Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď si něco povíme o služební podřízenosti. Vojíne! Když řeknu: Vyskoč!, řekneš: Jak vysoko? Rozumíš?" Souboje JCVD s Dolphem mě vždycky bavily a role oživlých "robotů" považuju za velmi vhodné vzhledem k tomu, že jejich herecký talent je dobře ukrytý pod jejich svalovou hmotou. Navíc mě pobavilo házení vojáků do mrazáku v supermarketu, hledání něčeho tvrdého na Lucově těle i Lucova snaha v poklidu se najíst. A nyní mne omluvte, neboť se jdeme s novinářkou Veronicou vzájemně prohledat, protože mám podezření, že "něco tvrdého" by se přitom našlo. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Vietnam a zase Vietnam. Zdá se, že významější války po II.SV. nebylo. A filmaři si zacházejí s příběhy jak se jim hodí. Univerzální voják a šílený seržant Scott. Navzájem se jim podaří se zabít. Je to možné, i jiné filmy to dokázaly. A nejen filmy, i realita. O 23 let později už univerzální vojáci pochodují po scéně a naviguje je scénář a režisér. Hrrr do příběhu, chlapci***(7.10.2010) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

fúúúha. Veľmi tažko písať a to hneď z dvoch dôvodov - ten film je naproduktívnejšie béčko 90 rokov, síce má svoje chyby ale dá sa odpustiť a za druhé je nehorázne plytké, čo u emmericha je síce zvykom ale nie nutnosťou. Tak isto môžem povedať že je to najlepší film van dammeho vôbec ale aj napriek tomuto všetkému skrátka neviem čo si mám o tomto filme myslieť. Kopec novátorských nápadov, akčné scény neskutočne zvládnuté, dokonca sa tam nájdu nejáke tie heroické odjeby, a trocha humoru, neviem či to spôsobil scenár alebo to že je to bol prvý emmerichov americký film ale v dialógoch je jeho režisérska neistota výrazná, nudná a rušivá a to je škoda lebo ani ten scénar nie je taký zlý. Damme si rolu užíva tak isto aj Lundgren ale za väčšieho sympaťáka považujem Dammeho preto mi jeho herectvo bolo viac po chuti a Lundgren mi s tým jeho prežívaným svojej postavy prišiel skôr na smiech. Ally Walkerová bola podľa mňa ťahúňom celého filmu pretože aj keď slávy sa jej nedostalo jej kreácie frustrovanej novinárky sú dokonalé snaď až na koniec a obohacujú film. Ale v zásade filmu nemám čo vytknúť , dá sa to pozerať, nie je to stupídne. teda nie je to AŽ tak stupídne ale ako som povedal tá plytkosť s toho robí strašne povrchný film, bez absolútnej šance stotožniť sa s postavou a hudba tiež stojí za zaschnutý sopeľ. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych už dneska zřejmě hodnotil Univerzálního vojáka jako průměrný akční kousek, ale i já patřím do kategorie těch, kteří ho v dětství doslova „žrali“. My co jsme na podobných filmech vyrůstali, prostě ani po letech nedokážeme nad něčím takovým zanevřít. Dolph moc dobrých rolí během kariéry nedostal, ale tady se mu opravdu zadařilo. Zdatně konkuroval J.C.V.D.. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vow. Tak takhle se vstupuje do Hollywoodu - ještě před skvělými body-bag úvodními titulky necháte dvě akční hvězdy, aby se navzájem postřílely. Taky bych vypíchl výživnou scénu s nepříčetným Lundgrenem v hypermarketu, kam působivě zavleče válečné šílenství. Zbytek je bohužel jen velmi příjemně brutální (náhrdelník z uší, průstřel oka, jehla prorvaná tváří) a lehkonoze zrežírovaný akční sci-fi popcorn s četnými a dobrými akčními scénami, které ale nijak neutkví stejně jako příběh kombinující TERMINÁTORY (útěk ženy a jejího ochránce před robotem, podobná likvidace záporáka jako v jedničce, robot proti robotovi), ROBOCOPA (robotizování a nové využití zabitého v akci, vzpomínky na život předtím) a kdovíco ještě. Prvoplánové fórky jsou tradičně orientované na ženy (van Dammův exhibicionismus) a na děti a noční finále jeden na jednoho na venkově po předchozím akčním ohňostroji poněkud zklame. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Speciální edice na DVD obsahuje alternativní konec. (Eldrick)
  • Bizarní, jakoby nafouknuté letadlo, kterým se tým univerzálních vojáků s celým svým kamionem přepravuje, je upravený Boeing 377 Stratocruiser, konkrétně verze "Mini Guppy" z roku 1967. Vznikla přestavbou dopravního letadla na nákladní variantu pro velké objemy. Letadlo nosilo těžké náklady až do roku 1995, kdy bylo předáno muzeu. Krom Mini Guppy vznikly ještě větší "Pregnant Guppy" a obří "Super Guppy" - pro americký vesmírný program. (Stejšn)
  • Tři z univerzálních vojáků, kteří by měli ve filmu být Američané, hrají evropští herci. Konkrétně Belgičan (Jean-Claude Van Damme - Luc Deveraux), Švéd (Dolph Lundgren - Andrew Scott) a Němec (Ralf Moeller - GR76). (ČSFD)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama