele. Francouzský detektivní inspektor Jacques Clouseau (ďáblík Peter Sellers), neschopný a přesto nadutý policista, jehož neuvěřitelné vyšetřovací metody a naprostá absence detektivní logiky ho spolu se štěstěnou dovedou k cíli. Hlavní podezřelý Sir Charles Litton alias Fantom (Christopher Plummer) chce očistit své jméno. Je to muž činu a nebezpečné akce. Také on se dostává ke svému cíli, kterým je jeho manželka Claudine (Catherine Schell), znuděná všedností obyčejného života bez vzruchu loupeží a pronásledování. Z dalších rolí: šéfinspektor Charles Dreyfus (dobrý Herbert Lom), psychicky zlomený naprostou neschopností a přitom úspěšností a oblíbeností Clouseaua, plukovník Sharki (Peter Arne), šéf tajné služby království Lugaš, smolař Pepi (Graham Stark), všehoschopný tlusťoch (Eric Pohlmann), a všehoschopný Clouseauův sluha Cato Fong (Burt Kwouk). Sice zábavné a vtipné, a přesto tak nějak hrubé a přehnaně zemité. Ale příjemná a vtipná animace jako doprovod úvodních titulků. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Růžový panter se vrátil a já cítím silné déjà vu. Oproti prvnímu dílu má tohle pokračování možná o trošku více vtipu a určitě napínavější děj (hlavně ta úvodní scéna s uloupením růžového pantera je natočena na jedničku). Ale trapnosti (ať už v podání Peter Sellerse coby vrcholného nešiky inspektora Clouseaua či Herberta Loma coby bláznivého vrchního inspektora Dreyfuse) je zde stále na rozdávání. Nemohu si pomoct, ale v případě Clouseaua jsem se mnohdy až bál, co dotyčný zas vyvede a někdy mi ty jeho kousky vůbec nedávaly smysl (viz třeba scéna s vysavačem či lampičkou). A pokud jde o Dreyfuse, musím říct, že když si poprvé spletl zapalovač s pistolí, přišlo mi to vtipné, ale jako opakovaný vtip, no nevím no... Každopádně ta jeho pozdější chorobná posedlost likvidací Clouseaua mi přišlo spíš hloupá než vtipná. Vím, že u bláznivých komedií není radno za vším hledat logiku, přesto je mi líto, ale růžový panter si ani na podruhé u mě víc než tři hvězdičky nevyslouží (ač oproti prvnímu dílu série jsou to plnohodnotné tři hvězdy). Tak snad na potřetí... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Edwards chtěl viditelně navázat na Růžového panthera, protože mezitím vznikl film Inspektor Clouseau s A . Arkinem, jenže se mu film rozpadl do dvou nezávislých linií - na Sellersovy geniální komické výstupy a na nemastný neslaný dobrodružný výlet sira Luttona do teplých krajů. To vadí hlavně v první půlce filmu, která Sellersem šetří (objeví se až po čtvrt hodině), ale ve druhé polovině si ho užijeme v jeho nejlepší formě. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)

Reklama

Reklama