Reklama

Reklama

Patriot

  • USA The Patriot (více)
Trailer

Obsahy(1)

Benjamin Martin (Mel Gibson) je mírumilovný osadník, který chce své nejbližší za každou cenu uchránit před krvavými hrůzami koloniální války. Když ale jeho domov v Jižní Karolíně zpustoší anglická armáda, Benjamin Martin pochopí, že pouze nezávislost Spojených států zajistí jeho rodině klid a bezpečí. Z opatrného farmáře se stává legendární hrdina americké revoluce. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Film mi nepřipadá typicky velkohubě patriotickým amerikanismem jako mnoho z jejich produkce (např. zde zmiňovaný Den nezávislosti), ale jako příběh mstícího se otce, jenž pozvedne zbraň za nezávislost své země jen pro záchranu své rodiny a především, aby ochránil svého naivního nejstaršího syna - vlastence ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Roland Emmerich se po zábavném Dni nezávislosti rozhodl natočit film z americké občanské války,obsadil do něj skvělé herce,jakými bezesporu jsou Mel Gibson,Heath Ledger a Jason Isaacs a dostal na to sto milionů dolarů.To přece musí být bomba,ne?Bohužel není.Emmerich natočil průměrný historický velkofilm,který obsahuje neuvěřitelnou spoustu klišé a v zábavnosti nesahá Dni nezávislosti ani po kotníky.Z herců nezklamal jedině charismatický Isaacs,Gibson už měl lepší chvilky.Film taky dost sráží přemrštěná stopáž,160 minut je zkrátka moc.Přesto Patriot není úplně špatný.Je v něm pár solidních akčních scén a existuje mnoho horších velkofilmů.Přesto zklamání.55 % ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší dílo Emmericha. Gibsona jako takového nemusím, ale tady ukázal co v něm je. Příběh je svižný, napínavý, občas hodně dojemný (nejednou mi ukápla slza), povedená výprava nebo herci (především Heath nebo Jason Isaacs). Období koloniální války v Jižní Karolíně je hodně zajímavé, mě to bavilo natolik, abych to jako mladší sledovala neustále dokola a to mluví asi za vše..Když si tak pročítám komentáře, tak většině lidí vadí jen to, že Američani ukazují svůj patriotismus. Achjo. Čirá demence. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Filmík, ktorý mi trafil tie správne struny. Pre mňa silný ciťák a hlavne smutný. Heath Ledger je super, Gibson štandard (čiže skvelý). Akčné scény nádherné (občas v štýle POSLEDNÉHO MOHYKÁNA), finále patetické (ale stále zaujímavé vo vzťahu k STATOČNÉMU SRDCU)... Fajn práca s (anti)hrdinstvom, úžasný záporák a samozrejme hudba... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabšie štyri hviezdy, ale stále historický veľkofilm, ktorý samozrejme nemusí vzhľadom na americký patriotizmus osloviť všetkých. Ale na rok 2000 film veľmi dobrý, samozrejme až za klenotmi typu Gladiátor a Statočné srdce. Mne ten príbeh a charizma Mela Gibsona stačili. Dnes sa podobne kvalitných filmov natočí málo, keď sa pozriem na výber historických filmov za posledných desať rokov, tak márne hľadám niečo, čo by sa priblížilo Patriotovi, a to počítam aj Dunkirk. A to je fakt smutné. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 113,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 215,3 mil. (NIRO)
  • Některé televizní stanice ve Spojených Státech upravily některé scény zobrazující násilí. Jednalo se např. o scénu, kdy Benjamin Martin (Mel Gibson) umlátí vojáka svým tomahavkem a má poté košili celou od krve. V této scéně byla krev obarvena na hnědo, aby vypadala jako bláto. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Filmový Warcraft našel režiséra

Filmový Warcraft našel režiséra

01.02.2013

A je to velmi zajímavá volba. Brit Duncan Jones (jen tak mimochodem, je synem Davida Bowieho) se prosadil působivou psychologickou sci-fi Moon, kterou pořídil za skromných 5 milionů dolarů. Na… (více)

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

14.10.2009

Co je nového ohledně dvou nejočekávanějších fantasy filmů? Ian McKellen prozradil magazínu Empire, že natáčení dvoudílného Hobita začne na jaře – v březnu, nejpozději v dubnu. Mělo by trvat téměř 400… (více)

Reklama

Reklama